Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Η συνέχεια και το τέλος (φαντάζομαι) της συζήτησης για την ομοφυλοφιλία, με τον κ. Χρήστο Ιωάννου (τον σχολιαστή μας που επανήλθε στο θέμα)


Από ομοφυλόφιλους ιερείς, τι είδους στήριξη περιμένετε κ. Χρήστο Ιωάννου; Αυτούς εννοούσατε όταν λέγατε ότι οι ιερείς (η εκκλησία) πρέπει να αγκαλιάσουν τους ομοφυλόφιλους; Αν ναι, τότε πρέπει να δηλώσουν και οι μεν και οι δε (παπάδες και λαϊκοί) σε ποια κατηγορία ομοφυλόφιλου ανήκουν (στους «αποπάνω» ή στους «αποκάτω») ώστε να οργανωθούν κατάλληλα και αυτές οι… «αγκαλιές»!..



P. MICHALOPOULOS είπε...


Χαίρετε, και καλή Σαρακοστή! Είστε φίλε κ. Χρήστο, αγαπητέ μας σχολιαστή, είστε μια προσωπικότητα, όπως και κάθε σχολιαστής μας, και ήταν επομένως μια φυσική συνέπεια αυτό, το να έχουμε ένα ακόμα κεφάλαιο με όνομα φίλου, το όνομα σας, μια ετικέτα δηλαδή που «μαρκάρει» την κάθε συμμετοχή σας εδώ στο blog!

Εγώ λοιπόν πρέπει να λέω το "ευχαριστώ", να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, για τη συμμετοχή σας με τα σχόλια σας, εδώ, στο φτωχικό μου το «χαίρετε»! :-)

15 Φεβρουαρίου 2010 1:43 μ.μ.


P. MICHALOPOULOS είπε...

Σχετικά με τον μητροπολίτη Πειραιώς, έχω να πω ότι ο άνθρωπος αυτός εκφράστηκε όπως εκφράστηκε διότι προκλήθηκε.

Άλλωστε, μια απλή… «ανάλυση της ομοφυλοφιλικής συνουσίας» έκανε, όπως λέτε. Δεν έστειλε τους όποιους αμετανόητους από αυτούς στο πυρ το εξώτερο όπως έκανε ο Απόστολος Παύλος! Εκτός και τους έστειλε και δεν το ξέρω.

Αλλά και πάλι, με βάση ποια λογική θα πρέπει ένας Επίσκοπος να είναι πιο ευγενικός από την Αγία Γραφή;

15 Φεβρουαρίου 2010 1:53 μ.μ.


P. MICHALOPOULOS είπε...

Μιλάτε, αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους για «ψυχοσύνθεση ενός διαφορετικού ανθρώπου». Φυσιολογικού ανθρώπου εννοείτε; Αν ναι, τότε πιστεύω ότι κάνετε λάθος! Αν όχι, τότε τι κακό κάνει η διάγνωση, ο χαρακτηρισμός μιας ανωμαλίας ως ανωμαλία;

15 Φεβρουαρίου 2010 2:00 μ.μ.


P. MICHALOPOULOS είπε...

Λέτε: «Γιατί ο νέος άνθρωπος, που ανακάλυψε την σεξουαλικότητα του και γνωρίζει ότι είναι ομοφυλόφιλος είτε δυσκολεύεται να το δεχθεί είτε όχι, απλά νιώθει ανεπιθύμητος από τον Θεό.»

Απαντώ:

Αν ήταν έτσι όπως τα λέτε («ανακάλυψε την σεξουαλικότητα του»), τότε δεν θα ήταν σκληρός ο λόγος του Θεού. Δεν θα έλεγε ότι «κλέφτες, πόρνοι, μοιχοί, μαλακοί (παθητικοί ομοφυλόφιλοι) και αρσενοκοίτες (ενεργητικοί ομοφυλόφιλοι) ΔΕΝ θα κληρονομήσουν την Βασιλεία του Θεού
».

Έτσι δεν είναι;

Λέτε: «Γιατί το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι επιλογή, ούτε ένα απλό πάθος που μπορεί να ξεπεραστεί έτσι απλά.»

Απαντώ:

Επιλογή είναι! Και είναι ένα πάθος κι αυτό (το απεχθέστερο ίσως), αυτό το πάθος του μαλακού (παθητικού ομοφυλόφιλου) και του αρσενοκοίτη (ενεργητικού ομοφυλόφιλου).

Πάθος, όπως του κλέφτη, του πόρνου, του μοιχού…

Λέτε: «Είναι ανάλγητο πάθος και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και έντονη πνευματική ζωή και στήριξη για να γίνει αλλαγή μέσα σε έναν άνθρωπο, για να γεννηθεί η μετάνοια.»

Απαντώ:

Και ποιο πάθος δεν είναι ανάλγητο; Και ποιο πάθος δεν χρειάζεται «μεγάλη προσπάθεια και έντονη πνευματική ζωή και στήριξη για να γίνει αλλαγή μέσα σε έναν άνθρωπο, για να γεννηθεί η μετάνοια»;

Λέτε τέλος: «Επειδή λοιπόν πολλοί Ιερείς, όντας ομοφυλόφιλοι (είτε έχουν ερωτική ζωή, είτε όχι) το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, θα έπρεπε κάτι να κάνουν. Αυτόματα λοιπόν σας απαντώ και στο θέμα κρίσης και κατάκρισης.»

Απαντώ, και κλείνω:

Από ομοφυλόφιλους ιερείς, τι είδους στήριξη περιμένετε; Αυτούς εννοούσατε όταν λέγατε ότι οι ιερείς (η εκκλησία) πρέπει να αγκαλιάσουν τους ομοφυλόφιλους;

Αν ναι, τότε πρέπει να δηλώσουν και οι μεν και οι δε (παπάδες και λαϊκοί) σε ποια κατηγορία ομοφυλόφιλου ανήκουν (στους «αποπάνω» ή στους «αποκάτω») ώστε να οργανωθούν κατάλληλα και αυτές οι… «αγκαλιές»!..

15 Φεβρουαρίου 2010 2:36 μ.μ.

http://xairete.blogspot.com/2010/02/blog-post_6024.html



Χθες (του "αγίου" Βαλεντίνου), γιόρταζαν, και, οι γκέι παπάδες;

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

Ιωάννης Καρδάσης: Όταν λέμε "ομοφυλόφιλους ιερείς" εννοούμε αυτούς, που έχουν το σχετικό μπλογκ?



ΣΧΕΤΙΚΟ:

http://www.forums.gr/ (ΑΡΧΕΙΟ)


ESPRESSO (17/01/2007): «Γεμίσαμε ομοφυλόφιλους μητροπολίτες».

12/1/2007


Χριστόδουλος: "Μας ξεφτιλίζουν οι εκπομπές!"

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος: ΜαΣκαριότατε! Μήπως πρέπει να βγάλεις τον σκασμό, αφού έχεις χεσμένη (με τη μη κάθαρση) τη φωλιά σου;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν λέμε "ομοφυλόφιλους ιερείς" εννοούμε αυτούς, που έχουν το σχετικό μπλοκ "αδελφοποιημένοι κληρικοί" με αρχηγό τον Αρχιμ. Αβέρκιο και διαφημίζουν την ανωμαλία τους ή τους άλλους τους ανένταχτους;

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Μάλλον κάποιους άλλους θα εννοεί ο φίλος κ. Ιωάννου. Αυτοί που λέτε (οι "αδελφοποιημένοι κληρικοί") δεν είναι από αυτούς που «κρίνουν» τους ομοφυλόφιλους αλλά από αυτούς που τους υποστηρίζουν, και μάλιστα στο να έχουν θέση στον ιερό κλήρο.

Ο φίλος κ. Χρήστος πρέπει να έχει κάποιους άλλους στο μυαλό του...

Και πώς τους ξέρει άραγε; Πήγαινε λέει για κατηχητής, και εκεί έμαθε για την ομοφυλοφιλία μέσα στην εκκλησία… για ομοφυλόφιλους παπάδες που «κρίνουν» άλλους ομοφυλόφιλους!..

Πάντως έχει πολλά παράπονα, ειδικά για τη στάση του μητροπολίτη Πειραιά ο οποίος είπε ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν σαν ιδανικό τους την τρύπα από όπου χέζει κανείς…

Ελπίζω να μην έχει και τίποτε άλλο εναντίον του συγκεκριμένου μητροπολίτη, αυτού του μητροπολίτη που είναι νορμάλ άνθρωπος!..

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΟΛΙΣΜΟ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΠΛΑΝΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ? ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ? ΛΙΓΟ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΕ... ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΤΕΓΚΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΑΛΙΑ...
X.B.

P. MICHALOPOULOS είπε...

«Και ός αν κοιμηθή μετά άρσενος κοίτην γυναικός, βδέλυγμα εποίησαν αμφότεροι, θανάτω θανατούσθωσαν» (Λευιτ. 20,13).

«Ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτρες, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίτες, .....βασιλείαν Θεού ού κληρονομήσουσι» (Α΄ προς Κορινθίους επιστολή, στ΄9).


http://xairete.blogspot.com/2010/02/apxeio.html