Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Το ιστολόγιο αυτό, έχει άπειρες φορές αναφερθεί στον αυτοεξευτελισμό της εκκλησίας μας

Τελείως απνευμάτιστη η τοπική μας εκκλησία, και πλήρως εκκοσμοκευμένη, διατείνεται ότι επιτελεί… «μυστήρια» στις διάφορες τελετές «γάμου» και «βάφτισης» στις οποίες εντελώς θεατρικά παίρνει μέρος…

Το ιστολόγιο αυτό, έχει άπειρες φορές αναφερθεί στον αυτοεξευτελισμό της εκκλησίας μας, εξευτελισμό, με τα διάφορα παρατράγουδα που συμβαίνουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Παρατράγουδα, για τα οποία οι παπάδες μας δεν αντιδρούν, δεν έχουν την παραμικρή ευαισθησία, διότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα.

Εμείς, δεν κατασκοπεύουμε τι κάνουν οι παπάδες, αλλά όσες φορές τύχαμε σε τέτοια «μυστήρια» φρίξαμε, αηδιάσαμε και αγανακτήσαμε με το γενικό αυτό μπάχαλο.

Τα ίδια συναισθήματα νιώθουμε και κάθε φορά που διαβάζουμε διάφορα σχετικά ρεπορτάζ με διαφόρους διάσημους, στα καμώματα των οποίων (όταν προσέρχονται στους ναούς) αναφέρονται τα διάφορα μέσα – έντυπα και ηλεκτρονικά – καμώματα που παρουσιάζονται πιο έντονα λόγω του πλούσιου φωτογραφικού υλικού.

Με όλα αυτά που βλέπουν τα μάτια μας, αναρωτιόμαστε αν τα 2.000 χρόνια αυτά, άλλαξε πράγματι η θρησκεία στην Ελλάδα, ή αν απλά άλλαξαν ρούχα εκείνοι οι ιερείς των ειδώλων και εμφανίζονται πλέον σαν ιερείς του Χριστού, χωρίς ωστόσο να έχουν απαρνηθεί τους θεούς εκείνους όπως τον Ερμή και την Αφροδίτη.

Έτσι, ανθεί το εμπόριο στα λεγόμενα μυστήρια, έτσι γίνεται ανεκτή και η προκλητική εμφάνιση των γυναικών στα τεκταινόμενα στους «γάμους» και στα «βαφτίσια» της «Εκκλησίας» μας…

[ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ.jpg]
- Εμείς ειδωλολάτρες, μασκαρεμένοι σε χριστιανούς ιερείς;

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

Αναρωτιόμαστε αν άλλαξε η θρησκεία στην Ελλάδα, ή αν απλά άλλαξαν ρούχα εκείνοι οι ιερείς των ειδώλων και εμφανίζονται πλέον σαν ιερείς του Χριστού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: