Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ - ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ (2)

Κυριακή, 7 Σεπτέμβριος 2008

Κυβέρνηση – θεολόγοι: Στράτα, τη νέα μορφή διδασκαλίας;



«Εισαγωγή» στο μάθημα των θρησκευτικών: Το νέο λούκ(ι)!..


«Θρησκευτικά»: Έχει η Εκκλησία τα κατηχητικά τα οποία η ίδια διώκει ...


Αίθουσα διδασκαλίας θρησκευτικών…


Περιμένοντας να ξημερώσει (2)


ΑΠΘ: Τμήμα Θεολογίας


Δάσκαλοι θρησκευτικών, Μπανανίας: Θα φορέσουν προβιές (κάτι σαν μάγοι της φυλής)?


Έξω το μάθημα, έξω και οι θεολόγοι;




Τετάρτη, 1 Απρίλιος 2009

Επιστολή Παΐσιου, σε Σπηλιωτόπουλο για τα Θρησκευτικά


Η φωτογραφία του Αρχιεπισκόπου σήμερα στην Εσπρέσο.

Το πάγιο αίτημα της Εκκλησίας για επαναφορά του μαθήματος των Θρησκευτικών ως υποχρεωτικού για τους ορθοδόξους υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, με επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο.

Να σημειωθεί πως στο θέμα της υποχρεωτικής διδασκαλίας των Θρησκευτικών έχει παρέμβει ο Συνήγορος του Πολίτη κρίνοντας πως δικαίωμα απαλλαγής από το μάθημα έχουν όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους. Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου.

www.espressonews.gr



ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ:

«Θα έρθει η ώρα που και οι άπιστοι άρχοντες, όχι μόνον οι πιστοί, θα καταλάβουν ότι αν δεν υπάρχει πίστη δεν μπορεί να σταθεί ο κόσμος και θα επιβάλουν κάπου να πιστεύουν, για να κρατούν τον κόσμο. Μετά από χρόνια, μια μέρα αν δεν κάνεις προσευχή, θα σε κλείνουν φυλακή! Θα δίνης λογαριασμό στον άρχοντα αν προσευχήθηκες ή όχι! ..Θα έρθουν τα πράγματα στη θέση τους.»

(Από το βιβλίο του Παΐσιου «Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο»)



Τρίτη, 31 Μάρτιος 2009

Αγιοι στον κόσμο τους


Σε ποιον κόσμο ζουν οι άγιοι της Ιεραρχίας;

Φυσικά, στον δικό τους. Γιατί, αν έριχναν καμιά ματιά γύρω τους, δεν θα έστελναν στον υπουργό Παιδείας Αριστόβουλο (έτσι μάθαμε και το πλήρες όνομά του) Σπηλιωτόπουλο την επιστολή που υπογράφει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ του ζητούν να... αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία! Και από πού να κόψουν ώρες; Από το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής ή των ξένων γλωσσών;

Τι τους νοιάζει αυτούς που κοιτάζουν μόνο τον μικρόκοσμό τους; Ο δε Αρχιεπίσκοπος, που άλλα έδειξε στην αρχή, όλο και ολισθαίνει προς θέσεις του βαθέος εκκλησιαστικού κράτους.

Τουλάχιστον ο υπουργός να τους απαντήσει να κοιτάζουν τα του οίκου τους, διότι τα προγράμματα των σχολείων είναι υπόθεση της Πολιτείας.


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

Υπέρ των θεολόγων είναι τελικά η Εκκλησία; Ή υπέρ του εξευτελισμού τους;

Διάβασα ότι με την επιστολή του αυτή ο Ιερώνυμος, ζητάει ακόμα και προσλήψεις θεολόγων (από το κράτος βέβαια) για να διατεθούν λέει στις μητροπόλεις και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους! Τις ανάγκες των μητροπόλεων άραγε να
εξυπηρετήσουν , ή τις "ανάγκες" των… μητροπολιτών;

Ζητάει ακόμα να διοριστούν θεολόγοι στα... δημοτικά σχολεία, για να ασχοληθούν λέει με τον... θρησκευτικό τουρισμό!

Τι να πει κανείς! Μόνο στη… Συγγρού, δεν ζήτησαν (ακόμα) να τους στείλουν!!!..



Τρίτη, 31 Μάρτιος 2009

Τα δάκρυα του Ιερώνυμου για τους αδιόριστους θεολόγους!



«Κόντρα κόλπο», εφαρμόζει ο Αρχιεπίσκοπος, κόντρα προς την κυβέρνηση που τους ζητάει να πληρώνουν φόρους, που σταμάτησε να τους χαρίζει οικόπεδα φιλέτα του δημοσίου, που δεν αθωώνει τον όμοιο τους Παντελεήμονα, κλπ, κλπ!


Διαβάζω σήμερα στα ΝΕΑ:

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος, ζητάει την υποχρεωτική διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία.

Ζητάει ακόμη να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών «στη Δευτεροβάθμια, Γενική, Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση».

Ζητάει επίσης να αυξηθεί ο αριθμός των θεολόγων για τη διδασκαλία του μαθήματος, ώστε να διοριστούν οι 4.000 αδιόριστοι θεολόγοι.


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:

Αφού κόπτεται τάχα, η (ας την πούμε) «Εκκλησία» για τους θεολόγους, γιατί δεν τους διορίζει αυτή στους ναούς της για να κάνουν το μάθημα των θρησκευτικών εκεί; Ε;

Αφού τα κατηχητικά, έχουν εδώ και δεκαετίες διαλυθεί από το ίδιο το παπαδαριό… Από το παπαδαριό, που τα θεωρεί βάρος και μπελά και επιζήμια, και τέλος πάντων όχι κερδοφόρα όπως τα τρισάγια τα μνημόσυνα και οι κηδείες...

Εεεεεεεε;

Τα δάκρυα του Ιερώνυμου για τους αδιόριστους θεολόγους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: