Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Τιμόθεος Κιλίφης: Η ετικέτα μας






Πέμπτη, 10 Σεπτέμβριος 2009

Το προκλητικό τρέιλερ της Κάρτσωνα σε μοναστήρι ξεσηκώνει τους πιστούς.

Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει στους πιστούς της Μονής Πεντέλης και όχι μόνο, τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στον ιερό ναό για το νέο τρέιλερ της εκπομπής "Life Style" του Alter, αλλά και η συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη σε αυτό.

«Η μονή δεν είναι θέατρο…», δηλώνει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα stifora.gr πιστός της περιοχής. «Ούτε ο ρόλος του Αρχιμανδρίτη είναι να κάνει τον ηθοποιό…».

«Γι’αυτό μας έκαψε ο Θεός. Γι’ αυτά που βλέπει…» μονολογεί κυρία, που μέχρι χθες είχε ως πνευματικό της τον Αρχιμανδρίτη…

«Πώς να πάω να με εξομολογήσει ξανά, τη στιγμή που ο ίδιος κοροϊδεύει την εξομολόγηση στην προαναγγελία της συγκεκριμένης εκπομπής; Ντροπή…» υποστηρίζει άλλη.

«Αυτή τη φορά ο Τιμόθεος το παραξήλωσε. Ξέρουμε ότι του αρέσει η δημοσιότητα, αλλά όχι κι έτσι…» αναφέρει συχνός επισκέπτης της μονής.

«Η εκκλησία είναι ένα θέατρο σκιών και ο Τιμόθεος Καραγκίοζης…» φωνάζει έξαλλος περίοικος, που μέχρι τώρα, όπως λέει χαρακτηριστικά, του είχε "συγχωρήσει" όλες τις τρέλες του, αλλά όχι και αυτή.

Και δεν είναι οι μόνες αντιδράσεις του κόσμου που έχουμε καταγράψει.

Οι πιστοί θεωρούν άκρως προκλητική τη στάση του δημοφιλή ιερέα, αλλά και το κόνσεπτ του τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος για να πρωτοτυπήσει δε σεβάστηκε ούτε ιερό, ούτε όσιο.

«Και καλά το Alter να μην υπολογίζει τίποτε μπροστά στη δίψα για τηλεθέαση, ο Αρχιμανδρίτης δε σκέφτηκε ότι προσβάλει το σχήμα; Είναι δυνατό να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί το γύρισμα στο εσωτερικό του ναού, με φόντο τον εσταυρωμένο κι εκείνος να συμμετέχει, με σταυρό και πετραχήλι;» μας δήλωσε εξαγριωμένος πιστός που χρόνια τώρα επισκέπτεται το μοναστήρι με την οικογένειά του.

metharros.blogspot.com

http://xairete.blogspot.com/2009/10/blog-post_1057.html

 


ΣΧΕΤΙΚΑ:


Πέμπτη, 8 Οκτώβριος 2009


Τρέιλερ


Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2009


Γελοίοι ρασοφόροι, γελοιοποιούν το μυστήριο της εξομολόγησης!..


Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2009


Κιλίφης (θεατρίνος) στη θέση του Κιλίφη (ιερομονάχου)!


4 σχόλια:

anastasia είπε...

Γεια σου Παναγιωτη και καλη σου μερα
Αληθεια τι σχολιο,θα μπορουσε να αφηση κανεις ,για αυτον τον ακατανομαστον ,μια και μονον
Τιμοθεος Κιλιμης
αυτο πιστευω τα λεει ολα,πανω απο αυτο περνανε ολα και ολοι.
Να εισαι καλα,φοβαμε πλεον να σου γραφω για τυχων λαθη μου.......
Αναστασια.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Γεια σου Αναστασία μου! Καλή σου μέρα, αγαπητή εν Χριστώ αδελφή! :-)

Σε ευχαριστώ που με επισκέπτεσαι, που με διαβάζεις, και που κάνεις τον κόπο να αφήνεις και σχόλια!

Μη στενοχωριέσαι για τα ορθογραφικά λάθη, και μη φοβάσαι να γράφεις. Αρκεί που εκφράζεσαι ελεύθερα.

Τα σχόλια σου είναι ευπρόσδεκτα, όπως και κάθε σχόλιο επισκέπτη που έχει θέσεις, που έχει επιχειρήματα, και δεν περιορίζεται σε κραυγές μόνο.

Συμφωνώ λοιπόν μαζί σου, με το σχόλιο σου ότι είναι «ακατονόμαστα» τα έργα (αυτό δεν ήθελες να γράψεις;) του ψευτο-πατέρα Τιμόθεου Κιλίφη…

Ακατανόμαστα, τα οποία όμως έχουν τέτοια δημοσιότητα που εμείς δεν μπορούμε παρά να τα περιγράψουμε να τα χαρακτηρίσουμε (να τα «ονοματίσουμε») και να τα καταγγείλουμε σαν τέτοια («ακατονόμαστα» όπως λες), και ως κατάπτυστα επίσης!

Το ίδιο κατάπτυστη, όμως, είναι και η εικόνα της ονοματισμένης σαν Εκκλησία, τάχα, της επονομαζόμενης σαν «επίσημη και διοικούσα»... Μιας «Εκκλησίας» που το ανέχεται ένα τέτοιο παπαδαριό της!

Έτσι δεν είναι;

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλή σου μέρα, αγαπητή εν Χριστώ αδελφή Αναστασία ! :-)

http://xairete.blogspot.com/2009/10/blog-post_9213.html

agkaliapanagias είπε...

Καλα και δεν τον ξύρισε κανένας;Εμπέζουν τα μυστήρια τα παραδομένα απο τις Οικουμενικοές συνόδους εν πνευματι Αγιω και δεν μίλησε κανείς;ΝΤΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