Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Αίθουσα διδασκαλίας θρησκευτικών…

Έκκληση για τα Θρησκευτικά

Πέμπτη, 04.09.08

Έκκληση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να επανεκτιμήσει τις αποφάσεις της και να επανατοποθετήσει το μάθημα των Θρησκευτικών ως βασικό στοιχείο αγωγής και πνευματικής ανάπτυξης των παιδιών απευθύνει με ανακοίνωσή της η διπλή ιερά σύναξη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Το θέμα της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας για τα Θρησκευτικά συζητήθηκε στην έκτακτη διπλή σύναξη (δηλ. στο ανώτατο όργανο του Αγίου Όρους), όπου, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι «η εγκύκλιος αυτή αφαιρεί τη δυνατότητα στη νέα γενεά να αναγνωρίσει την ταυτότητα και την αυτοσυνειδησία της».

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους απευθύνει, επίσης, κάλεσμα στους πολίτες και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων «να διαδηλώσουν τη γονική και εκπαιδευτική φροντίδα τους για την προστασία της ορθής αγωγής και πνευματικής αναπτύξεως των παιδιών».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Dld ti 8eloun na dida3oun sta paidia...pws mporeite na konomhsete
26 ek. euro?

Eleos...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ω, της υποκρισίας τους (των καλογέρων, ε;)

Αλλά και οι θεολόγοι (οι ενώσεις τους) που βλέπουν να χάνουν λεφτά (χάνουν οργανικές θέσεις και ώρες διδασκαλίας), βγάλανε χτες μια ανακοίνωση και προτείνουν στην κυβέρνηση να τους χρησιμοποιήσει για να διδάσκουν θρησκειολογία, θέμα λέει το οποίο και κατέχουν καλά (γενικά δηλαδή περί θρησκείας, και όχι χριστιανισμό) σε όσους μαθητές λέει δεν θέλουν το θρησκευτικό μάθημα όπως είναι τώρα, δηλαδή χριστιανικό…

Ζητούν ακόμα, από την κυβέρνηση, να τους χρησιμοποιήσει (κατάλληλα προετοιμασμένους μετά από σχετικά σεμινάρια) ώστε να διδάσκουν σε ενδιαφερομένους (μη χριστιανούς μαθητές) άλλες θρησκείες, εκείνες δηλαδή στις οποίες ανήκουν αλλόθρησκοι μαθητές!!!..

Η ξεφτίλα, της ξεφτίλας, ω ξεφτίλα, ε;

Ανώνυμος είπε...

Nai, twn kalogerwn ennow!
oso gia tous allous, ti rolo varane. Exoun provlhma na dida3oun(estw k ws ma8hma epiloghs)ton
xristianismo...

exeis dikio:
"H 3eftila, ths 3eftilas, w 3eftila"