Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Επιβεβαιώνει για το "Mέγα Σπήλαιο Resort"

[amvrosios_200x200.jpg]
Την ειλικρινή αγάπη και συγχώρεση του μητροπολίτη Αμβρόσιου λάβαμε χθες, μέσω επιστολής του, μετά το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Espresso» (του Σαββάτου) με τίτλο: «Πώς τα κελιά των μοναχών έγιναν πολυτελέστατο ξενοδοχείο, Μέγα Σπήλαιο Resort». Το δημοσίευμα που αναφερόταν στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο «Σήμαντρον» το οποίο ανεγέρθη στην περιοχή Μετόχι όπου υπήρχε μοναστηριακός οικισμός της ιστορικής Μονής Μεγάλου Σπηλαίου φαίνεται πως «ενόχλησε» σε κάποια σημεία τον εμπνευστή της επένδυσης, τον άγιο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ο οποίος θέλησε να απαντήσει «μόνον σε ορισμένα καίρια σημεία προκειμένου οι αναγνώστες να έχουν πληρέστερη ενημέρωση».

Σύμφωνα λοιπόν με τον μητροπολίτη, υποπέσαμε στο ατόπημα να αναφέρουμε το «Σήμαντρον» ως πολυτελέστατο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, ενώ, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το «συγκεκριμένο συγκρότημα δεν είναι ξενοδοχείο, αλλά προπάντων εκκλησιαστικό συνεδριακό κέντρο κι εκ παραλλήλου ξενοδοχείο, μόνο και μόνο για να είναι βιώσιμο».

Για την... παραπληροφόρηση (πρέπει να το τονίσουμε αυτό!) δεν ευθύνεται η συντάκτρια του ρεπορτάζ, αλλά το site του «Σήμαντρον» (www.semantron.gr), στο οποίο οι ιδιοκτήτες του (ΜΕΤΟΧΙ Α.Ε.) το παρουσιάζουν ως «Παραδοσιακό Ξενοδοχείο Σήμαντρον στην Πελοπόννησο». Μάλιστα, στο κείμενο του site, αφού γίνεται εκτενής αναφορά στα πολυτελή δωμάτια και τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, το οποίο απλώνεται σε έκταση 50 στρεμμάτων, μόνο στο τέλος αναφέρεται και το συνεδριακό κέντρο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει επαγγελματικές συναντήσεις, εταιρικές παρουσιάσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Ένα άλλο σημείο του δημοσιεύματος το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του αγίου Καλαβρύτων είναι ότι στο εκκλησάκι που διαθέτει το «Σήμαντρον» τελούνται κάθε χρόνο δεκάδες γάμοι και βαφτίσεις, ενώ στη συνέχεια στην τεράστια πισίνα του συγκροτήματος παραθέτονται δεξιώσεις. «Σας πληροφορώ ότι μόνο δύο γάμοι και μόνο κατ' εξαίρεση έγιναν μέχρι τώρα» παραδέχεται στην επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος, ενώ για την «τεράστια πισίνα» διαμαρτύρεται ως προς το επίθετο καθώς, όπως διερωτάται, «μια πισίνα με διαστάσεις 6,5 x 13,5 θεωρείται τεράστια; Δεν πρέπει να σοβαρευτούμε λιγάκι;» (αυτό λέμε κι εμείς!)

Τέλος, σε ότι αφορά το γεγονός ότι τα κελιά των μοναχών έδωσαν τη θέση τους στο «Σήμαντρον», ο κ. Αμβρόσιος επισημαίνει: «Το συγκρότημα δημιουργήθηκε πάνω σε ερειπωμένα κτίρια στα οποία δεν έμεναν "σχεδόν" καθόλου πια μοναχοί του Μεγάλου Σπηλαίου». Όπως μάλιστα ισχυρίζεται «αποτελούσαν όνειδος για την ιστορική μονή», ενώ τώρα πια που τη θέση τους πήρε το «Σήμαντρον Resort» η Αιγιαλεία ωφελήθηκε καθώς «περισσότερα από τριάντα άτομα εργάζονται στη μονάδα αυτή, σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει τη χώρα μας».

www.espressonews.gr


ΑΠΑΝΤΗΣΗ (συγχωροχάρτι) του ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ, στην Εσπρέσο:


Το (νέο) Μέγα Σπήλαιο, αυτό είναι;


Μέγα Σπήλαιο Resort

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: