Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Αθώος ο ιερέας για τη χρήση λέιζερ στο Παγκρήτιο

8/4/2009

Αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο ιερέας από το Νιο Χωριό Χανίων, που συνελήφθη την 1η Απριλίου στο Παγκρήτιο Στάδιο με λέιζερ, κατά τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με το Ισραήλ, παρά την πρόταση της εισαγγελέως έδρας για ενοχή.

Να σημειωθεί ότι ο ιερέας συνελήφθη καθ' υπόδειξη του εκπροσώπου ασφαλείας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) που είχε δει μέσα από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του σταδίου το ρασοφόρο να κάνει χρήση της συσκευής. Ο ίδιος ειδοποίησε άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου ότι στη θύρα 19 βρίσκεται ένας ιερέας που κατέχει λέιζερ και οι τελευταίοι τον παρακολουθούσαν.

Όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο ένας εξ αυτών, είδαν τον ιερέα να κάνει χρήση του λέιζερ μία φορά και να το στρέφει σε απέναντι κερκίδα. Ο ίδιος ο ιερέας υποστήριξε στην απολογία του ότι αυτή ήταν και η μοναδική φορά που το χρησιμοποίησε.

Το χρησιμοποίησα, είπε, για να δώσω το στίγμα μου σε κάποιους συγχωριανούς μου που κάθονταν στη θύρα 11, ύστερα από τηλεφώνημα που μου έκαναν στο κινητό για να τους δείξω πού ακριβώς κάθομαι. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε την απαγόρευση του λέιζερ στο γήπεδο και ότι πέρασε από τους εξονυχιστικούς ελέγχους της Αστυνομίας, χωρίς το μηχάνημα να εντοπίσει τη συσκευή, αλλά και χωρίς κάποιος να του πει ότι απαγορεύεται το λέιζερ, το οποίο μάλιστα και δεν είχε κρυμμένο.


www.greeknews.biz με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ



Σάββατο, 4 Απρίλιος 2009

Εκκλησία διαβολο-παπάδων!..

Ιερέας τύφλωνε (με λέιζερ) παίκτες

Σοκ προκάλεσε ακόμη και στον αστυνομικό που τον συνέλαβε η ενέργεια ενός λειτουργού της εκκλησίας ο οποίος την Τετάρτη κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και του Ισραήλ, στο Παγκρήτιο Στάδιο, σημάδευε από την κερκίδα όπου βρισκόταν με λέιζερ τους παίκτες της ξένης ομάδας.

Αρχικά είχε διαπιστωθεί από τους υπευθύνους διεξαγωγής του αγώνα πως κάποιος φίλαθλος έκανε συστηματική χρήση του απαγορευμένου στα γήπεδα μηχανισμού και ζητήθηκε από τον αστυνομικό να τον εντοπίσει. Ο αστυνομικός που πήγε στην κερκίδα δήλωσε στους ανωτέρους του ότι η θέση που του υπέδειξαν οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ ήταν αδύνατο να αντιστοιχεί στον άνθρωπο με το λέιζερ καθώς εκεί καθόταν ένας παπάς.

Ελαβε, ωστόσο, την εντολή να παραμείνει διακριτικά στο σημείο και να ελέγξει αν το φαινόμενο θα επαναληφθεί. Προς μεγάλη του έκπληξη, λίγα λεπτά αργότερα, είδε τον ιερέα να βάζει το χέρι στο ράσο, να βγάζει το λέιζερ και να σημαδεύει για μία ακόμη φορά τους παίκτες της ισραηλινής ομάδας. Ο ιερέας, που συνελήφθη, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι χρησιμοποιούσε το λέιζερ όχι για να τυφλώνει τους ποδοσφαιριστές, αλλά για να δείξει στην κόρη του, που καθόταν στην απέναντι κερκίδα, το σημείο στο οποίο βρισκόταν.

Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, δεν έπεισαν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και χθες οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου ορίστηκε ρητή δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος. Οπως έγινε γνωστό, ο «θερμόαιμος» ιερέας είναι εφημέριος σε εκκλησία της κοινότητας Βουκολίων Χανίων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΡΑΣ
www.espressonews.gr


http://xairete.blogspot.com/2009/04/blog-post_6964.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: