Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Αδιόριστοι θεολόγοι, που αναζητούν… την «Αλήθεια»!!!..


«Αναζητώντας την αλήθεια» είναι ο τίτλος του βιβλίου για το μάθημα των θρησκευτικών της ΣΤ΄ Δημοτικού, που διδάσκεται εδώ και δυο χρόνια στα σχολεία μας.

Τώρα όμως το ανακάλυψαν το βιβλίο αυτό, και κάποιοι αδιόριστοι θεολόγοι!

Ανακάλυψαν, που λέτε, ότι στο βιβλίο αυτό γίνεται μεν αναφορά στην Ορθόδοξη πίστη αλλά έχει και κάποια κεφάλαια που λένε κάποια πράγματα και για ετερόδοξους (παπικούς και προτεστάντες), και για αλλόθρησκους.

Λένε λοιπόν οι συγκεκριμένοι αδιόριστοι θεολόγοι ότι αυτοί, και όχι οι δάσκαλοι, είναι οι πιο κατάλληλοι για να διδάξουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην ΣΤ΄ Δημοτικού, ένα τόσο… «πολύπλοκο» σε ύλη μάθημα!

Ένα άλλο τους δε επιχείρημα, είναι, ότι οι δάσκαλοι είναι ακατάλληλοι διότι κάποιοι από αυτούς είναι λέει… άθεοι! Ενώ οι θεολόγοι (λόγω πτυχίου, να πούμε) είναι εγγυημένοι άνθρωποι του Θεού!..

Έτσι λοιπόν, εκτός από τη «βούλα» (όχι του καρπουζιού, αλλά) του πιστού στον Θεό (έτσι γενικά και αόριστα), θα πρέπει να μας αποδείξουν ότι είναι άξιοι να διορίζονται και στα Δημοτικά σχολεία, ότι έχουν και μια άλλη... "άνωθεν" έγκριση. Έγκριση, για να διδάσκουν, πειστικά, αυτά τα έξτρα κεφάλαια του βιβλίου που επικαλούνται!..

Να έχουν ας πούμε και μια συστατική επιστολή του Βατικανού ότι είναι καλοί οικουμενιστές για να διδάξουν σωστά το κεφάλαιο περί παπισμού… Να έχουν επίσης και κάποιο χαρτί της Αγγέλας Μέρκελ (άλλο παράδειγμα) σαν εγγύηση ότι θα τα λένε σωστά όλα τα σχετικά για τους προτεστάντες… Και ανάλογες εγγυήσεις, βέβαια, από ραβίνους και ιμάμηδες (ότι έχουν φιλήσει κι αυτών το χέρι και τους σέβονται) για να θεωρούνται άξια παλληκάρια για να διδάξουν στους μαθητές τής ΣΤ΄ Δημοτικού, και, εκείνα τα κεφάλαια τα σχετικά με τους αλλόθρησκους!..


Κυριακή, 7 Σεπτέμβριος 2008

Κυβέρνηση – θεολόγοι: Στράτα, τη νέα μορφή διδασκαλίας;




ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ: Σχετικά θέματα, με τη σειρά που αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο αυτό:

Δεν υπάρχουν σχόλια: