Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Παγκόσμια είναι η ξεφτίλα μας, με το «άγιο φως» σαν… αρχηγό του κράτους μας!


Διαβάζω στον Ελεύθερο Τύπο:


Τώρα φανταστείτε ότι είστε αυτόχθων ιθαγενής στα νησιά Φίτζι...

...Και μαθαίνετε ότι υπάρχει χώρα που πιστεύει ότι κάθε χρόνο ο ίδιος ο Θεός ανάβει - αποκλειστικά και μόνο γι’ αυτήν - το Άγιο Φως, το οποίο και γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.

...Συμπληρωματικά, δε, σας πληροφορούν ότι ο Θεός ήταν συνεπής στο ραντεβού ακόμα και όταν ο υπεύθυνος για την παραλαβή του Φωτός ελέγχετο, αποδεδειγμένα, για βουτιές χλιδής στις δωρεές και τα κληροδοτήματα των πιστών.

Τα υπόλοιπα, μαζί με τις συγκρίσεις, τα αφήνω σε σας…


(Toυ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ)

kgiannakidis@e-tipos.com



flash.gr: «Το θαύμα του Αγίου Φωτός» (Απορία blog: Ποιο «θαύμα»;)


"...ο πατριάρχης Θεόφιλος ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη» στους πιστούς..." (Ευχή είναι το «Χριστός Ανέστη»; Ευχή, είναι το "καλή Ανάσταση". Αλλά πώς να ευχηθεί αφού ήταν 12 το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου και αυτός "είχε φέρει" το φως τής Ανάστασης που... θα γινόταν 12 ώρες μετά; Χα, χα, χαααα!)


"...και λίγο αργότερα, στην αίθουσα του Θρόνου, παρέδωσε το Άγιο Φως στον κ. Κασσίμη, ο οποίος μαζί με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη Δαμιανό, τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, Μητροπολίτη Μαντινείας, Αλέξανδρο, και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, το μετέφεραν στην Αθήνα." (Θαύμα - θαύμα! ; Χα, χα, χαααα!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: