Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Πώς είναι ο σωστός Ορθόδοξος γάμος για ένα ζευγάρι επωνύμων: Τι λένε οι κανόνες; Ποια είναι τα προκαταρτικά της στέψης, της εκκλησιαστικής ευλογίας;


Πώς ακριβώς είναι ο σωστός Ορθόδοξος γάμος για ένα ζευγάρι επωνύμων: Τι λένε οι κανόνες; Ποια είναι τα προκαταρκτικά της στέψης και της ευλογίας από την Εκκλησία;

Διαβάζω σήμερα για όλα τα προσεκτικά βήματα, για όλα τα προκαταρκτικά ενός ορθόδοξου γάμου επωνύμων, σε σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο: «Ποιο ζευγάρι επωνύμων κάνει πρόβα γάμου;»
1. Είναι μαζί αρκετό χρονικό διάστημα, η σχέση τους πέρασε από αρκετά σκαμπανεβάσματα και τώρα πήραν την μεγάλη απόφαση να συγκατοικήσουν.
2. Αν και είναι αρκετά χρόνια μαζί και ο ένας πηγαινοέρχονταν στο σπίτι του άλλου ποτέ δεν έκαναν το μεγάλο βήμα της συγκατοίκησης.
3. Φαίνεται τώρα ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η τραγουδίστρια η οποία διανυκτέρευε αρκετές φορές στο σπίτι του συντρόφου της μετακόμισε ήδη στο σπίτι του και έχει μεταφέρει πολλά προσωπικά της αντικείμενα και έπιπλα.


Ο λόγος για την Τάμτα και τον Γρηγόρη Πετράκο, οι οποίοι όχι μόνο διαψεύδουν κάθε φήμη περί χωρισμού αλλά με αυτή την κίνησή τους ουσιαστικά είναι ένα βήμα πριν από την επισημοποίηση του δεσμού τους.

Πηγή: gossip-tv.gr


Σχόλιο από το «χαίρετε», στα ανωτέρω:
Δηλαδή; Τι εννοούμε, ακριβώς, όταν λέμε ότι είναι «ένα βήμα πριν από την επισημοποίηση του δεσμού τους»;
1. Εννοούμε μήπως την «επισημοποίηση», αυτήν με τον γάμο στο Δημαρχείο; Ξέρετε, αυτόν που γίνεται αρχικά, έτσι στο «ντούκου», ήρεμα και απλά… Αυτήν
την «επισημοποίηση»;

2. Εννοούμε δε και αυτό που γίνεται στη συνέχεια της πρώτης (της πολιτικής) «επισημοποίησης», τη συνέχεια που είναι η δεύτερη «επισημοποίηση», η λεγόμενη θρησκευτική; Αυτή η θορυβώδης την φορά αυτή «επισημοποίηση», με τα γλέντια και τα νταβαντούρια;
3. Δηλαδή το γκραντ πανηγύρι για το… «μυστήριο», για τον θρησκευτικό γάμο, να πούμε, που θα συνδυαστεί (όπως συνηθίζεται), και, με τη βάφτιση ενός παιδιού που θα έχει ήδη προκύψει πριν ή κατά τον πρώτο "γάμο", τον πολιτικό;


ΣΧΕΤΙΚΟ:

- Άντε να μου χαθήτε παλιο-αιρετικοί που θα μας ειρωνευτείτε για πώς βαφτίζουμε και πώς παντρεύουμε εμείς τους ορθόδοξους μας!

http://xairete.blogspot.com/2009/06/blog-post_7990.html


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009


Μόλις τώρα μου το έστειλαν:


ΓΑΜΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΙΣΤΩΝ – (ΤΟΥ «ΛΑΟΣ» ΚΑΛΕ...)

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ είναι οι βουλευτές του «Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού» (ΛΑΟΣ) κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Αθανάσιος Πλεύρης. Αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί. Κάθε εμπλοκή με την αρχαιολατρία είναι εντελώς "συμπτωματική" και άνευ ουσίας...

