Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Γιατί κύριε Γρηγόρη Μιχαλόπουλε;

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:

"Μέχρι σήμερα είχαμε: Αρχιεπίσκοπος Μακάριος: Εθνάρχης. Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός: Αντιβασιλεύς, Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ: Αντάρτης του Ζέρβα. Τώρα και ένας... κομμουνιστής δεν βλάπτει".

Γιατί κύριε Γρηγόρη Μιχαλόπουλε; Κακό είναι αν δήλωσε ο Ιερώνυμος (στο ΒΗΜΑ της Κυριακής) ότι μπορεί να γίνει, και, κομμουνιστής;Μπορεί να έχει κατά νου να μοιράσει όλη την εκκλησιαστική περιουσία. Τι την θέλει; Παπάδες και δεσποτάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι (με τυχερά!) που μισθοδοτούνται (σαν αργόσχολοι;) από το κράτος...
Μπορεί λοιπόν να έχει κατά νου να μοιράσει όλη την εκκλησιαστική περιουσία στο λαό: στους ακτήμονες, στο κράτος για να κάνει σχολεία και νοσοκομεία και για να εξοπλιστεί καλλίτερα - που το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη τώρα, μπροστά στην Τουρκική απειλή Έτσι δεν είναι;

Το
κακό είναι να δηλώσει, και, άθεος! Το δήλωσε αυτό; Όχι! Επομένως...

Ιερώνυμος: ξιφουλκεί διπλωματικά («επί του παρόντος»), για να σώσει ό,τι μπορεί, από την περιουσία του!!!..

Η τροχιά που διαγράφεται σε σχέση με την πολιτεία δεν φαίνεται επί του παρόντος συγκρουσιακή, αντιθέτως ο πρώτος λόγος δίνεται στις «διπλωματικές κινήσεις» και σε θέματα συνεργασίας.
Εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν ότι ακόμα και το ενδεχόμενο φορολόγησης της ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας, τουλάχιστον του τμήματος που αποφέρει κέρδη, δεν θα αποτελούσε πλέον «casus belli» για την Εκκλησία.
(Έθνος. 7/2/2009)

Ιερώνυμος: Δεν θέλει… «φωταψίες, φωτογράφους, σαμπάνιες κ.λπ.».


- Και οι δημόσιες σχέσεις σας;
Τίποτε δεν γίνεται σήμερα χωρίς αυτές! «Καταλαβαίνω ότι αστειεύεστε... Δεν είμαι απόκοσμος, ούτε κατακρίνω τις διάφορες κοσμικές εκδηλώσεις. Επειδή έχω παρευρεθεί σε αρκετές από αυτές, με ξενίζει η επίδειξη πλούτου, οι χωρίς λόγο υπερβολές- φωταψίες, φωτογράφοι, σαμπάνιες κ.λπ. Ως πατέρας, ενοχλούμαι στη σκέψη ότι πολλοί άνθρωποι την ίδια ώρα στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη».(Από συνέντευξη, σήμερα, Κυριακή, 8/2/2009, στο Βήμα)

Σάββατο, 7 Φεβρουάριος 2009


Μάνος Χαραλαμπάκης (Τα Νέα): «Ο Αρχ. Ιερώνυμος, αποφεύγει τις κάμερες… Εμφανίστηκε ελάχιστες φορές στην τηλεόραση.»


Μάνος Χαραλαμπάκης :

«Ο Αρχ. Ιερώνυμος, αποφεύγει τις κάμερες… Εμφανίστηκε ελάχιστες φορές στην τηλεόραση.»

(Τα Νέα)

Γιατί, άραγε;

Παρασκευή, 1 Αύγουστος 2008


«Νέο» προφίλ Εκκλησίας: Καραβίδες, με πατάτες ντοφινούς!!!..

Δημοσίευση : 18 Φεβρουαρίου

Ο προβαλλόμενος ως «σεμνός και ταπεινός» νέος αρχιεπίσκοπος, ο κ.κ. «χαμηλοβλεπούσα», ο «καλόγερος», άλλη εικόνα (αντίθετη) παρουσίασε το Σάββατο μετά την ενθρόνισή του. Όλα αυτά (τα αντίθετα), στο γεύμα που παρέθεσε σε 120 περίπου επισήμους καλεσμένους του, ρασοφόρους φυσικά, και... «καλόγερους» όπως και αυτός!
Πόσο σεμνά και ταπεινά; Δεν τους πήγε σε κανένα μοναστήρι της Αττικής για να τους τραπεζώσει, αλλά... στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», παρακαλώ! Το μενού φυσικά, ήταν εξίσου σεμνό: Καραβίδες και καπνιστός σολομός για πρώτο πιάτο. Το κυρίως πιάτο δε, περιλάμβανε φιλέτο μοσχαρίσιο με μανιτάρια του δάσους και πατάτες ντοφινούς!..
Λίγο πριν, στον ενθρονιστήριο λόγο του, είχε δηλώσει ότι θα φροντίσει ώστε τα έσοδα από την διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας να επιστρέφουν στο λαό! Ωραία αρχή έκανε για να γίνει πιστευτός!!!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: