Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Στο μικροσκόπιο των Αρχών της Ρουμανίας ο Πάσσαρης

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009, 22:35

Διακινεί μέσω τηλεφώνου ναρκωτικά και κλείνει «δουλειές» στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες… […] και μαθαίνει να πιλοτάρει… στούκας! Ίσως να σκέφτεται κάτι πιο θεαματικό από τις αποδράσεις Παλαιοκώστα με τα ελικόπτερα από τον Κορυδαλλό…

Πίσω από την τηλεοπτική συσκευή στο κελί του Πάσσαρη, οι αστυνομικοί εντόπισαν καλά κρυμμένες τρεις κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Από την επεξεργασία των στοιχείων, προέκυψαν οι ενεργές διασυνδέσεις του Έλληνα κρατούμενου με άτομα που διακινούν ναρκωτικά διεθνώς.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες για «ποταμό χρημάτων» που διατηρεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς ο Πάσσαρης, μέσω συνεργατών του εκτός φυλακής στο Βουκουρέστι και την Αθήνα. Ήδη εντόπισαν και κατέσχεσαν 30.000 ευρώ, ποσό που θεωρείται πολύ μικρό σε σχέση με τα ποσά που έχουν πληροφορηθεί οι διωκτικές Αρχές.

Η πληροφόρηση «ρέει» μέσω της INTERPOL, ενώ έχει ενημερωθεί και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία παρακολουθεί άτομα που συνεργάζονται μέχρι σήμερα με τον γνωστό κακοποιό, στην Αθήνα.

(Από ρεπορτάζ του κ. Αλέξανδρου Νέδα, και της κ. Αρτέμιδος Σκορδίλη, στη zougla.gr)




Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2009


Η εξομολόγηση του Πάσσαρη


Ο 34χρονος κακοποιός ζήτησε να συναντήσει τον πατέρα Γερβάσιο. Η άδεια από το ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δόθηκε και το πρωινό της 23ης Απριλίου ο πατέρας Γερβάσιος αναχώρησε για το Βουκουρέστι και από εκεί για την πόλη Κλουζ και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γκέρλας.

Σύμφωνα με τον ιερωμένο, μετά την εξομολόγηση ο Πάσσαρης «ήταν ήρεμος. Ησυχος. Τα μάτια του γεμάτα δάκρυα.

«Γέροντα, θα σώσω τη ψυχή μου;», ήταν το πρώτο που ρώτησε τον πατέρα Γερβάσιο, για να λάβει την απάντηση: «Τέκνον μου, την πρωτιά στον παράδεισο την έχουν οι ληστές».

Το ιστορικό του κατάδικου

Ο Κώστας Πάσσαρης συνελήφθη το Νοέμβριο του 2001 στο Βουκουρέστι έπειτα από ληστεία με δύο νεκρούς σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος. Τον Ιούλιο του 2003 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από ρουμανικό δικαστήριο. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, δήλωσε θύμα σκευωρίας της ρουμανικής μαφίας και δεν άσκησε έφεση. Το 2000 ο κακοποιός (υπόδικος για τη συμπλοκή με αστυνομικούς) είχε αποδράσει από το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου είχε μεταφερθεί για εξετάσεις. Είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς που τον συνόδευαν και τραυμάτισε έναν τρίτο.

Ελεύθερος Τύπος


2 σχόλια:


Μιχάλης είπε...

Παναγιώτη Χριστός Ανέστη,


Πραγματικά συγκλονιστικό το πόστ αυτό για τον σκληρό κακοποιό Κ.Πάσσαρη και τη θέληση του να μετανοήσει. Πραγματικά αν το πιστεύει και το εννοεί(χωρίς βέβαια να τον αμνηστεύουμε για τους φόνους που έχει διαπράξει)τότε μπράβο και καλή μετάνοια να έχει.



29 Απρίλιος 2009 9:27 μμ



P. MICHALOPOULOS είπε...

Αληθώς Ανέστη Μιχάλη μου!

Και ας ευχηθούμε όλα αυτά να μην είναι ένα θέατρο εκατέρωθεν (αν και κάπως μοιάζει να είναι) αλλά να είναι κάτι το αληθινό!

Οπότε, λέω κι εγώ μαζί σου: Αμήν, «καλή μετάνοια να έχει»!..

Διαβάζει λέει την αγία γραφή, και ζήτησε από τον ιερέα να του φέρει και βιβλία με τον ιερό Χρυσόστομο όταν ξανάρθει να τον επισκεφτεί! Δεν δέχτηκε όμως λέει μια εικόνα που του δώρισε ο ιερέας, μια εικόνα της Παναγίας, διότι, λέει, του θύμιζε τη μάνα του! Όταν δε του είπε ο ιερέας ότι έχει προγραμματίσει να τον επισκεφτεί ξανά για να τον κοινωνήσει, εκείνος του είπε "μα δεν είμαι άξιος!" και ο ιερέας του απάντησε "αυτό, θα το κρίνω εγώ!".

Ε; Πώς;


29 Απρίλιος 2009 10:25 μμ

3 σχόλια:

Mιχάλης είπε...

Παναγιώτη, μου φαίνεται ότι τελικά ο Πάσσαρης μας δουλεύει κανονικά! Ο ιερέας όμως? Δεν θα έπρεπε να είναι επιφυλακτικός με την όλη δημοσιότητα της επίσκεψης του στο κελί αυτού του διαβόητου κρατούμενου? Δεν σκέπτηκε ότι μπορείο Πάσσαρης να τον χρησιμοποίησε για τους δικούς του λόγους, για να εμφανιστεί δηλαδή προς τα έξω ως το καλό παιδί που έχει μετανιώσει. Απ' ότι δείχνει το δημοσίευμα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Είδες Μιχάλη που δεν έπεσα έξω σε εκείνα που έλεγα στο σχόλιο μου εκείνο;

Δεν με ξεγελούν εμένα κάτι τέτοιες «παραστάσεις», διότι το κατέχω το αντικείμενο…

Μικρός, μαθητής του δημοτικού, έδινα παραστάσεις Καραγκιόζη στην αυλή του σπιτιού μου, και (ΕΓΩ) είχα μεγάλη επιτυχία!

Έχω δε παρουσιάσει πάμπολλα θεατρικά νούμερα σε χριστιανικές κατασκηνώσεις (όπως στην Αίγινα, της μητρόπολης Ύδρας, με την παρουσία του μητροπολίτη)… Ακόμα και στην ίδια την μητρόπολη Φλώρινας, με πρώτο – πρώτο θεατή τον πατέρα Αυγουστίνο… Στα νιάτα μου, βέβαια!

Γι αυτό σου λέω…

P. MICHALOPOULOS είπε...

Γι αυτό σου λέω, Μιχάλη!..

http://xairete.blogspot.com/2009/09/blog-post_4097.html