Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Της... "αναρρήσεως"!


Έτος Δαρβίνου



Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο:

Επί τη συμπληρώσει έτους, χάριτι θεία, από της αναρρήσεως της Υμετέρας φίλης Μακαριότητος εις τον Αρχιεπισκοπικόν Θρόνον των Αθηνών συγχαίρομεν Αυτή.


μετά βαθείας αγάπης και τιμής,


† ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος


Νέα εκκλησιαστική σελίδα, με το ίδιο (της σκουράδας) χρώμα!!

Έλαβα το ακόλουθο μήνυμα:

Προς : forumepiskepths@pathfinder.gr
Θέμα : You have a new comment on your profile at Pathfinder.gr
Ημερ/νία : Fri, 8 Feb 2008 02:34:53

Ο χρήστης amioul έχει προσθέσει ένα σχόλιο στο προφίλ σας. 

amioul

... Μη όντας αυτό που λέμε, «άνθρωπος της εκκλησίας», αγνοώ εν πολλοίς τα εσωτερικά της ημών Εκκλησίας, πέραν των όσων διαβάζω στις εφημερίδες και ακούω στην τηλεόραση. Απλώς τυγχάνει να συμπαθώ τον Ιερώνυμο, ο οποίος, αν δεν με απατά η μνήμη μου, στην προηγούμενη εκλογή είχε πέσει θύμα συκοφαντικής εκστρατείας. Ποιοι οι αληθώς πράοι και ενάρετοι εκ των ιεραρχών μας, αγαπητέ μου κύριε; Τρέχα γύρευε! Φρονώ ωστόσο πως θα είναι μέγα ώφελος για την Εκλλησία ο Προκαθήμενός της να έχει κάποια απήχηση και σε όλους εμάς που δεν βρισκόμαστε και τόσο κοντά της -τόσο απλό.

8/2/2008 02:34

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ:

Δεν είναι τόσο κακό, φίλτατε, το ότι αγνοείτε τα «εσωτερικά» (δηλαδή τα διοικητικά της εκκλησίας), όσο κακό είναι το ότι δεν είστε όπως λέτε «άνθρωπος της εκκλησίας». Τι σημαίνει αυτό; Δεν εκκλησιάζεστε, δεν συμμετέχετε στην μυστηριακή ζωή της εκκλησίας, δεν πιστεύετε όσα εκείνη (η Ορθοδοξία) πιστεύει; Αν κάνω λάθος συλλογισμό, παρακαλώ να με διορθώσετε.

Λέτε, ότι συμπαθείτε τον Ιερώνυμο. Ούτε αυτό είναι κακό. Πράγματι, εδώ και 10 χρόνια, «του την έφεραν», όταν ο Χριστόδουλος βγήκε αρχιεπίσκοπος και όχι αυτός που ήταν συνυποψήφιος. Και δεν έπαιξε τόσο αποφασιστικό ρόλο, τότε, η δυσφήμιση (για τα οικονομικά) που λέτε, όσο το ότι ο Χριστόδουλος «έλαβε το πράσινο φως» από την αμερικανική πρεσβεία με εκείνη την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο σπίτι του παραμονές των εκλογών.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και τώρα με τον Ιερώνυμο, ο οποίος επισκέφτηκε την Λεόντειο σχολή (των παπικών) στην οποία ήταν παλιά καθηγητής και συμμετείχε σε παπική λειτουργία εκεί, παίρνονταν έτσι σαν φιλοπαπικός το χρίσμα για την αναρρίχησή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει στενούς δεσμούς με τον οικουμενιστή Βαρθολομαίο ο οποίος έπαιξε παρασκηνιακά ένα πολύ σκληρό παιχνίδι υπερ αυτού, για να γίνει ο Θηβών αρχιεπίσκοπος!
Φαίνεται δε, ότι και το θέατρο που έπαιξε ο (επίσης φιλοπαπικός) Μεσσηνίας (ότι «εκβιάζεται»), εντάσσεται στην ίδια στρατηγική που ακολουθήθηκε ώστε να παραγκωνιστεί ο Σπάρτης, ο μόνος από αυτούς που (κατά τη γνώμη μου) έχει γνήσια χριστιανικά, ηθικά και ορθόδοξα, χαρακτηριστικά.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι τη μελανή (μαύρη) σελίδα της εκκλησίας με τον Χριστόδουλο Παρασκευαϊδη, διαδέχεται τώρα μια άλλη σελίδα (με το ίδιο της σκουράδας χρώμα), με τον Ιερώνυμο Λιάπη

Αυτά!..


ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ (ενθρονιστήριος λόγος):

«Εμείς, οι διάκονοι της Εκκλησίας, δεν υπάρχουμε για να αντιπαραθέτουμε επιμέρους απόψεις εναντίον άλλων απόψεων, ή ιδεολογικές αντιλήψεις εναντίον άλλων ιδεολογιών.»

Από το θέμα:

Μεταλλαγή, Εκκλησίας: Ήταν του κώλου… γίνεται, και, της κλανιάς!!!

IERONYMOS-B



Δεν υπάρχουν σχόλια: