Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Ο παπάς και το λέιζερ

Ο παπάς και το λέιζερ

Tου Παντελη Μπουκαλα

Πρόοδος. Μέσα σε ένα μήνα περάσαμε από τον μπαμπά με το λέιζερ στον παπά με το λέιζερ, το οποίον σημαίνει ότι η Eκκλησία μας εξελίσσεται, δεν μένει καθηλωμένη σε τεχνοφοβικά ή κοσμικοφοβικά δόγματα. Τον Μάρτιο, λοιπόν, μας είχε ξαφνιάσει ο μπαμπάς που έβλεπε το ντέρμπι του μπάσκετ παρέα με τον γιόκα του. Σημάδευε με το λέιζερ ο γιος τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας την ώρα που χτυπούσαν βολές, καμάρωνε ο μπαμπάς για το βλαστάρι του που παίζει στα δάχτυλα τη νέα τεχνολογία και επιπλέον βρήκε νωρίς μια ιδέα για να την αγαπήσει και να πολεμήσει γι’ αυτήν. Τον Απρίλιο, πρώτη του μηνός, τη σκυτάλη του λέιζερ την πήρε ένας παπάς που σημάδευε με την πράσινη ακτίνα τους Ισραηλινούς παίκτες, στον αγώνα των εθνικών της Ελλάδας και του Ισραήλ, στο Ηράκλειο.

Αν ο πιτσιρικάς μπήκε στη μάχη για να υποστηρίξει την ομάδα, ο παπάς οπλίστηκε για να υπερασπίσει την Ελλάδα και συγχρόνως τον χριστιανισμό. Διότι, στη συνείδηση ορισμένων, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ δεν είναι απλώς μια ποδοσφαιρική συνάντηση. Είναι ένας πόλεμος ανάμεσα σε δύο λαούς που ανταγωνίζονται για το ποιος είναι ο περισσότερο περιούσιος και ανάμεσα σε δύο θρησκείες, αφού η μία παρέμεινε στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ η άλλη προχώρησε στην Καινή. Ωστε λοιπόν ο «αγαθός λευίτης» δεν έδρασε σαν συνήθης χουλιγκάνος, αλλά σαν πιστός των εθνικοθρησκευτικών ιδεωδών. Ηταν δυνατόν να επιτρέψει να ηττηθούμε από τους Ισραηλινούς και να πάρουν έτσι αέρα τα μυαλά των απογόνων των Μακκαβαίων; Οχι, βέβαια. Επρεπε, λοιπόν, να πάρει τα μέτρα του. Αλλωστε, το ράσο τού έδινε τη δυνατότητα να μπει στο γήπεδο δίχως να τον ψάξουν τίποτε αστυνομικοί. Ποιος να υποψιαστεί έναν ιερωμένο;

Θα πείτε, ο ιερέας θα μπορούσε να εμπιστευθεί τον Θεό, ο οποίος, ως πολιτογραφημένος Ελληνας στα μυαλά πολλών, θα βοηθούσε την ομάδα μας· άλλωστε, οι παίκτες μας έκαναν τον σταυρό τους μπαίνοντας στο γήπεδο, ελπίζοντας ότι θα λάβουν εξ ύψους βοήθεια. Ναι, αλλά πώς το έλεγαν οι αρχαίοι; «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» δεν έλεγαν; Σωστά. Ιδίως αν το χέρι κρατάει το μηχανηματάκι του λέιζερ.

H KAΘHMEPINH


Πέμπτη, 9 Απρίλιος 2009

Αθώος ο ιερέας για τη χρήση λέιζερ στο Παγκρήτιο


Σάββατο, 4 Απρίλιος 2009

Εκκλησία διαβολο-παπάδων!..


Δεν υπάρχουν σχόλια: