Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Τις ακούτε κι εσείς τις καμπάνες από το Μοναστήρι του "Αγίου" Εφραίμ στη Νέα Μάκρη; Θαύμα – θαύμα!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOv_cVBbEUMjcl-0vSN4GiL4k42DlMrqE3BKlvL9sXKY4uee3UOKHcPwdVuCIafM77kdAczP6N9qcTDY31Sc4-ZJFzHJPsR12vY0idg8Uji0T8ERnJqr7ODqH3Lb9B4g5g41y-IqRErnc/s128/Bell.png
Όπως μαθαίνω...

Σύμφωνα με πληροφορίες "Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων" η "Ιερά" Σύνοδος του Ισταμπουλικού Πατριαρχείου κατά την διάρκεια των συνεδριών της, αποφάσισε να ενταχθεί ο "Όσιος" Εφραίμ στο Αγιολόγιο της "Εκκλησίας" της Ελλάδος.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από επιστολή που απέστειλε η "Ιερά" Σύνοδος της "Εκκλησίας" της Ελλάδος στο Οικονομικό Πατριαρχείο, όπου ζητούσε την ένταξη του "Οσίου" Εφραίμ στο Αγιολόγιο εξήντα χρόνια μετά την ανεύρεση των "λειψάνων" του.

Στο Οικουμενιστικό Πατριαρχείο αφίχθη χθες και ο  Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος,
που είχε συνάντηση το μεσημέρι στο Φανάρι, με τον τούρκο Πατριάρχη όπου ενημερώθηκε και για την σχετική απόφαση της "Ιεράς" Συνόδου.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες στο Μοναστήρι του "Αγίου" Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, ηχούν οι καμπάνες πανηγυρικά για τα χαρμόσυνα νέα.


Εφραίμ Ν. Μάκρης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλαξε με τον Κύριλλο, που δεν υπήρχε με τον Παντελεήμονα;

Αυξηθήκαν τα θαύματα ή τα ονειροπολήματα ή τα όβολα προς την Ανατολή;

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», που λένε!

Και ένα σενάριο το οποίο δεν θέλω να το πιστέψω, είναι το ότι ίσως να πρόεκυψε λόγος για μια νέα εισροή (πακτωλό) χρημάτων στο Φανάρι...

Μήπως, λέω, το πουγκί της Μονής πέταξε θαυματουργικά προς τα εκεί...

Διότι μην ξεχνάμε ότι τα οικονομούσε τρελά από τον σκελετό ο Παντελεήμονας τον οποίον μπούκωναν οι καλόγριες με αίτημα να φροντίσει ώστε να αγιοποιήσει την απάτη. Εκείνος όμως τις έριχνε (και «τα έπαιρνε» και τις ενέπαιζε), οπότε αυτές έπαψαν πλέον να του χαλαλίζουν το χρήμα τους (τον οβολό των πιστών) το οποίο διέθεσαν, μετά, σε δικηγόρους εναντίον του.

Έτσι όσα τους έφαγε ο Παντελεήμονας, του τα έφαγαν με τη σειρά τους και οι δικηγόροι, ...και ενδεχομένως και το Φανάρι που ανέλαβε τάχα να τον προστατέψει, να τον επαναφέρει σαν Μητροπολίτη.

"Ανεμομαζέματα, διαβολοσκορπίσματα"!

Και "όλα τα λεφτά" στον έξω από εδώ (από την Ελλάδα), στον έχοντα έδρα την Τουρκιά Πατριάρχη, ...
...λέει το σενάριο το οποίο όπως είπαμε δεν θέλω να το πιστέψω!..

Οπότε, προέκυψε τώρα λόγος νέας χρηματαποστολής προς Ισταμπούλ μεριά...
Την οποίαν χρηματαποστολή, λέμε τώρα, μπορεί και να την συνόδευε - τιμητικά - ο νέος Μητροπολίτης που έφτασε ικέτης μέχρι το Φανάρι...
Και ο λόγος αυτός είναι (λέμε τώρα) η διαβόητη αυτή αγιοποίηση,

...ώστε και τον Βαρθολομαίο να ευχαριστήσει ο Άγιος Κηφισίας (μη και ξεμείνει από ρευστό ο οικονομικός Πατριάρχης), άλλα και την Μονή να εξευμενίσει (ο Άγιος Κηφισίας) και να την έχει έτσι με το μέρος του τόσο ηθικά (μη του βρουν κι αυτού κανένα κουσούρι) όσο και υλικά ώστε να έχει να λαβαίνει κι αυτός από το «σκήνωμα».

Πώς το βλέπετε αυτό, σαν φανταστικό σενάριο, σαν αποκαλυπτικό όραμα, σαν όνειρο, σαν εφιάλτη;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το (φανταστικό;) σενάριο της αγιοποίησης του (γυναικείου;) σκελετού «Εφραίμ της Ν. Μάκρης»…

http://xairete.blogspot.com/2011/03/blog-post_7473.html