Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Πορνική «Εκκλησία»: Η ετικέτα μας

«ΧΩΡΙΣΜΟΝ, ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ»


ΩΣ «ΜΙΣΘΩΤΗ ΠΟΡΝΗ» Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

Την ανάγκη του χωρισμού της εκκλησίας από το κράτος, για 8 ουσιώδεις λόγους τόνιζε σε άρθρο του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Αυγουστίνος Καντιώτης, στην «Χριστιανική Σπίθα» του 1952. Σε όρθρο του με τίτλο «ΧΩΡΙΣΜΟ, ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΙ», έγραφε μεταξύ άλλων: « Η εκκλησία, η οποία προς απολαβή εγκόσμιων αγαθών, έκρινε καλόν να συζευχθεί, να ενώσει την τύχη της μετά του θηρίου της Αποκάλυψης, συν τω χρόνω απώλεσε την ελευθερία της, και ηδονικά καθισμένη στη ράχη του θηρίου, κυβερνάται υπ΄ αυτού και περιφέρεται στις οδούς και στις ρύμες του κόσμου ως μισθωτή πόρνη θρησκευτική πόρνη, που εμπορεύεται τον Χριστόν, αναγκασμένη να κερνά τα πλήθη από το χρυσόν ποτήρι όχι τον καθαρό οίνο της Κ. Διαθήκης, αλλά οίνο νοθευμένο, διδάγματα ξένα και αλλότρια προς το γνήσιο πνεύμα του Χριστιανισμού».

Η ανωτέρω εικόνα είναι από την Αποκάλυψη του Ιωάννη:
Κεφ. ιδ΄: 8 και άλλος δεύτερος άγγελος ηκολούθησε λέγων... Έπεσεν, έπεσε Βαβυλών η μεγάλη, ή εκ τού οίνου τού θυμού της πορνείας αυτής πεπότικε πάντα τα έθνη
.
Κεφ. ιζ΄ : 3 και απήνεγκέ με εις έρημον εν πνεύματι. και είδον γυναίκα καθημένην επί το θηρίον το κόκκινον, γέμον ονόματα βλασφημίας, έχον κεφαλάς επτά και κέρατα δέκα. 4 και η γυνή ήν περιβεβλημένη πορφυρούν και κόκκινον και κεχρυσωμένη χρυσίω και λίθω τιμίω και μαργαρίταις, έχουσα ποτήριον χρυσούν εν τή χειρί αυτής,
γέμον βδελυγμάτων, και τα ακάθαρτα της πορνείας της γής.

«ΧΩΡΙΣΜΟΝ, ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ», θα «φωνάζει» πάντα - διαχρονικά ο π. Αυγουστίνος. Το ίδιο και οι αληθινοί χριστιανοί. Και δεν κρίνουμε τη φύση της Εκκλησίας την οποία σεβόμαστε όπως εκείνος, και την θεωρούμε θείο και μοναδικό και υπέρτατο καθίδρυμα, που συνεχίζει το σωτήριο έργο του θείου Ιδρυτή της. Κρίνουμε όμως, όπως και εκείνος, την υποχωρητική στάση κάποιων εκπροσώπων της στο ζήτημα των σχέσεων εκκλησίας και πολιτείας, για λόγους προνομίων και απολαυών. Διότι άλλο πράγμα η Εκκλησία ως θεσμός άγιος και άμεμπτος, ως «Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνας» και άλλο ο συμβιβασμός κάποιων επισκόπων της.

Οίνος δε, νοθευμένος, διδάγματα ξένα και αλλότρια προς το γνήσιο πνεύμα του Χριστιανισμού, είναι και το Χριστεμπόριο, και ο Νικολαϊτισμός, και ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ.



Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Το «αδελφάτο» με την ψεύτικη επιγραφή «Εκκλησία τής Ελλάδος»


Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010

Το θέμα «τσόντα Τζούλιας» μας έκανε να ξεχάσουμε (πέρα από τα οικονομικά), και, το θέμα «τσόντα Παντελεήμονας»!..


Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Από την ηγεσία τής σκατο-Εκκλησίας της Ελλάδος, πώς να περιμένουμε αντρισμό όταν κάθεται σαν κοκότα στον Παντελεήμονα και στον Βαρθολομαίο?


Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010

Μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε μια επίδειξη... για την πιο σημαντική μέρα (του μυστηρίου του γάμου, βεβαίως)



http://xairete.blogspot.com/2010/02/blog-post_09.html



ΣΧΕΤΙΚΟ:


Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

Άντε να μου χαθήτε παλιο-αιρετικοί που θα μας πείτε εσείς πώς να παντρεύουμε εμείς τους ορθόδοξους μας!


Άντε να μου χαθήτε παλιο-αιρετικοί που θα μας πείτε εσείς πώς να παντρεύουμε εμείς τους ορθόδοξους μας!

Δευτέρα, 1 Ιούνιος 2009

Μόλις τώρα μου το έστειλαν:


ΓΑΜΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΙΣΤΩΝ – (ΤΟΥ «ΛΑΟΣ» ΚΑΛΕ...)

Αυτά είναι τα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΗΘΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ Ελλάδας. Έτσι τουλάχιστον τα ζουν και τα διδάσκουν με το παράδειγμά τους οι Βουλευτές του «ΛΑΟΣ», που κυρίως ψηφίζονται από τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ λαό.

Όχι βέβαια πως οι άλλοι του απλού ΛΑΟΥ (πέραν του «ΛΑΟΣ») κάνουν διαφορετικά... Όλοι στην ίδια πορνεία κολυμπάνε, όμως η Ελλαδική Εκκλησία δεν ενοχλείται από αυτά, φτάνει να μην κάνουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ γάμο και αρκεί να εξαγιάσουν την ανομία τους με την αγιαστούρα του παπά.

http://xairete.blogspot.com/2009/06/blog-post_7036.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: