Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ο Μητροπολίτης Πέτρας, για τον Εφραίμ...

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου κ. Νεκτάριος

ΔΙΑΒΑΖΩ...
Μητροπολίτης Πέτρας:

Ενθυμείστε, πιστεύω, τις επισκέψεις του Ηγουμένου Εφραίμ στα σέκρετα της Εξουσίας εν Ελλάδι. Ποιος άλλος κληρικός είχε τέτοιες προσβάσεις; Εμείς ως Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης είχαμε ζητήσει να μας δεχθεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος και μας απαξίωσε. Ο Ηγούμενος όμως, έμπαινε και έβγαινε σε όλα τα Γραφεία των υπ’ εξουσιών. Εκείνοι δε, πλουσιοπαρόχως απολάμβαναν την φιλοξενία του Ηγουμένου εν Βατοπεδίω. 
Εδώ τελευταία, υπόδικος ων, πριν από ένα μήνα, πήγε στον Πρωθυπουργό της Ρωσίας και τα «παπαγαλάκια» είπαν, ότι τον δέχθηκε και συζήτησαν δύο ώρες. Αυτόν δέχθηκε; Την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας δέχθηκε, την οποία θα μπορούσε κανείς να ισχυρισθεί ότι «εκμεταλλεύθηκε», για να κάνει δημόσιες σχέσεις εν Ρωσία, έχοντας υπόψιν του την επερχόμενη ρομφαία της δικαστικής απόφασης.

Ερωτώ τους εχέφρονες, ήταν ανάγκη να πάει στην Ρωσία υπόδικος ών;  

Την επαύριο που γύρισε από την Ρωσία παρουσιάστηκε στον Ανακριτή. 

Η αλληλουχία αυτών των γεγονότων θα μπορούσε να επιτρέψει σε κάποιους να υποθέσουν ότι υποκρύπτει «δόλο». Το Άγιον Όρος διχάστηκε γι’ αυτήν την επίσκεψη και με ψήφους 9 της Σύναξης των Αντιπροσώπων των 20 Ιερών Μονών, θεώρησε ότι πρέπει να αναβληθεί. Αυτές τις 9 Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, που είπαν όχι στην επίσκεψη της Ρωσίας σε σύνολο 20 Ιερών Μονών, δεν έπρεπε να τις σεβαστεί;

Δεν έπρεπε, αφού γνωρίζει καλά τις εντάσεις που επικρατούν σε διορθόδοξο επίπεδο μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Πατριαρχείου της Ρωσίας, να συμβουλευθεί το Φανάρι εκ των προτέρων; Όμως πήγε και προκάλεσε, ίσως, θα μπορούσαν να πουν κάποιοι, το έκαμε και σκόπιμα, για να απειλήσει το Φανάρι, ότι έχω δίπλα μου μια Εκκλησία που με στηρίζει και ένα λαό που μου συμπαρίσταται, σε αντίθεση με όλους εσάς που με πικραίνετε. Και είχε προετοιμαστεί πολύ καλά το ταξίδι του.


Το ίδρυμα «Φίλων της Μονής Βατοπεδίου», που έχει συσταθεί εκείσε και στο οποίο προΐσταται μεγαλοεπιχειρηματίας της Μόσχας και προσωπικός φίλος του Πούτιν, τα είχε οργανώσει όλα καλά. Ο απόηχος αυτής της επίσκεψης βλέπουμε ότι καλά κρατεί στο ελληνορωσικό διπλωματικό και εκκλησιαστικό επίπεδο.
Η Ρωσική Κυβέρνηση αντιδρά για την προφυλάκισή του και το Πατριαρχείο της Ρωσίας εκμεταλλεύεται το θέμα...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=114134&catid=3 

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η Άννα Παναγιωταρέα (για τον Εφραίμ):
"Ο κάθε πολίτης που παρακολουθεί τα της Δικαιοσύνης, θα ένιωσε αγανάκτηση για το σκηνικό που στήθηκε παραμονές Χριστουγέννων…"

Thanasis Berdousis:
Πως μπορεί ένας ηγούμενος που του φιλούν το χέρι χιλιάδες πιστών (και περιμένουν απ αυτόν να τους δείξει τον ενάρετο τρόπο ζωής) να κάνει μπίζνες με τους διεφθαρμένους πολιτικούς και να κονομάει;
Γιατί το κάνει για να τα πάρει στον παράδεισο; Δεν νομίζω!..
Προφανώς για να τα φάει σε κάποιο παράδεισο που δεν εκδίδει εγκληματίες αγκαλιά με κοριτσάκια ή αγοράκια...
Χέσε μας λοιπόν Παναγιωταρέα που σε έπιασε και σένα ο πόνος (γιατί άραγε;)...
Και καλά έκαναν που τον έχωσαν μέσα τον απατεώνα.
(Πριν από 8 λεπτά)