Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Ετικέτες: «Βησσαρίωνας» (το πτώμα)

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013


Διαβάζω σήμερα: Γέροντας Βησσαρίων. Ένα πτώμα, 22 συνολικά ετών: 15 χρόνια ενταφιασμένο (σ.σ. όχι σε χώμα βέβαια, αλλά σε ειδικό τσιμεντένιο θάλαμο… αγιοποίησης) και 7 χρόνια από την εκταφή του (σ.σ. σε γυάλα, από τότε μέχρι σήμερα).


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Υπόθεση Βησσαρίωνας.

http://xairete.blogspot.gr/2009/04/blog-post_2696.html 



Κάνετε “κλικ” επάνω στην εικόνα για πλήρες μέγεθος!

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Κυριακή, 27 Ιούλιος 2008

Ξέθαψαν πρόπερσι τον Βησσαρίωνα (τότε που ήθελαν να αντιδράσουν στα σχέδια της κυβέρνησης για καύση των νεκρών), και τον ξέθαψαν αφού τον είχαν διατηρήσει μερικά χρονάκια σε συνθήκες μουμιοποίησης κατά τα αιγυπτιακά πρότυπα, και αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για ένα έκτρωμα που συνέχεια το στοκάριζαν και το σοφάτιζαν (με κερί κλπ) για να μπορούν να το διατηρήσουν σε κοινή θεά μέσα στη γυάλα όπου το τοποθέτησαν.
Εγώ, ήμουν ο πρώτος που διαμαρτυρήθηκε, αμέσως και έντονα, όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία (με τον Βησσαρίωνα) με μια επιστολή μου προς τον Τύπο η οποία έτυχε μεγάλης προβολής από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, και η οποία επιστολή μου αυτή, προκάλεσε την οργή του μητροπολίτη Γερμανού (στην Ηλεία) ο οποίος και μου έστειλε αμέσως τότε και αυτός, μια αυστηρή επιστολή (επίσημη, με σφραγίδες πρωτόκολλα και υπογραφές) μια αυστηρή (δεν την λέω κατάπτυστη, ούτε υστερική) επιστολή λοιπόν, με την οποία με πέρναγε γενεές δεκατέσσερις, που λένε!
Ξέρω τι θα πεις ξανά: «FOR GOODNESS SAKE!!!!!!!».


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Ο Βαρθολομαίος στη Λαμία, …δεν ήταν περίεργος!..


Δευτέρα, 22 Σεπτέμβριος 2008

Πρέπει λοιπόν, να τα έχουν βρει πολύ σκούρα τα πράγματα, κάποιοι εκκλησιαστικοί - και όχι μόνο - παράγοντες (καλόγεροι και οι διαπλεκόμενοι με αυτούς), μετά τα τελευταία σκάνδαλα…
Έτσι, σαν τον «πνιγμένο» (σε Βα(λ)τοπέδιο;) κοιτάνε πώς να κρατηθούν για να επιπλεύσουν, κοιτάνε (στην απελπισία τους) να κρατηθούν, ακόμα και από τα όποια τους τα μαλλιά, αλλά και από τα ίδια τους τα γένια όσοι διαθέτουν και από αυτά…
Τι να επιστρατεύσουν λοιπόν; Τον πεθαμένο καλόγερο του αγίου όρους τον Παΐσιο; Αυτόν τον ετοίμαζαν από χρόνια για να μας τον πασάρουν αλλά αποδείχτηκε καμένο χαρτί, τελικά!
Τον Βησσαρίωνα; Αυτόν που σε αντικατάσταση του Παΐσιου έσπευσαν, μετά, να ξεθάψουν; Πάει και αυτός!..
Τι κάνουν λοιπόν τώρα; Επιστρατεύουν που λέτε, τις… μεγάλες δυνάμεις! Την Ρωσία, στην περίπτωση αυτή, και κουβαλάνε λέει αυτές τις μέρες στην Αθήνα τα λείψανα του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ που θα συνοδεύει, λέει, 45μελής Ρωσική αντιπροσωπεία…
Και επειδή λέει βγαίνουν για πρώτη φορά από την Ρωσία, και επειδή (λέει ο μητροπολίτης στα Σπάτα, κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου) απαιτήθηκε γι αυτό ειδική Πατριαρχική ευλογία (τα πιάσαμε τώρα τα λεφτά μας), έτσι ανάλογη λέει, αυτής της εξαιρετικής τιμής, πρέπει να υπάρξει και η ανταπόκριση του κόσμου. Τρέξτε, κόσμε! Για, περάστε! Δώστε, και σώστε!..
Μια (τοπική) «εκκλησία» λοιπόν, που έπεσε σε πλήρη απαξίωση και μόνο για τα πανηγύρια είναι πλέον κατάλληλη, δεν μπορεί παρά να το οργανώσει καλά το ζήτημα…

5. Και μορφωμένοι, πνευματικά, δεν είναι οι «δεσποτάδες και οι καθηγητές» που έχουν συμφέρον να σε κρατούν σε μια θρησκοληψία για να σε εκμεταλλεύονται, σερβίροντας σου πτώματα σαν τον Παΐσιο και σαν τον Βησσαρίωνα..
Κατάλαβες;


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Είδατε τι ρεζιλίκι έγινε με το μισολιωμένο πτώμα του Βησσαρίωνα. Το πτώμα το οποίο εκμεταλλεύονται παρουσιάζοντάς το σαν άφθαρτο τάχα λείψανο αγίου.
Ο Παΐσιος βέβαια, είναι ακόμα θαμμένος σωματικά, αλλά κάποιοι προβοκάτορες στον εκκλησιαστικό χώρο, φρόντισαν με τα μυθεύματά τους και τον έθαψαν ΚΑΙ πνευματικά τον ταλαίπωρο γέροντα, αποδίδοντάς του ακόμα και αιρετικές διδασκαλίες, δικές τους φυσικά, που τις βάζουν στο στόμα του αγαθού γέροντα (συμπαθή και αγαπητό σε μεγάλη μερίδα των θρησκευομένων), διδασκαλίες πλάνες που τις αμπαλάρουν σαν λόγια του Παΐσιου τάχα, ώστε να μας τις πασάρουν και να τις αποδεχτούμε πιο εύκολα, γιατί μας περνάνε και για... χάνους, για ακατήχητους.
Αυτό δε το «πτώμα» (βίος και διδαχές) τάχα του Παΐσιου, που το διαφημίζει και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, είναι πιο αποκρουστικό (και από το μισολιωμένο κορμί του άλλου ταλαίπωρου γέροντα, του Βησσαρίωνα), και είναι η πλάνη αυτή η δεύτερη, ακόμα πιο μεγάλη.
Αυτή τη δεύτερη απάτη κυρίως δεν αντέχω, και διαμαρτύρομαι!

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Σάββατο, 18 Απριλίου 2009

Ο «ΟΠΑΠ», ΚΑΙ Ο… «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΠΑΔΩΝ»!..

http://xairete.blogspot.gr/2009/04/blog-post_9179.html


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Pentapostagma.gr: «Άφθαρτο το λείψανο του γέροντος Βησσαρίωνος μετά από 7 χρόνια!» (σχόλια αναγνωστών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: