Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Μάθημα θρησκευτικών: Θεολόγοι, και "θεολόγοι"

Ανώνυμος Ο/Η Πρωτοβουλία Θεολόγων ΑΠΘ είπε...

Η Πρωτοβουλία Θεολόγων ΑΠΘ, έχει δεχθεί πολλά "ΑΝΩΝΥΜΑ" πυρά ότι δήθεν δεν είναι ορθόδοξη, ή ότι είναι ακραία ή ότιδήποτε... δεν πειράζει, την κριτική αφ' υψηλού και δη την ανώνυμη, την έχουμε συνηθίσει και δεν μας πτοεί.
Τα διαπιστευτήρια της πίστης μας δεν χρειάζεται να τα δώσουμε στους ανώνυμους και εύκολους κριτές μας... ούτε πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις όταν αναφερόμαστε στα ζητήματα της αδιοριστίας μας.
Οι βολεμένοι εύκολα μπορούν να μας κατηγορήσουν, κανέναν συμπαραστάτη δεν βλέπουμε από πιστεύοντες και μη...
Το να κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία μας, δεν δείχνει θάρρος, τόλμη ή πίστη σε όσα πιστεύουμε, κατά συνέπεια επιστρέφουμε τα όσα ανυπόστατα και προσβλητικά (ιδίως τα εισαγωγικά στο ότι είμαστε Θεολόγοι) ελέχθησαν από τον ανώνυμο.-

29 Μάϊος 2009 3:03 μμ


Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στην Πρωτοβουλία Θεολόγων ΑΠΘ.


Κύριοι "θεολόγοι", όταν σας λέω ότι είστε θεολόγοι εντός εισαγωγικών δεν εννοώ ότι δεν έχετε πτυχίο θεολογίας από πανεπιστήμιο Ελληνικό. Όχι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Εννοώ ότι μπορεί να έχετε ένα πτυχίο όμως αυτό δεν θα κάνει αληθινούς θεολόγους, που είναι αυτοί που διαπνέονται από ορθόδοξο πνεύμα και βάζουν πάνω από όλα τον Χριστό και την Ορθοδοξία Του, και οι οποίοι ακολουθούν τους αληθινούς θεολόγους που είναι οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας και όχι ο καθένας που εισβάλει στο πανεπιστήμιο και είτε τον αγγίζει είτε όχι η Ορθόδοξη Θεολογία, παίρνει πτυχίο και μετα κοκορεύται ότι είναι και θεολόγος!... Και δεν ντρέπεται! Και μπορεί να ζει και μέσα σε 1000 πλάνες και άλλα 1000 πάθη! Και δεν αισχύνεται! Άρα λοιπόν θεολόγοι θα είστε με την αληθινή έννοια, αν είστε άγιοι! Και καταχρηστικά αν τα κείμενα σας διαπνέονται από Χριστό και Ορθοδοξία. Κάτι τέτοιο όμως δεν διαφαίνεται. Και να έλθουμε επι της ουσίας.

Κύριοι πτυχιούχοι, αφήστε τις ανοησίες περι ανωνυμίας και δείξτε μας ένα (δεν θέλουμε πολλά, παρ' ότι θα έπρεπε να το ζητάμε αυτό Σ' ΟΛΑ τα κείμενά σας), δείξτε μας λοιπόν ένα κειμενό σας που πάνω και πρώτα απ' όλα να υποστηρίζετε αταλάντευτα την παραμονή του ομολογιακού-ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια! Δείξτε μας και μετά θα συνεχίσουμε να μιλάμε μαζί σας.
Περιμένουμε...

29 Μάϊος 2009 9:18 μμ


Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο: Ποιός σας είπε ότι είμαι βολεμένος; Μήπως ρίχνετε λάσπη για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα; Ότι δεν σας ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου η κατοχύρωση του Ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος, αλλά ο διορισμός σας, και το μάθημα ας γίνει μια αηδέστατη θρησκειολογία του διαβόλου και της πλάνης!

Αν μας δείξετε κείμενά σας, παλαιά και πρόσφατα, που να δείχνουν ότι αγωνίζεστε εναντίον της οικουμενιστικής θεολογίας και υπερ του Ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος, τότε με χαρά να ανακαλέσουμε τους ισχυρισμούς μας και την καλοπροαίρετη κριτική μας.

ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ...

29 Μάϊος 2009 9:23 μμ


http://thriskeftika.blogspot.com/2009/05/44.html


Σάββατο, 30 Μάϊος 2009

Αδιόριστοι θεολόγοι, που αναζητούν… την «Αλήθεια»!!!..


Σάββατο, 30 Μάϊος 2009

Σχόλιο από άλλο ιστολόγιο (για τον «θεολόγο» Παναγιώτη Ανδριόπουλο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: