Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Φωνάζει ο κλέφτης (οικουμενιστές) να φύγει ο νοικοκύρης (αγωνιστές κληρικοί)


26/5/2009

Μετά το ταρακούνημά τους από την ευσεβή και ορθόδοξη αντίδραση του πιστού κλήρου και λαού στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης για το διάλογο Ορθοδόξων και Παπικών οι οικουμενιστές θεολόγοι και κληρικοί εν Ελλάδι στρέφονται ξεκάθαρα ενάντια στους αγωνιστές κληρικούς και λαϊκούς με βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Τελευταίο κρούσμα της μανίας των οικουμενιστών εναντίον των Ορθοδόξων πιστών είναι όσα αναφέρονται στην εφημερίδα «Μακεδονία» (24/5/2009):

«Ως φωνασκούσα μειοψηφία, “κλακαδόρους” και εξαιρέσεις στο γενικότερο θετικό κλίμα του διαλόγου χαρακτηρίζει η πανεπιστημιακή κοινότητα τους αντιδρώντες στο διάλογο των εκκλησιών. Αποδίδοντας τις αντιδράσεις είτε σε άγνοια είτε σε σκοπιμότητες, η πλειονότητα των καθηγητών της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ κάνουν λόγο για μικρούς αλλά καλά οργανωμένους κύκλους που αντιμάχονται το διάλογο, χωρίς καν να εμβαθύνουν στη βάση, στις προϋποθέσεις και στην εξέλιξή του. Όπως επισημαίνουν, ενώ στην Ορθόδοξη εκκλησία οι αντιδρώντες εντοπίζονται κυρίως μεταξύ απλών ανθρώπων, στη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία παρατηρούνται αντιδράσεις κυρίως σε επίπεδο επισκόπων. “Ο καρδινάλιος Κάσπερ, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί προδότης, κάνει αγώνα να πείσει τους Ρωμαιοκαθολικούς για τις αλήθειες της αρχαίας και αδιαίρετης εκκλησίας”, αναφέρει ο καθηγητής Δογματικής του ΑΠΘ και πρόεδρος της ημερίδας Γεώργιος Μαρτζέλος. Ενδεικτική είναι η ένταση που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας, όταν ομάδες συλλόγων και μεμονωμένα άτομα που αντιτίθενται στο διάλογο ανάρτησαν πανό έξω από την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και διέκοψαν επανειλημμένα τους ομιλητές της εκδήλωσης με λεκτικές επιθέσεις και αποδοκιμασίες».

Απαντούμε στους οικουμενιστές καθηγητάδες των Σχολών ότι ο πιστός λαός δεν νοσεί ούτε από άγνοια ούτε από έλλειψη ενημέρωσης. Αν πιστεύουν πως η δική τους καθηγητική έδρα και η αντίστοιχη επισκοπική εξουσία κάποιων συναδέλφων τους, τους καθιστούν αυτόματα εκφραστές της Ορθοδόξου Θεολογίας, κάνουν λάθος.

Πάντοτε ο λαός είχε και τώρα θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στα της Πίστεως. Τα «αλάθητα» των επισκόπων και των καθηγητών ας τα αναζητήσουν στα χωράφια του φίλου τους Κάσπερ, όχι όμως στην αγωνιζόμενη Ορθοδοξία.

Όσο για τον κ. Μαρτζέλο, αληθινά με έκπληξη μαθαίνουμε ότι εκτός από φιλομονοφυσίτης είναι και φιλοπαπικός οικουμενιστής. Μέχρι τώρα μοχθούσε να αποδείξει ότι οι αντιχαλκηδόνιοι μονοφυσίτες είναι Ορθόδοξοι, τώρα κόπτεται για να μην προσβάλλουμε τον καρδινάλιο Κάσπερ;

Ας μην γελιόμαστε. Ο Κάσπερ είναι ένας από τους βασικούς εκπροσώπους της Παπικής κακοδοξίας στις μέρες μας. Τη μια μας λέει ότι η ένωση δεν θα είναι ένωση αλλά "αλληλοαναγνώριση με σεβασμό της διαφορετικότητας", την άλλη μας εμφανίζεται έτοιμος να συνομιλήσει με τους Αγιορείτες για την ένωση και τελικά σχεδιάζει την υποταγή όλων των Χριστιανών στον Πάπα και το πρωτείο του.

Ο πιστός λαός όμως ξέρει να κρίνει ορθόδοξα. Η «Ομολογία Πίστεως» της Σύναξης αγωνιστών Κληρικών και μοναχών, που έχει ήδη υπογραφεί από πολλούς πιστούς, αποτελεί την καλύτερη απάντηση στα άνομα σχέδια των παπικών και των εν ημιν οικουμενιστών.

http://thriskeftika.blogspot.com/2009/05/blog-post_5428.html



Ο/Η
Ανώνυμος είπε...

Γιατί θα πρέπει να υπάρχει ενιαία θρησκεία στην προωθούμενη Παγκοσμιοποίηση; Ή αν θέλετε γιατί δεν σταματά το θέμα, στην ειρηνική πολιτική συνύπαρξη των θρησκειών; Γιατί οι πολιτικοί πιέζουν για διαθρησκειακούς διαλόγους και πανθρησκευτική συνείδηση που σημαίνει υποσκέλιση των δογμάτων των θρησκειών, υποβιβασμό τους σε δεύτερο επίπεδο ή μάλλον πλήρη κατάργησή τους, σε σχέση με την ωραιοποιημένη αλλά κούφια ιδέα της πανθρησκείας;

Η Εκκλησία όμως που ίδρυσε ο Κύριος Ιησούς Χριστός, και παρέλαβαν οι Απόστολοι, και συνεχίζει να διατηρείται ανόθευτη μέχρι σήμερα ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, δεν έγινε από ανθρώπινη προσπάθεια όπως αυτές της Δύσης, και δεν μπορούμε επομένως να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε εμείς με διαλόγους κάτι από Αυτήν.

26 Μάϊος 2009 7:31 μμ



Κυριακή, 31 Μάϊος 2009

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Σάββατο, 23 Μάϊος 2009

Παπικοί: Μάθανε ότι… «αγαπιούνται» οι «ορθόδοξοι» Φαναρίου (κόκκινου;) και πλάκωσαν να τους πετάξουν έναν… διάλογο!..


Πέμπτη, 21 Μάϊος 2009

Αυτός ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο Άνθιμος, τι κάνει άραγε; Ζει;


Τετάρτη, 20 Μάϊος 2009

o anxristos evlogei ton diaolo


Δεν υπάρχουν σχόλια: