Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Εσπρέσο: «Απίστευτες ιστορίες στο Αργοστόλι με θερμόαιμο παπά»



Διαβάζοντας την ιστοσελίδα Kefaloniapress η Εσπρέσο, μαθαίνει και μας ενημερώνει σχετικά με έναν κεφαλλονίτη παπά. Ότι:


"«Βούκινο» έχουν γίνει στην Κεφαλλονιά οι θυελλώδεις ερωτικές επιδόσεις ενός… ιερέα με την (εκτός γάμου) εκλεκτή του, που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού! Τα κουτσομπολιά δίνουν και παίρνουν, καθώς φαίνεται ότι οι παθιασμένοι εραστές μετατρέπουν συχνά σε κρεβατοκάμαρα ακόμη και το… ιερό της εκκλησίας αδιαφορώντας για την παρουσία πιστών!

Η ερωτική σχέση του παπά με την εν λόγω κυρία χρονολογείται εδώ και αρκετό καιρό και ίσως να μην ενδιέφερε κανένα, αν δεν έκαναν οι ίδιοι ό,τι ήταν δυνατό για να μην περάσει απαρατήρητη.

Ο… αθεόφοβος κληρικός, που είναι εφημέριος σε ενορία στο Αργοστόλι, είχε μετατρέψει το ναό σε ερωτική φωλιά και επιδιδόταν σε θερμούς εναγκαλισμούς με την όμορφη κυρία ακόμη και μέσα στο ιερό!"

Η εφημερίδα «Espresso», απευθύνθηκε στον δήμαρχο, τον κ. Τσιλιμιδό, ο οποίος επιβεβαίωσε όλες αυτές τις σχετικές με τον ιερέα αυτόν καταγγελίες. Ο δήμαρχος, αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε απευθυνθεί και ο ίδιος στον μητροπολίτη. Και τι έκανε ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ο κ. Σπυρίδων; Ο μητροπολίτης, έστειλε σε άλλη ενορία τον παπά αυτόν (σε μικρή απόσταση από την προηγούμενη) για να σκανδαλίσει, κι εκεί, περισσότερο κόσμο!

Η συνέχεια λοιπόν, δόθηκε σε άλλη οθόνη, διότι όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα:

"
Το ζευγάρι δεν τα παρατάει…Φρόντισε όμως από τότε να παίρνει τα μέτρα του. Οι κακές γλώσσες λένε μάλιστα ότι μια φορά είχαν… κλειδώσει τις πόρτες του ναού, αφήνοντας απ’ έξω τους συγγενείς ενός νεκρού (!) που περίμεναν μαζί με το… φέρετρο να ολοκληρώσουν τις «περιπτύξεις» τους, για να γίνει η κηδεία!

Το αποκορύφωμα ήταν πριν από λίγες ημέρες, όταν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας η ερωτευμένη κυρία εμφανίστηκε ξαφνικά στην εκκλησία, έκανε νόημα τύπου «Follow your heart» (όπως αυτό της γνωστής διαφήμισης) στον παπά κι εκείνος… άφησε σύξυλους τους πιστούς παρατώντας τη λειτουργία στη μέση και ακολουθώντας την προς άγνωστη κατεύθυνση!"

Ποια κατεύθυνση; Διαβάζω για τα στέκια του παπά:

"Πού τους έχανες, πού τους έβρισκες, ο ρασοφόρος και το αντικείμενο του πόθου του ήταν πάντα μαζί και πάντα σε ιδιαίτερα τρυφερά τετ-α-τετ σε απόμερα σημεία του νησιού, μέσα ή έξω από αυτοκίνητα!"

Φυσικό θα μου πείτε… Αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εσπρέσο (του κ. Μάνου Τσαγκαράκη): «Λόγω της απύθμενης… λίμπιντο και των δύο, τους είχε γίνει εμμονή ή βίτσιο το ζωώδες ερωτικό σμίξιμο όχι μόνο μέσα στην εκκλησία αλλά και σε… νεκροταφεία»!..




Παπάς, για ...«αγιασμό»!!!..

Ο άνθρωπος, έκανε για πρώτη φορά διακοπές στο εξοχικό του, και σαν καλός χριστιανός σκέφτηκε να κάνει και έναν αγιασμό. Εκεί κοντά στην εκκλησία, στην ταβέρνα του χωριού βρήκε τον παπά της ενορίας να κάθεται (ο ταβερνιάρης ήταν και ο ψάλτης), και τον κάλεσε να επισκεφτεί το εξοχικό, όποτε μπορεί.

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει σπίτι του, και αμέσως αριβάρισε και ο παπάς με το αυτοκίνητο του. Μπήκε μέσα, προχώρησε στον κήπο, και μόλις έφτασε στα σκαλιά της βεράντας είπε: Ωραία! Δεν βλέπω να σας έχουν κάνει μάγια, διότι αν είχαν τίποτε κρυμμένο, εγώ θα το έβρισκα μια και έχω ασχοληθεί με αυτά!

Η μια έκπληξη διαδεχόταν την άλλη! Στρογγυλοκάθισε σε μια μπαμπού πολυθρόνα στη βεράντα, αφού πρώτα πέταξε το ράσο του (μουντζώνοντας το, και διαολοστέλνοντας το μαζί) στην κουπαστή της ξύλινης πέργκολας, και παρήγγειλε να του προσφέρουνε φρούτα!

Φυσικά, η διάθεση για αγιασμό, με τον συγκεκριμένο παπά (Φίλιππο τον έλεγαν), έκανε φτερά, αλλά εκείνος δεν το ξέχασε και ρώτησε: "Πότε να έρθω για αγιασμό να βγάλω και κανένα μεροκάματο και από εδώ;". Δεν πείρε βέβαια απάντηση..

Στην συνέχεια, φαινόταν ανήσυχος, και τον ρώτησαν αν θέλει κάτι. Ζήτησε να πάει στην τουαλέτα, και του έδειξαν πού είναι. Πηγαίνοντας προς τα εκεί ο παπάς, πέρασε από την κουζίνα, και άπλωσε το χέρι του να χαϊδέψει («πατρικά») την κοπέλα που εκείνη τη στιγμή έπλενε τα πιάτα, αλλά το χέρι του πήγε μόνο στα οπίσθια της κοπέλας, ..κατευθείαν! Φαίνεται όμως ότι ήθελε και για άλλη ανάγκη (έκτος του κατά μόνας αμαρτήματος;) την τουαλέτα ..αφού την βούλωσε! Ξεβρόμισε όλος ο τόπος, και είδανε και πάθανε οι άνθρωποι για να την ξεβουλώσουν!

Μετά, απευθυνόμενος στον νοικοκύρη του είπε:" Έχουμε παρακλήσεις την περίοδο αυτή και μου λείπει ένας ψάλτης... Δεν έρχεσαι να βοηθήσεις; Θα κάνεις εκεί ένα «νιάου νιάου», δεν χρειάζεται να ξέρεις ψαλτική, ποιος θα καταλάβει τίποτε από τους χωριάτες, και θα περνάμε ωραία. Έρχονται ξέρεις και τις Κυριακές και λέω στα παιδάκια για να τα κοινωνήσω «Έλατε να σας δώσω κερασάκι γλυκό». Αλλά και ας μην είσαι καν και Ορθόδοξος, ας είσαι και προτεστάντης! Εγώ, έχω συγγενείς προτεστάντες, και τους εκτιμώ ιδιαίτερα τους ανθρώπους αυτούς."!..

Επιτέλους, ξεκουμπίστηκε κάποια στιγμή ο παπάς (παντρεμένος με κόρες της παντρειάς) από το εξοχικό σπίτι του χριστιανού μετά την αρμενική βίζιτα του που τους έκανε, και που τους έμεινε αξέχαστη, και πήγε στον ναό όπου του είχαν και ένα σπιτάκι για να μένει όταν δεν έφευγε αμέσως μετά τη λειτουργία για το σπίτι του. Εκεί, τον έπιασαν μετά, να βγάζει τα μάτια του με την νιόπαντρη νύφη του ταβερνιάρη και ψάλτη, και τον πήραν στο κυνήγι!..

Για το σκάνδαλο αυτό (την αποκάλυψη του) η μητρόπολη Αττικής (επί Παντελεήμονα Μπεζενίτη) έπνεε μένεα κατά του γερο-ταβερνιάρη!!!

Καταλάβατε;


Πέμπτη, 5 Φεβρουάριος 2009

Η «ιστορία» είναι ιστορία, δεν είναι «παραμύθι», κ. Ευγενία!


Ο P. MICHALOPOULOS άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή


Η «ιστορία» είναι ιστορία, δεν είναι «παραμύθι», κ. Ευγενία!

