Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αιμίλιος

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:


Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009


Αιμίλιος Πολυγένης («Ρομφαία»): Πώς κατάντησε έτσι, αυτό το παιδί!..



Ανώνυμος είπε...


ναι. αγράμματος και ανίδεος δημοσιογραφίσκος. Γράφει κάτι κουτά πράγματα. ντροπή..

12 Μαΐου 2010 12:03 μ.μ.


Ο Blogger P. MICHALOPOULOS είπε...

Μα, είναι πράγματι δημοσιογράφος; Εσείς τον λέτε και… «αγράμματο»! Γιατί όμως δεν βγαίνετε επώνυμα να τον καταγγείλετε; «Κουκούλες», και, στα εκκλησιαστικά; Ντροπή!

Όσο για το «ανίδεος» που λέτε, έχω κάποιους ενδοιασμούς:

Ανίδεος; Μα, αυτόν επέλεξαν οι δεσποτάδες, οι αρχιεπίσκοποι και οι πατριάρχες για να του στέλνουν έτοιμο (σε κείμενο και φωτο) ό,τι αυτοί θέλουν να δημοσιοποιηθεί, ό,τι θα τους προβάλλει!

Ανίδεος; Μα, αν και νεαρός, είχε μαζέψει αρκετά σκανδαλώδη για τους δεσποτάδες (πριν του φτιάξουν το «εκκλησιαστικό» πρακτορείο), και απειλούσε ότι θα τα βγάλει στη φόρα!!!..

12 Μαΐου 2010 1:03 μ.μ.

http://xairete.blogspot.com/2009/01/blog-post_1205.html




ΣΧΕΤΙΚΟ:



Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009


«Θα δεις τι θα γράψει η Εσπρέσο την Κυριακή για σένα»

Για εκβιασμούς κληρικών μέσα από γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα (SMS) κάνει λόγο το ρεπορτάζ του κ. Κώστα Ζαφειρίου στην «Εspresso».

Ο δράστης- λέει το ρεπορτάζ - χρησιμοποιώντας αυθαίρετα το όνομα της εφημερίδας «ενημερώνει» με εκβιαστικό τρόπο τους κληρικούς αυτούς ότι η «Εspresso» θα έχει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που θα τους αφορά.


Ως εκβιασθέντες, αναφέρονται ένας ιερέας της αρχιεπισκοπής, ένας αρχιμανδρίτης από μητρόπολη της Πελοποννήσου, και ένας μητροπολίτης από τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι το τελευταίο 20ήμερο έχουν γίνει αποδέκτες γραπτού τηλεφωνικού μηνύματος που ανέφερε: «Θα δεις τι θα γράψει η Εσπρέσο την Κυριακή για σένα».

Το μήνυμα έφτασε στους τρεις παραλήπτες σε διαφορετικές μέρες και το περιεχόμενό του ήταν ακριβώς το ίδιο. Και στις τρεις περιπτώσεις υπήρχε ως υπογραφή επώνυμο πολύ συνηθισμένο αλλά όχι τηλεφωνικός αριθμός του αποστολέα του μηνύματος.

Γράφει ο κ. Ζαφειρίου: «Πιθανότατα πίσω από τα εκβιαστικά μηνύματα να κρύβεται σπείρα που στόχος της είναι να εκβιάζει κληρικούς και να τους προκαλεί άνευ λόγου ανησυχία.».

Εμείς, πάντως, δεν καταλάβαμε πού είναι ο εκβιασμός. Δεν είδαμε να ζητάει κάτι σαν αντάλλαγμα ο «γνωστός – άγνωστος» αποστολέας.

Αναρωτιόμαστε δε, τι λόγο να έχουν άραγε οι ιερωμένοι αυτοί για να ανησυχούν.



Δεν είχε φτιάξει ακόμα την ιστοσελίδα «Ρομφαία»!..


Όπως ξέρεις, εγώ δεν είμαι καν δημοσιογράφος!


Συμπληρωματικά δε, αγαπητοί αναγνώστες του ιστολογίου, θα σας πω κι αυτό:


Το δημοσίευμα εκείνο, η σχετική δηλαδή ανάρτηση, είχε τότε προκαλέσει το ενδιαφέρον του δημοσιογράφου της «Εσπρέσο» του κ. Στεφάνου Χίου, ο οποίος μου τηλεφώνησε ζητώντας μου λεπτομέρειες για την σκανδαλώδη αυτήν υπόθεση του μητροπολίτη της βόρειας Ελλάδας που γνώριζε ο Αιμίλιος, και εξέφρασε την επιθυμία να επικοινωνήσει μαζί του (μου έδωσε το τηλέφωνο του για να του το δώσω). Εγώ πάλι, το μόνο που ήξερα ήταν η ηλεκτρονική διεύθυνση του Αιμίλιου, και αυτήν έδωσα στον δημοσιογράφο…

Μετά δε, έστειλα ένα μέηλ και στον Αιμίλιο, και τον ενημέρωνα σχετικά…

Μετά από αυτό, μου τηλεφώνησε ο Αιμίλιος αναστατωμένος και μου είπε να μη δώσω ξανά την ηλεκτρονική του διεύθυνση, αυτήν που άρχιζε με το «Αιμίλιος», και με ενημέρωσε ότι θα την αλλάξει σε «πράκτωρ»!

Δεν είχε φτιάξει ακόμα την ιστοσελίδα «Ρομφαία»!..


http://p-michalopoulos.blogspot.com/2008/07/blog-post_6323.html




ΣΧΕΤΙΚΟ:

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010


Τα Βlogs του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, και τα όνειρα τα εφιαλτικά με προβοκάτορες κλπ…

2 σχόλια:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ένα νέο σχόλιο, για την ανάρτησή σας "Αιμίλιος"...

(ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ... Που ούτε το εγκρίνω, ούτε και το απορρίπτω. Απλά το λογοκρίνω κατά... 99%) ΔΙΑΒΑΣΤΕ, τι απέμεινε (από το σχόλιο αυτό) για να δημοσιευτεί:

Mα είναι ο ευλογημένος [...]
Μήπως έχετε καμιά φωτογραφία του [...]

Μητροπολίτης [...]


(Αποστολή μηνύματος στο XAIRETE τη 11 Ιουνίου 2010 9:15 π.μ.)

P. MICHALOPOULOS είπε...

http://xairete.blogspot.com/2010/06/blog-post_1443.html