Ο πρώτος συζεί πολύ καιρό εκτός γάμου με την διαζευγμένη κ. Μανωλίδου, αν και σχεδιάζουν να νυμφευθούν προσεχώς εφόσον ήδη εκδόθηκε το διαζύγιο της κυρίας, ενώ ο δεύτερος είχε δεσμό εκτός γάμου επί πενταετία με την κυρία που μόλις πρόσφατα νυμφεύθηκε. Όπως δήλωσαν στον Τύπο μαζί με τη συμβία του:
«Την ημέρα που παντρευτήκαμε κλείναμε ακριβώς πέντε χρόνια. (...) Πριν παντρευτούμε, συζούσαμε για ένα πεντάμηνο. Αφενός, είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς είναι η ζωή κάτω από την ίδια στέγη, αφετέρου μπορέσαμε να ετοιμάσουμε σταδιακά το σπίτι μας».
Αυτά είναι τα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΗΘΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ Ελλάδας. Έτσι τουλάχιστον τα ζουν και τα διδάσκουν με το παράδειγμά τους οι Βουλευτές του «ΛΑΟΣ», που κυρίως ψηφίζονται από τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ λαό.

Όχι βέβαια πως οι άλλοι του απλού ΛΑΟΥ (πέραν του «ΛΑΟΣ») κάνουν διαφορετικά... Όλοι στην ίδια πορνεία κολυμπάνε, όμως η Ελλαδική Εκκλησία δεν ενοχλείται από αυτά, φτάνει να μην κάνουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ γάμο και αρκεί να εξαγιάσουν την ανομία τους με την αγιαστούρα του παπά.


http://xairete.blogspot.com/2009/06/blog-post_3596.html

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Κανόνες της Εκκλησίας είναι σαφείς:

Ζευγάρι, που πριν συνάψει γάμο, είχε σεξ. σχέσεις, πρέπει να χωρίζει, εκτός εάν υπάρχει εγκυμοσύνη ή ο χωρισμός έχει χειρότερο αποτέλεσμα, απ' ότι ο γάμος.

Πάντως και στις δυο αυτές περιπτώσεις, επιβάλλεται επιτίμιο στους μελονύμφους.

Αλλά και σε κάθε περίπτωση, οι μελλόνυμφοι πρέπει να εξομολογηθούν, οπότε ανάλογα με την περίπτωση και την ειλικρινή τους μετάνοια θα τους δοθεί συγχωρητική ευχή και θα μπορούν να έλθουν τότε "εις γάμου κοινωνίαν".

Αυτό, που γίνεται σήμερα στους πλείστους γάμους αποτελεί παράβαση των Κανόνων, τους οποίους, δυστυχώς, οι κληρικοί έχουν γραμμένους σε χαρτί τουαλέτας!

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

δυστυχώς

Ανώνυμος είπε...

Eκκλησία του κώλου την λέτε για τον κιναιδισμόν;Γινε πιο σαφής με ονόματα και όχι λασπολογίες...

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Εκκλησία» του Κώλου: Η ετικέτα μας (122 αναρτήσεις)

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πορνική «Εκκλησία»: Η ετικέτα μας

http://xairete.blogspot.com/2010/03/8.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

OLA SKATA

http://xairete.blogspot.com/search/label/OLA%20SKATA

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το ιστολόγιο αυτό, έχει άπειρες φορές αναφερθεί στον αυτοεξευτελισμό της εκκλησίας μας

http://xairete.blogspot.com/2009/11/blog-post_2891.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Για το κατάντημα της "Εκκλησίας",

http://xairete.blogspot.com/2010/02/blog-post_26.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Εκκλησία»-Κοκότα

http://xairete.blogspot.com/2010/02/blog-post_7798.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Όχι «σκατο-εκκλησία του κώλου», μόνο, αλλά και… «σκυλο-εκκλησία»

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_6327.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ο μητροπολίτης της τοπικής (του κώλου) "Εκκλησίας"

http://xairete.blogspot.com/2010/01/blog-post_7710.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το «αδελφάτο» με την ψεύτικη επιγραφή «Εκκλησία τής Ελλάδος»

http://xairete.blogspot.com/2009/05/blog-post_3345.html

P. MICHALOPOULOS είπε...

Σεραφείμ: Φτου κακά!

http://xairete.blogspot.com/2009/11/blog-post_9176.html