Ούτε ανέκδοτο βέβαια μπορεί να είναι η αθλία εκκλησιαστική κατάσταση, ε;
Όσα περιγράφονται, είναι αληθινά 100%.

Δεν γνωρίζω ποιος τον χειροτόνησε. Ο ίδιος έλεγε ότι υπηρετούσε παλιά σε ενορία του εξωτερικού, πριν τον φέρουν στην Ελλάδα (που μπορεί να ήταν και παλιά, πριν τον πάνε στο εξωτερικό). Τελευταία, ήταν στην Μητρόπολη Αττικής.

Ασυδοτούσε χρόνια, στη νέα ενορία, και ο Χριστόδουλος είχε λάβει γνώση σχετικά, αλλά ήταν βλέπεις κολλητός του ο κίναιδος τοπικός μητροπολίτης, ο Παντελεήμονας Μπεζενίτης (αυτός που είναι τώρα στις φυλακές Κορυδαλλού, για ασήμαντη σχετικά αφορμή), και έτσι έκανε πως δεν άκουγε (ο Χριστόδουλος) τις σχετικές διαμαρτυρίες!

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι κάθε φόρα, όταν ξεχείλιζε ο βόθρος παπα-Φίλιππας, τον φυγάδευαν σε άλλη ενορία...

Τώρα, στο τελευταίο σκάνδαλο, θέλοντας η μητρόπολη Αττικής να μετριάσει την οργή των πιστών εκεί στην περιοχή που έχει το εξοχικό του ο χριστιανός της ιστορίας, έστειλε έναν ρασοφόρο στο ναό εκεί, την ώρα της κυριακάτικης θ. λειτουργίας που ετελείτο με άλλον ιερέα, αντικαταστάτη, για να ανακοινώσει ότι ο παπα-Φίλιππας αποσχηματίστηκε από την Εκκλησία!

Κανένας όμως δεν τον πίστεψε, αυτόν, τον απεσταλμένο του Παντελεήμονα!!!..


Ανάρτηση από τον P. MICHALOPOULOS στο XAIRETE τη 5 Φεβρουάριος 2009 5:16 μμ





Τετάρτη, 30 Ιούλιος 2008

Άμα ξαναπώ «ουστ», θα τα ακούσω πάλι!..



Δευτέρα, 9 Φεβρουάριος 2009

Κυρ Σπύρος (μητροπολίτης Κεφαλονιάς): Με ξένη δημοσίευσή του, διαφημίζει… πατάτες!



5 σχόλια:

stavroula είπε...

Ka8e fora pou gurizoume to kefali mas diavazoume k kati kainourio...

kai to mono pou menei na psuxagwgounte oi pistoi me koutsompolia...eleos.

gt den arpazoun tis pirounes na diw3oun ton ka8e 8eompaixth...
Hmarton pia :-O

P. MICHALOPOULOS είπε...

Το ρεπορτάζ λέει ότι οι πιστοί είχαν φρικάρει τόσο πολύ, που τους είχαν κοπεί τα πόδια από το σοκ…

...Που περίμεναν (μοιρολατρικά) να ρίξει ο Θεός φωτιά και να τα κάψει όλα εκεί (εννοείται, με αρχή τον Δεσπότη, και παπά, και όλο το νησί).

…Και μάλλον θα αισθάνονται απορημένοι που η φωτιά δεν έπεσε ακόμα!..

Κάτι σαν τους Γαλάτες του Αστερύξ, δηλαδή, που είχαν πάντα το φόβο ότι θα πέσει ο ουρανός να τους πλακώσει!..

P. MICHALOPOULOS είπε...

Περίμεναν να ρίξει ο Θεός φωτιά και να τα κάψει όλα εκεί (εννοείται, με αρχή τον Δεσπότη, και τον παπά, και) …όλο το νησί!..

http://xairete.blogspot.com/2009/04/blog-post_3363.html

stavroula είπε...

Oxi, exoun pa8ei anosia paradomenoi
se lh8h...e, nai k moirolatria.
Tous upen8umise kaneis oti o "papas" tous plhrwnetai?

Opoiadhpote h sumperifora tou "papa" to merokamato mia fora 8a to vgalei...am pws, gia skepsou to.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Όλο το μεροκάματο; Δεν θα του το κόψουν στη μέση για εκείνη την Κυριακή που άφησε τη θ. λειτουργία στη μέση και το έσκασε, όταν η γκόμενα του - που δεν κρατιόταν - του έκανε νόημα να την εξακολουθήσει αμέσως, και αυτός την ακολούθησε;