Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Η Σουηδία ενέκρινε τους θρησκευτικούς γάμους ομοφυλοφίλων

Μια από τις πρώτες χώρες του κόσμου γίνεται η Σουηδία, μαζί με τη Νορβηγία, που θα επιτρέπει επίσημα τους θρησκευτικούς γάμους σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Το κοινοβούλιο της χώρας υιοθέτησε χθες με μεγάλη πλειοψηφία νόμο ο οποίος επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται, όπως και τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, με πολιτικό ή θρησκευτικό γάμο.
Ο νόμος θα ισχύσει από την 1η Μαΐου και οι θρησκευτικοί γάμοι των ομοφυλοφίλων θα μπορούν να τελούνται επίσημα στην εκκλησία.
Μέχρι σήμερα, τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια επέλεγαν το δημαρχείο ή την εκκλησία προκειμένου να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.
(Από ΤΑ ΝΕΑ)

ID σχολίου: 65332
Δημοσίευση: 02-04-2009 00:18 από psaranto
Παρακμή. Δεν έρχονται πλέον οι Σουηδέζες στα νησιά μας για επιμόρφωση και κοιτάτε που καταντήσανε οι Σουνηδοί.

Ομως να μία ευκαιρία να ανασάνει ο τουρισμός που είναι σε κρίση - όπως έχουμε τον συνεδριακό τουρισμό, να καθιερώσουμε και τον ομοφυλοφιλικό τουρισμό με παραδοσιακό γάμο και πακέτο μήνα του μέλιτος με rent rooms.

Να έχουμε κέντρα την Τήλο για τους ρομαντικούς, την Μύκονο για τους κοσμικούς & την Καισαριανή για την λαικούρα και τους κουλτουριάρηδες.

ID σχολίου: 65312
Δημοσίευση: 01-04-2009 23:59 από Chandragupta
"Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου, καθιστώντας την Σουηδία μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που θα επιτρέπει τον θρησκευτικό γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών, μαζί με την Νορβηγία. "

Δηλαδη την αποφαση για τελεση θρησκευτικου γαμου στην Σουηδια την εχει το κοινοβουλιο και οχι ο αρμοδιος θρησκευτικος ηγετης... Λιγο κουφο ακουγεται αυτο... Το τονιζω μιλαμε για θρησκευτικο γαμο οχι για τον πολιτικο... Και μια απορια: δηλαδη αν ο ιερεας αρνηθει να τελεσει το γαμο θα υπαρξη ποινικες ή αστικες κυρωσεις σε βαρος του?
http://www.tvxs.gr/

Παρασκευή, 13 Φεβρουάριος 2009


Χώρισε από τον τραγουδιστή η «ηθοποιός» Ελένη Ράντου (που έπαιζε στα νιάτα της με τον Χάρη Ρώμα);


Ελένη Ράντου ηθοποιός:

«Τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι τα γκέι»

(Από τα Νέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: