Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Βεβηλωμένη εικόνα, φορτωμένη μπιχλιμπίδια, καθαρίστηκε… σαν από θαύμα!..

Από χθεσινό (3/2) ρεπορτάζ του κ. Μανώλη Βάϊα στο «Πρώτο Θέμα» μαθαίνουμε για ένα πραγματικό θαύμα που αποκαλύφθηκε την Κυριακή ο πρωί στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θραψανό Ηρακλείου Κρήτης. Αποκαλύφθηκε από τους εφημέριους που πήγαν να λειτουργήσουν Τι έγινε;Στο ναό αυτό, υπάρχει λένε η «θαυματουργή» εικόνα της Παναγίας της Πηγαδιώτισσας.

Γιατί θαυματουργή; Διότι η εικόνα αυτή βρέθηκε – λέει τώρα ο παπάς - ως εξής: Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν λέει ένα πηγάδι. Περίεργο πηγάδι! Αν κάποιος έπεφτε μέσα, μπλουμ, το νερό φούσκωνε και τον έβγαζε στην επιφάνεια χωρίς να πνιγεί. Όταν, κάποτε, κάποιοι ερεύνησαν το πηγάδι, βρήκαν λέει στον πυθμένα του την εικόνα… Αυτήν που από τότε «εκτίθεται» -σύμφωνα με την έκφραση του ρεπορτάζ - εκεί, στο ναό της Κοιμήσεως.
Με αυτά και με αυτά, λοιπόν, πείστηκαν από τότε οι χριστιανοί της περιοχής ότι έχουν μια εικόνα «θαυματουργή», που ήρθε… τσιφ από τον πάτο του πηγαδιού!!! Έτσι, άρχισαν να την φορτώνουν με τάματα...Δεν ξέρουμε αν έγινε κάποιο θαύμα από την εικόνα στο παρελθόν (εκτός από το πηγαδίσιο), μάθαμε όμως ότι ΤΩΡΑ έγινε ένα, και μάλιστα πολύ μεγάλο:

Η εικόνα ξεφορτώθηκε ξαφνικά, στο πιτς φιτίλι που λένε, όλη αυτήν την ασέβεια, όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια, τα οποία εξαφανίστηκαν (θαυματουργικά, πώς αλλιώς;) από επάνω της, μέσα
σε μια νύχτα. Πήγαν οι παπάδες την Κυριακή το πρωί, και δεν βρήκαν τίποτε πάνω της! Πεντακάθαρη η εικόνα!..

"ΘΑΥΜΑ -ΘΑΥΜΑ" λέω εγώ, τώρα!
Βέβαια, κάποιοι άπιστοι (και οι παπάδες μαζί!) κάνουν λόγο για …διαρρήκτες! Αν είναι δυνατόν!..Αλλά αν είναι έτσι, τότε πρόκειται για ένα ακόμα θαύμα αφού οι διαρρήκτες, ας πούμε, κατάφεραν να παραβιάσουν χωρίς κόπο τις… πέντε κλειδαριές που διέθετε η πόρτα ασφαλείας του ναού! Έτσι δεν είναι;Και για να καταλάβετε το μέγεθος της κάθαρσης της εικόνας, αλλά και του θαύματος αυτής, σας λέω ότι η εικόνα ήταν φορτωμένη με τα εξής πράγματα - συνολικής αξίας πάνω από 200.000 ευρώ:200 χρυσές ταυτότητες, 20 χρυσά ρολόγια, 40 χρυσά σταυρουδάκια, μενταγιόν, δεκάδες δακτυλίδια, βέρες, χρυσές λίρες Αγγλίας και πολλά άλλα - λέει το ρεπορτάζ!!!Σφάλμα λοιπόν (ασέβεια μεγάλη) που βεβήλωναν την εικόνα σκεπάζοντας την με τέτοια και τόσα μπιχλιμπίδια. Διότι, τελικά, δεν έβλεπαν οι πιστοί πρόσωπο Παναγίας στην εικόνα, δεν προσκυνούσαν την Παναγία αλλά τις λίρες και τα δαχτυλίδια!Σφάλμα (απανθρωπιά) και το ότι δεν γινόταν εκποίηση όλων αυτών των ταμάτων, ώστε να δοθούν τα χρήματα στους φτωχούς.

Τα ήθελαν οι παπάδες όλα αυτά να σκεπάζουν την εικόνα! Γιατί;

Προφανώς, και, για να μη στενοχωρήσουν αυτούς που τα κρέμασαν επάνω της, αλλά και για να παίζουν το ρόλο του κράχτη: «Κοιτάτε πόσο θαυματουργή είναι η εικόνα για να έχει τόσα τάματα επάνω! Βάλτε κάτι κι εσείς που δεν έχετε βάλει ακόμα, ρίξτε και στο παγκάρι...»!!!
Κι έτσι έγινε το θαύμα: Ένα και καλό!!!..



Τελικά, ποια είναι αυτά τα «ξόανα» που «κλέβουν» τις σπάνιες (μεγάλης χρηματικής άξιας) ιερές εικόνες της Ορθοδοξίας, από τους ναούς μας;


Stiliano: «Αλλά και ο Σαββόπουλος δεσπότης; Θαύμα, θαύμα!!!»

Μια μουτζούρα «Παναγιά», για... πάσα νόσο, κ.λπ.


Δωδεκάμισι χρόνια φυλακή για την κλοπή της εικόνας

Μιλάμε για μεγάλο (ειδωλολατρικό;) πανηγύρι!


Βλέπετε εσείς, Παναγίας πρόσωπο;


«Ορθόδοξοι» Μαριολάτρες!


Μαϊμού (copy) εικόνα!!!


Σχόλια στην ανάρτηση "Θαύμα" στη Σύμη..."


"Θαύμα" στη Σύμη...


Λύρες για… φίλημα!..


Agio-Graffiti: ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ = 2.000 ΛΕΞΕΙΣ


Δέηση στους χαντροκολιέδες, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!..


Άκρον άωτον, θρησκόληπτης διαστροφής


Παναγιά, …προστάτης κουκουλοφόρων αναρχικών;


Δεν έχετε μια εικόνα Επισκόπου, στο σπίτι;


Agio-Graffiti (άλλο ένα σχόλιο)

Agio-Graffiti (σχόλια)


Agio-Graffiti


Ωραίο εικόνισμα!!!.. Η αγία Μαύρα, είναι???..

Εκκλησία της Κύπρου: Διαβάζει το Blog μου, και συμμορφώνεται!..


Η «ROMFAIA» (Ζωή) , στο Blog μου...

Φόρεσαν μίτρα και στον Χριστό!


Αλλά ας έρθουμε πάλι στα άμφια.