Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία

Πέμπτη, 7 Αύγουστος 2008

Στο κρεβάτι (του πόνου;) του Παντελεήμονα, ο μητρ. Ζακύνθου!

«Στο μεταξύ, η 12μελής Σύνοδος αποφάσισε να επισκεφθεί ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα στο Νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και να ζητήσει τη μεταφορά του σε ειδικό σωφρονιστήριο.


Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009


Τηλεφώνημα φάρσα για βόμβα στον Αρειο Πάγο


Παρασκευή, 25 Ιούλιος 2008


Κόστος δεσποτικής στολής: 40.000 ευρώ!!!..

Μέχρι και τα 40.000 ευρώ μπορεί να φτάσει το κόστος μιας δεσποτικής στολής

Ο Σύλλογος Κληρικών Ελλάδας ζητά από τον αρχιεπίσκοπο να δώσει τέλος στα βαριά χρυσοποίκιλτα άμφια των αρχιερέων, κάνοντας λόγο για υπερβολές και συμβολισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με τα διδάγματα της ορθόδοξης εκκλησίας.
Πάντως, ο μητροπολίτης Ζακύνθου, Χρυσόστομος, δεν φαίνεται ευχαριστημένος με την πρόταση του συλλόγου και δηλώνει ότι «αν οι ιερείς θέλουν να κάνουν ένα καινούργιο τελετουργικό, θα μπορούν να το κάνουν για τα δικά τους ράσα. Η Σύνοδος θα αποφασίσει για ό,τι έχει παραλάβει».
(www. skai. gr)

http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20080519/thumbs/szakinthou1_200x200.jpg
ΕΝΑ Αστείο:
Το «τελετουργικό» με τα άμφια του δεσπότη Ζακύνθου, έχει «καθαγιαστεί» από τότε που ο δεσπότης αυτός ποζάρισε για τις σελίδες του πορνοπεριοδικού Πεντχαουζ, τότε σε εκείνη την κατάπτυστη συνέντευξη του (την άξια καθαίρεσης) την οποία δημοσίευσε το περιοδικό μαζί με τις φωτογραφίες του δεσπότη ανάμεσα σε γυμνές γυναίκες και σε μεγεθύνσεις επίμαχων ερωτικών σημείων τους.

Σάββατο, 30 Αύγουστος 2008


Ο κίναιδος!



Πέμπτη, 31 Ιούλιος 2008


Μητροπολίτης Ζακύνθου: Περιμένω, και περιμένω (τη βασίλισσα)

http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20080519/thumbs/szakinthou1_200x200.jpg
«Η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, την περασμένη Πέμπτη, έφτασε στη Ζάκυνθο προκειμένου να εγκαινιάσει την έναρξη του προγράμματος «Η Οδύσσεια της Caretta»..»
«Μία εβδομάδα προτού έρθει στο όμορφο νησί η Ελληνίδα βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, ο μητροπολίτης Ζακύνθου είχε γνωστοποιήσει στις αρχές του νησιού, αλλά και στην ισπανική πρεσβεία ότι θα παραθέσει γεύμα στη βασίλισσα, στους συνοδούς της και σε ολόκληρη την αποστολή. Μάλιστα, για το λόγο αυτό θα άνοιγε και την εξοχική του κατοικία..»
(Εσπρέσο)
Ωστόσο, είχαμε διπλωματικό επεισόδιο. Και αυτό γιατί ακυρώθηκαν τα τραπέζια στο νησί, με πρόσταγμα του Μητροπολίτη Ζακύνθου. Ο Χρυσόστομος ζήτησε να μαζέψουν τα σερβίτσια. Γιατί; Διότι η Σοφία αρνήθηκε να πάει στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα.
(ΤΑ ΝΕΑ. Παρασκευή, 16 Μαΐου 2008)
Κύκλοι της ισπανικής πρεσβείας τόνιζαν ότι «η βασίλισσα Σοφία, αφού δεν έχει συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, δεν θα ήταν σωστό να έδινε θρησκευτικό χαρακτήρα στην επίσκεψή της αποδεχόμενη πρόσκληση του σεβασμιότατου Ζακύνθου να επισκεφθεί τον Άγιο Διονύσιο». (ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:
«Διπλωματικό επεισόδιο» διότι δεν έπαιξε θέατρο η βασίλισσα με τον μητροπολίτη του Πεντχαουζ; Και αν του έλεγε «άντε φύγε από εδώ μωρή», τι είδους επεισόδιο θα είχαμε;


Άγιος, προς Άγιο: «Να πας να παίξεις με τις κούκλες σου»!!!



«Φύγε από εδώ, μωρή»...
...«Να πας να παίξεις με τις κούκλες σου»!!!..

...«Και εσύ με τα... στρατιωτάκια σου»!!!..
(Διάλογοι «αγίων» μητροπολιτών)

Δεν υπάρχουν σχόλια: