Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Παναγιά Βλαχέρνας: Έκανε "πλάτες" σε συναυλία του Μανώλη Μητσιά…

Διαβάζω σχετικά με τη συναυλία του Μανώλη Μητσιά (στο «Πάρκο Βλαχέρνας» των Φιλιατρών) την Κυριακή που μας πέρασε:

«Το σκηνικό πίσω από τη ράμπα των καλλιτεχνών ήταν γοητευτικό. Η τριγωνική είσοδος της Παναγιάς της Βλαχέρνας, λουσμένη από τον πολύχρωμο φωτισμό, έδινε τον τόνο στα τραγούδια που παρουσίαζε ο καλλιτέχνης, διαλεγμένα προσεκτικά: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Γκάτσος, Μικρούτσικος, Μούτσης, Κηλαηδόνης, Άκης Πάνου, Σπανός, Τόκας.»

Δεν ξέρουμε αν τραγούδησε ξανά, και εκεί, εκείνο το τραγούδι του... το «έλα γυμνή στο Ροζικλέρι», αλλά το ρεπορτάζ λέει ότι ο Μητσιάς «θυμήθηκε πώς έβγαζε το χαρτζιλίκι πριν μπλέξει με το τραγούδι», πως ήταν ψάλτης δηλαδή στα νιάτα του...

...Και νοιώθοντας τύψεις («άβολα», λέει) που ήταν εκεί στο πάλκο με «την πλάτη του σε αυτήν την υπέροχη εκκλησία», για να ζητήσει συγγνώμη από την Παναγιά, ενέταξε στο ρεπερτόριο του και τον… εκκλησιαστικό ύμνο τον κανονικό (όχι του Θεοδωράκη), το «Άξιον Εστί»!


Σημείωση:


ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΠΑΡΚΟ: ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Το ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ παραχωρήθηκε στο Σύλλογο Φιλοπρόοδων, μετά από ενέργειές του, με το υπ` αριθμόν 1851/1931 έγγραφο της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας , ύστερα από απόφαση του Τοπικού της Συμβουλίου. Το εκκλησάκι αυτό βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης των Φιλιατρών μέσα στο Πάρκο της Βλαχέρνας .

http://img174.imageshack.us/img174/8901/dspphotoid105139e8baebju8.jpg
Ο Μητροπολίτης Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: