Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΑΡΧΕΙΟ: Νέο-Δημοκράτης Πολιτευτής, και συνδικαλιστής ο γερο-σάτυρος

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ


Πολιτευτής και συνδικαλιστής ο 83χρονος σάτυρος

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗπολιτικής αγωγής για λογαριασμό των παιδιών που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και σωματικά από τη μητέρα και τον σύντροφό της θα δηλώσουν η γιαγιά τους- μητέρα της κατηγορουμένης- και οι γονείς του πατέρα τους, που έχει πεθάνει.
Σήμερα η 33χρονη μητέρα και ο 42χρονος σύντροφός της απολογούνται στον ανακριτή για συνολικά εννέα κακουργήματα και πλημμελήματα. Όπως διαπιστώνεται ο 83χρονος σάτυρος, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά την 11χρονη στο Ίλιον καθώς και τον 8χρονο αδελφό της, ήταν πολιτευτής της Ν.Δ. Ο Αθανάσιος Κ.
υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. όταν πρόεδρος του κόμματος ήταν ο Μιλτιάδης Έβερτ, αλλά μετά την πρώτη και αποτυχημένη απόπειρά του δεν έθεσε ξανά υποψηφιότητα. Αντιθέτως υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος στη ΔΕΗ, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε, ενώ άνθρωποι που τον γνωρίζουν τον περιγράφουν ως «ιδιαίτερα δραστήριο άνθρωπο».


Η αμέλεια των Αρχών

Η γιαγιά των παιδιών- μητέρα της κατηγορουμένηςείχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να σώσει τα εγγόνια της από την ίδια τους τη μητέρα, όταν κατάλαβε το τι γινόταν. Η πρώτη ενέργειά της είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο, όταν διαπίστωσε πως ο εγγονός της έφερε τραύματα. Τα σημάδια έδειχναν σωματική κακοποίηση, αλλά κανείς τότε δεν γνώριζε πώς είχαν προκληθεί και κανείς δεν είχε μιλήσει για τη σεξουαλική κακοποίησή τους. Ωστόσο ο ιατροδικαστής που είχε εξετάσει το αγοράκι είχε βεβαιώσει πως πρόκειται για τραύματα που προέρχονται από σωματική κακοποίηση. Για τον λόγο αυτό είχε κατατεθεί και μήνυση εις βάρος του συντρόφου της 33χρονης, που όμως εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη. Ακολούθησε η εξέταση των παιδιών από κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και πάλι εντοπίστηκαν σημάδια μόνο σωματικής βίας, καθώς και η παραμέληση των ανηλίκων που ζούσαν σε περιβάλλον χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής.


Η δικαστική λειτουργός εξέδωσε αμέσως προσωρινή διαταγή αναθέτοντας στη γιαγιά την επιμέλεια των ανηλίκων, αλλά η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων εκκρεμεί από τον περασμένο Αύγουστο, παρότι πρόκειται για υπόθεση με κατεπείγον περιεχόμενο. Πάντως με βάση την ισχύουσα προσωρινή διαταγή, μέχρι να κριθεί οριστικά η υπόθεση από την Δικαιοσύνη τα παιδιά θα μένουν στο σπίτι της γιαγιάς τους στο Ολυμπιακό Χωριό.


(ΤΑ ΝΕΑ. Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007)


Yπόθεση παιδεραστίας, στο Ιλιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: