Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Μamma mia! Ο «γάμος» των αλλόδοξων, δεν έγινε στο ορθόδοξο εκκλησάκι των εξωτερικών γυρισμάτων της ταινίας!..


Μιλάμε για την περσινή ταινία «Μamma Μia» (το μάπα - μιούζικαλ του Χόλυγουντ), που τώρα βγήκε και σε DVD.

Όπως μαθαίνουμε από το Βήμα, η δημοσιογράφος Τζέιν Φράιερ επισκέφθηκε τις μέρες αυτές τον τόπο των γυρισμάτων, τη Σκόπελο.

Η Τζέιν Φράιερ αναγκάστηκε να ανεβοκατέβει πολλές φορές τα 202 σκαλοπάτια που οδηγούν στο γραφικό εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη όπου γυρίστηκε η περίφημη σκηνή του γάμου του νεαρού ζευγαριού. Ίσως περισσότερες και από τους ντόπιους που αξιοποιήθηκαν δεόντως ως κομπάρσοι από το χολιγουντιανό συνεργείο.

Και αυτό που συνάντησε κατά την άνοδο και κάθοδό της ήταν αντιδράσεις τουριστών που συναγωνίζονταν σε γραφικότητα ακόμη και το ίδιο το εκκλησάκι:

«Είναι πάρα πολύ μικρό! Καλά καλά δεν χωράει εδώ μέσα η Στριπ και οι τρεις μπαμπάδες- για να μη μιλήσουμε για το ίδιο το ζευγάρι και τους καλεσμένους!» ωρυόταν μια αυστραλή τουρίστρια, έτοιμη να... ζητήσει τα λεφτά της πίσω και τα ρέστα από τον άνθρωπο που το έχτισε.

«Προφανώς χρησιμοποιήθηκε διαφορετικό σκηνικό για τα γυρίσματα στο εσωτερικό του ναού» αποφαίνεται η δημοσιογράφος με ύφος Σέρλοκ Χολμς.

Η ίδια, ξεφυλλίζοντας το βιβλίο επισκεπτών, επιβεβαιώνει και τις γραπτές διαμαρτυρίες περί... μεγέθους: «Πολύ όμορφο μέρος, αλλά ΔΕΝ είναι το εκκλησάκι του “Μamma mia!”» γράφει ελβετός τουρίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: