Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

BLOG-Xairete: Εμείς, ποτέ δεν κάναμε «τουμπεκί», αλλά και ούτε πρόκειται να κάνουμε ποτέ!


Εμείς, ποτέ δεν κάναμε «τουμπεκί», αλλά και ούτε πρόκειται να κάνουμε ποτέ!

Διαβάζω:

"«Τουμπεκί » λέγεται τουρκικά ο καπνός για τον ναργιλέ, που τον κάπνιζαν στα διάφορα καφενεία της παλιάς εποχής।

Τον ναργιλέ τον ετοίμαζαν οι «ταμπήδες» των καφενείων και επειδή αυτοί έπιαναν την κουβέντα κι αργούσαμε τον πάνε στον πελάτη, εκείνος με τη σειρά του φώναζε: «κάνε τουμπεκί».

Όσοι κάπνισαν ναργιλέ ήταν και από φυσικού τους λιγομίλητοι και δεν τους άρεσε η «πάρλα», οι φλυαρίες. Με τις ώρες κρατούσαν στα χείλη τους το «μαρκούτσι» του ναργιλέ, απολαμβάνοντας μακάρια και σιωπηλά το τουμπεκί, που σιγόκαιγε στο λουλά. Και αν κανείς, που κι αυτός κάπνιζε ναργιλέ δίπλα του, άνοιγε πλατιά κουβέντα, οι μερακλήδες της παρέας του έλεγαν: «Κάνε τουμπεκί», δηλαδή, κάπνιζε και μη μιλάς.

Τώρα για το «ψιλοκομμένο» τουμπεκί, ήταν η τέχνη του «ταμπή» να του το προσφέρει ψιλοκομμένο, που ήταν και καλύτερο."


ΣΧΕΤΙΚΟ:

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Agapite Michalopoule eho mia erotisi giati mallon vriskesai se allo kosmo...


ΣΧΟΛΙΑ


Agapite Michalopoule eho mia erotisi giati mallon vriskesai se allo kosmo, to diko sou. ehei parei pote to afti sou gia ta orgia pou kanoun oi kolopapades? gia tis hontres mases (hrimatikes ennoo), gia ta poustrilikia, gia ta allaksokolidia? aftoi forane rassa kai den fovountai min tous kapsei o theos, kratane iera skevi kai den fovountai kai milas gia tous allous anthropous? den ksero ti shesi eheis me tin ekklisia kai de me noiazei alla kopse do mesa tin ypokrisia giati yparhei file kai theos. (Σήμερα 10:08 από χρήστη Χωρίς Όνομα)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητέ / αγαπητή (10:08), καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Η σχέση μου με την Εκκλησία είναι αυτή του ενεργού Ορθόδοξου μέλους Tης. Και θα είχατε δίκιο να με λέτε υποκριτή, αν δεν ήμουν το μοναδικό πρόσωπο που καταγγέλλω με τον τρόπο αυτό, όλα αυτά τα τρωτά που αναφέρατε...

Τρωτά, που καταγγέλλω από πολλά χρόνια... Και πριν από τρία χρόνια, συγκροτημένα, σε ένα μπλογκ που είχα (το «χαιρετίσματα») σε ένα χώρο του ΔΟΛ...

Ένα μπλογκ με 7.000 αναρτήσεις και 14.000 σχόλια (στους 9 μήνες που λειτούργησε), με εκατομμύρια επισκέψεις... Ένα μπλογκ, που έγινε ο φόβος και ο τρόμος του σάπιου εκκλησιαστικού κατεστημένου... Τόσος ο φόβος τους, που άρχισαν οι απειλές κατά της ζωής μου! Τόσο από μέσα από την διαχείριση, όσο και από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας... Και επειδή οι απειλές δεν με έκαναν να υποχωρήσω, το μπλογκ «χαιρετίσματα» απενεργοποιήθηκε... Προσπάθησα μετά να στήσω ένα άλλο, το «χαιρετίσματα-στοπ», αλλά μέσα σε μια εβδομάδα το απενεργοποίησαν κι αυτό!

Καταλάβατε «σε τι κόσμο βρίσκομαι»;

(Σήμερα 12:50 από χρήστη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ)

http://www.freegossip.gr/News.php?ID=8013






ΣΧΕΤΙΚΟ:


Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008

Με απείλησε ακόμα και για τη ζωή μου...




ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ:


... Κι αν κάποιος σου πει ότι είσαι μεγάλος μαλάκας, πώς θα αισθάνεσαι; Με τα σχόλια σου δεν βοηθάς κανένα. Κι αν κάποιος τρελός θυμώσει και έρθει να σου τα σπάσει όλα, ή ακόμη να σου κάνει κάτι χειρότερο;

Μη προκαλείς λοιπόν, γιατί κανείς δεν ξέρει πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση.

Μητροπολίτης Γιοχάνεσμπουργκ


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ...
...ο επίδοξος δολοφόνος του Παναγιώτη Μιχαλόπουλου;

Μητροπολίτης Γιοχάνεσμπουργκ:
Μπαίνει στο πετσί ψυχοπαθούς «χριστιανο»-φασίστα που απειλεί τη ζωή του μπλόγκερ Παναγιώτη Μιχαλόπουλου;

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

ΔΙΑΒΑΖΩ:

Αφού φουμέρναμε δεν κάναμε τίποτε. Καθόμασταν μαστούρια σε ένα μέρος. Κοιτάζαμε, ρεμβάζαμε. Μας άρεσε να βλέπουμε, μας άρεσε ν ακούμε.

Έτσι λέγανε: να βάλω αυτί ν ακούσω. Τίποτες παραπάνω.

Εγώ έπαιζα μπουζουκάκι μες στα μαστούρια που τανε όλοι μαστουρωμένοι και δεν έβγαζε κανένας μιλιά παρά μόνο ακούγανε το όργανο, το μπουζούκι. Και τους άρεζε.

Και για μένα που 'παιζα ο κόσμος όλος ήταν δικός μου. Δε με ένοιαζε για τίποτες, για τίποτες."

Μάρκος Βαμβακάρης- Αυτοβιογραφία - Εκδ. Παπαζήση, 1978

http://locandiera.blogspot.com/2006/06/blog-post_27.html