Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

«Σώσον Κύριε τον λαόν σου»! Τι σχέση έχει η Ιερά Σύνοδος, με την κ. Τζούλια Αλεξανδράτου?

Έχει συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν. Η ιερά σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος υποστήριξε πριν από λίγα χρόνια ένα θρησκευτικό έργο, το «Ιωάννης ο Βαπτιστής» που ανέβηκε σε θέατρο στην Αθήνα.

Τώρα, η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Τα χρόνια εκείνα της λιτότητας - που ταίριαζαν με το έργο εκείνο (και με την μορφή του Ιωάννη του νηστευτή), τα διαδέχτηκε η σημερινή κατάσταση, η χειρότερη… Αυτή δηλαδή της επικείμενης πλήρους εξόντωσης μας, με αφορμή τα χρέη του κράτους.

Έτσι, η ίδια η Σύνοδος θα υποστηρίξει τώρα ένα νέο έργο, επίκαιρο πάλι. 

Πρόκειται για μια ταινία, που θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα στις 13 Οκτωβρίου σε εξήντα αίθουσες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εσπρέσο.
Δεν προβλέπεται βέβαια εγκύκλιος (θεωρία και λόγια) τη φορά αυτή, αλλά άλλου είδους (πιο δυνατή, έμπρακτη, συμμετοχή) υποστήριξη από την Εκκλησία.

Όπως διαβάζω, μια ομάδα από καλόγριες (κανονικές, όχι γύφτισσες) θα βολτάρουν στους δρόμους της Αθήνας πάνω σε ένα διώροφο τουριστικό λεωφορείο, και θα χορεύουν ρυθμικά στους ήχους του απολυτίκιου «Σώσον Κύριε τον λαόν σου» που θα ψάλλει ο ιερέας που θα τις συνοδεύει…

Αυτό το concept (που το ευλογεί και η Εκκλησία, όπως είπαμε) αποτελεί ιδέα του σκηνοθέτη για να προμοτάρει τη νέα αυτή ταινία… 
Ταινία ανύψωσης του εθνικού φρονήματος, αφού θα πρωτοστατεί σε αυτό η (επίσης ευλογημένη, και μοναχή πλέον) πρώην πορνοστάρ δεσποινίς («αδελφή» πλέον) Τζούλια Αλεξανδράτου.

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=3&artID=1435700

[ΑΝΘΙΜΟΣ.jpg]
 - Χα, χα! Παίζει και ο φίλος μου ο Ψωμιάδης στο έργο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: