Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ

Είναι να γελάει κανείς...


Είναι να γελάει κανείς με όλα αυτά τα καμώματα των δεσποτάδων μας.

Να γελάει όχι από χαρά για το κατάντημα της "εκκλησίας", αλλά διότι έχουν οι ίδιοι γίνει τόσο κωμικοί που δεν μπορεί ο άλλος, όσο σοβαρός και αν είναι, να κρατηθεί.

Γελάμε καμιά φορά και από αντίδραση, μέσα στη μεγάλη μας θλίψη. Για να μη μας πάρει η κάτω βόλτα και οδηγηθούμε σε υπέρμετρη θλίψη, και τα μουντζώσουμε όλα και σηκωθούμε να φύγουμε μακριά από όλους αυτούς και από όλα αυτά!

http://humoristica.blogspot.com/2008/07/blog-post_6872.html



Humoristica


Το σατιρίζειν είναι όντως ψυχαγωγικό, προκαλεί ευθυμία, ραπίζει τη σκληρότητα της ψυχής, αναδεικνύει τα κακώς κείμενα με πρόθεση να απαλειφθούν αυτά.

Γνωρίζουμε, ιστορικά, ότι είναι ένα όπλο του πολίτη απέναντι στην αυθαιρεσία των εξουσιών και στην αχαλιναγώτητη παραφροσύνη της.

Η σάτιρα είναι μια λαϊκή επαναστατική πράξη, η μόνη ίσως δυνατή όταν η σοβαρότητα έχει εκλείψει από τις κοινωνίες, ή όταν επικρατούν σοβαροφανείς τινές, που, όμως, είναι θλιβερά καθεστωτικοί.

http://humoristica.blogspot.com/



Σιγά, ω Μελίτων, μην πάθεις και τίποτε!!!..

http://medya.todayszaman.com/todayszaman/2008/02/07/bishop.jpg
Ο Επίσκοπος Μελίτων, του οικουμενιστικού πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, 7/2/2008, στην τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν», διαμαρτύρεται διότι το αντιπολιτευόμενο σε αυτούς (του Φαναρίου) «τουρκικό ορθόδοξο Πατριαρχείο», έχει καταλάβει δυο εκκλησιές τους!
Τι να πούμε εμείς που ο Τούρκος πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει καταλάβει (τις «νέες χώρες») την μισή Ελλάδα, και μας φόρεσε για φέσι και τον Ιερώνυμο; Εεεε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: