Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Θα γίνει, και, μοναχός ο Κώστας Πάσσαρης;

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Οργή και αποστροφή προκαλεί στις οικογένειες των δύο αστυνομικών που το 2001 έπεσαν θύματα δολοφονίας του Κώστα Πάσσαρη μέσα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών - απ’ όπου και απέδρασε - η επιθυμία που εξεδήλωσε στον αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ιωάννη Ραπτόπουλο ο διαβόητος κακοποιός, ότι, δηλαδή, έχει μετανοήσει για τις εγκληματικές του πράξεις και επιθυμεί να ακολουθήσει το δρόμο του μοναχισμού στο Άγιο Όρος.


Μιλώντας στην «Espresso» οι οικογένειες των αδικοχαμένων αστυνομικών Αθανάσιου Δρακόπουλου και Διονύσιου Αλεβιζόπουλου, που στις 16 Φεβρουαρίου του 2001 ενώ συνόδευαν τον Κώστα Πάσσαρη στο νοσοκομείο δέχτηκαν τα δολοφονικά πυρά του, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να πειστούν ότι αυτό το αγρίμι που σκότωσε άδικα τους ανθρώπους τους έχει μετανιώσει και βαδίζει στο δρόμο του Θεού. «Απλώς θέλει να βρει τρόπο για την έξοδό του από τη φυλακή ώστε να συνεχίσει την εγκληματική του δράση» λένε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι αν και οι οικογένειες των αδικοχαμένων αστυνομικών μέσω του συνηγόρου τους Ανδρέα Αναγνωστάκη έχουν διατυπώσει επανειλημμένως το αίτημα περί έκδοσης του Κώστα Πάσσαρη στη χώρα μας προς όλες τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα που διέπραξε εδώ προτού αυτά παραγραφούν (σήμερα εκτίει δις ισόβια κάθειρξη για τη διπλή δολοφονία που διέπραξε στο Βουκουρέστι όπου και συνελήφθη), κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. «Δυστυχώς, δεν γίνεται η έκδοσή του στη χώρα μας, δεν ενδιαφέρεται κανείς. Δεν θέλουν να τον φέρουν εδώ γιατί αν μιλήσει αυτός υπάρχει περίπτωση να πει πολλά καθώς κρύβεται πολύς κόσμος πίσω από την απόδρασή του. Γιατί η απόδρασή του δεν ήταν τυχαίο γεγονός, ήταν φτιαγμένη από τους κρατικούς λειτουργούς» λέει ο Νίκος Δρακόπουλος και καταλήγει: «Η δική μας υπομονή και επιμονή είναι μεγάλη, αλλά δεν πιστεύουμε πλέον ότι θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα».

(Από την Espresso)



ΣΧΕΤΙΚΟ:



Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009


Γι αυτό σου λέω, Μιχάλη!..


ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Στο μικροσκόπιο των Αρχών της Ρουμανίας ο Πάσσαρης



P. MICHALOPOULOS είπε...


Είδες Μιχάλη που δεν έπεσα έξω σε εκείνα που έλεγα στο σχόλιο μου εκείνο;

Δεν με ξεγελούν εμένα κάτι τέτοιες «παραστάσεις», διότι το κατέχω το αντικείμενο…

Μικρός, μαθητής του δημοτικού, έδινα παραστάσεις Καραγκιόζη στην αυλή του σπιτιού μου, και (ΕΓΩ) είχα μεγάλη επιτυχία!

Έχω δε παρουσιάσει πάμπολλα θεατρικά νούμερα σε χριστιανικές κατασκηνώσεις (όπως στην Αίγινα, της μητρόπολης Ύδρας, με την παρουσία του μητροπολίτη)… Ακόμα και στην ίδια την μητρόπολη Φλώρινας, με πρώτο – πρώτο θεατή τον πατέρα Αυγουστίνο… Στα νιάτα μου, βέβαια!

Γι αυτό σου λέω…

22 Σεπτέμβριος 2009 4:03 μμ



http://xairete.blogspot.com/2009/09/29-2009-34.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: