Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

«Ιερές» μάχες για ψήφους!

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ
Ενταση και ειρωνείες
Κατά το προσκύνημα, όμως, των Ποντίων στην Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα, δεν έλειψαν και κάποια παρατράγουδα, με πρωταγωνιστές τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και τον πρώην βουλευτή και πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιο Παπαθεμελή.

Ο πρώτος, και ενώ οι τουρκικές κάμερες κατέγραφαν τα πάντα, αντιμετώπισε με ειρωνικό και απαξιωτικό τρόπο και στο γνωστό δικό του στυλ την Τουρκάλα διευθύντρια του μουσείου της Σουμελά, λέγοντας «τι θες, κυρά μου», «άντε, άσε μας» και άλλα παρόμοια, ενώ στη συνέχεια άρχισε να ψάλλει τον Εθνικό Υμνο, ακολουθούμενος από τον Στ. Παπαθεμελή, προτρέποντας τον κόσμο να κάνει το ίδιο.

(ΕΘΝΟΣ. 17/8/20009)

http://xairete.blogspot.com/2009/08/blog-post_2416.html



Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009


[...] Θλίψη όμως κι από τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Στέλιο Παπαθεμελή, εκπροσώπους υποτίθεται της επίσημης Ελλάδας, που αντί να εμπνέουν σύνεση και σοβαρότητα, άρχισαν να ψέλνουν τον εθνικό ύμνο (για τις κάμερες;) μπροστά σ' ένα κοινό Ποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν τον γνωρίζουν και είναι υπήκοοι ξένων κρατών.

Τους ακολούθησε μερίδα των παρισταμένων, ενώ πολλοί διαμαρτυρήθηκαν και γιουχάισαν την προσβολή του εθνικού συμβόλου από την αναίτια χρήση του.

«Ιερές» μάχες για ψήφους!

www.enet.gr



Κυριακή, 16 Αύγουστος 2009


Ο P. MICHALOPOULOS άφησε το ακόλουθο σχόλιο στην ανάρτηση "Καραγκιοζιλίκια Ψωμιάδη (και Σια), στην Τουρκία!":



Ο
P. MICHALOPOULOS άφησε το ακόλουθο σχόλιο στην ανάρτηση


Τι κερδίσατε άραγε, σε ψήφους, κ. Παπαθεμελή; Εσείς, κ. Ψωμιάδη; Τι πολιτικό κέρδος είχε και αυτός που διοργάνωσε και χρηματοδότησε όλο αυτό το πανηγύρι, ο συντονιστής της Ε΄ Περιφέρειας του ΣΑΕ και βουλευτής της κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ιβάν Σαββίδης;

http://xairete.blogspot.com/2009/08/p-michalopoulos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: