Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Μέγα Σπήλαιο Resort


Και τα 42 δωμάτια (δυναμικότητας 108 κλινών) είναι σουίτες που έχουν τηλεόραση, βιβλιοθήκη, Ιντερνετ και 24ωρο ρουμ σέρβις.

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2008

Μπορεί η Μονή Βατοπεδίου και ο ηγούμενος Εφραίμ να κατέχουν τα «σκήπτρα» στον κτηματομεσιτικό τομέα, αλλά στον ξενοδοχειακό την πρωτιά κατέχει η Μητρόπολη Καλαβρύτων και ο μητροπολίτης Αμβρόσιος με το υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Σήμαντρον», ή όπως πολλοί το αποκαλούν το «Μέγα Σπήλαιο Resort», αφού στην περιοχή που ανεγέρθη η χλιδάτη μονάδα υπήρχε μοναστηριακός οικισμός και μετόχι της ιστορικής Μονής Μεγάλου Σπηλαίου.

Ο μοναστηριακός οικισμός, τα πέτρινα σπίτια που με πολύ μεράκι είχαν κτίσει πριν από πολλά χρόνια μοναχοί της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου στη θέση Μετόχι (ονομασία που προήλθε από το μετόχι που υπήρχε εκεί) για να ξαποστάζουν μετά τις σκληρές γεωργικές εργασίες, μετατράπηκαν με επίσης πολύ μεράκι και περισσότερο χρήμα σε υπερπολυτελή δωμάτια με κόστος διανυκτέρευσης 102,5 ευρώ και σύγχρονο συνεδριακό κέντρο. Εμπνευστής της μεγάλης αυτής επένδυσης, ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, η επιχειρηματική δεινότητα του οποίου έχει προκαλέσει το θαυμασμό φίλων και αντιπάλων του.

Μόλις 167 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στο χωριό Ελαιώνας Διακοφτού στη θέση Μετόχι, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος δημιούργησε έναν «επίγειο» παράδεισο για πιστούς (με φουσκωμένα πορτοφόλια), που σπεύδουν να απολαύσουν τις ομορφιές και τις υπηρεσίες του «Σήμαντρον».

Ο Αμβρόσιος το είπε και το έκανε. Υπήρχαν αντιδράσεις, «ομηρικές» μάχες μεταξύ μηχανικών, κατοίκων της περιοχής και μοναχών για την ανέγερση αυτής της ξενοδοχειακής μονάδος. Οι τελευταίοι μάλιστα αντιδρούσαν στην αναπαλαίωση των κελιών της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, των κελιών που χρησιμοποιούσαν όταν πήγαιναν στην περιοχή Μετόχι για να καλλιεργήσουν τα αμπέλια και να κάνουν διάφορες γεωργικές εργασίες. Ο Αμβρόσιος κίνησε όμως γη και ουρανό πείθοντας υπουργούς και επιχειρηματίες για τη χρησιμότητα του έργου και έτσι το έργο ενισχύθηκε από τα κονδύλια του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με ποσοστά 25% για την κατασκευή του νέου κτιρίου και 45% για την αναπαλαίωση των μισοκατεστραμμένων κτιρίων. Αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών του μητροπολίτη ήταν μέσα σε τέσσερα χρόνια να δημιουργηθεί το «Σήμαντρον». Ενα πολυτελέστατο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με σουίτες, πισίνες και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.


[ambrosiosrp1.jpg]
Το ξενοδοχείο, που κόστισε περίπου 4.000.000 ευρώ κατασκεύασε η εταιρεία «Μετόχι Α.Ε.», δημιουργός της οποίας είναι ο ίδιος μητροπολίτης και μάλιστα έχει ήδη φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας show biz και όχι μόνο. Οπως διαφημίζει το σχετικό site στο Διαδίκτυο (με πληροφορίες στα αγγλικά και στα ελληνικά), «μόλις 350 μέτρα από τη μαγευτική παραλία του χωριού, με θέα τον ορεινό όγκο του Χελμού και μέσα σε ένα κατάφυτο κτήμα 50 στρεμμάτων με ελαιώνες, πορτοκαλεώνες, κυπαρίσσια και πλατάνια, το «Σήμαντρον» αποτελεί χώρο αυθεντικής φιλοξενίας και απαράμιλλης αισθητικής. Η φυσική ομορφιά του τοπίου είναι μοναδική, καθώς συνδυάζει την ηρεμία της θάλασσας με την άγρια γοητεία του βουνού. Είναι μια όαση ηρεμίας και αγαλλίασης που φέρνει στη μνήμη εικόνες άλλων εποχών».


Πλήρες πακέτο για γάμους με χλιδάτες σουίτες, πισίνα και συνεδριακά κέντρα

Για να κατασκευαστεί το πολυτελέστατο ξενοδοχείο αναπαλαιώθηκαν τα κελιά των μοναχών (που βρίσκονται στη θέση Μετόχι) της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην περιοχή, καθώς κάτοικοι αλλά και ιερωμένοι απειλούσαν θεούς και δαίμονες να μην πειράξει κανείς το μοναστηριακό χώρο. Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, όμως, όπως φάνηκε δεν φοβήθηκε κανέναν. Εδωσε στο ξενοδοχείο το όνομα «Σήμαντρον», (προήλθε από το ηχητικό αντικείμενο που χρησιμοποιείται αντί για καμπάνα στα μοναστήρια. Ο μοναχός χτυπάει ρυθμικά το σήμαντρο και ο ήχος του πλημμυρίζει τον ιερό χώρο καλώντας τους μοναχούς για προσευχή), ενώ φρόντισε τα δωμάτια να κρατήσουν κάποια στοιχεία από το μυστήριο των κελιών.

Ετσι, υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα κυριαρχούν στο χώρο, δημιουργώντας ένα γοητευτικό και συνάμα γαλήνιο σκηνικό για τον επισκέπτη. Ο αρχιτέκτονας μετέτρεψε, ακόμη, το παλιό ελαιοτριβείο των μοναχών σε ένα εστιατόριο σύγχρονων προδιαγραφών.

Το «Σήμαντρον» διαθέτει επίσης συνεδριακό κέντρο, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει επαγγελματικές συναντήσεις, εταιρικές παρουσιάσεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις καθώς είναι σχεδιασμένο και εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά συστήματα.

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά μαγεύει τους εκλεκτούς πελάτες είναι η τεράστια πισίνα, 6,5x13,5 μέτρα, στην οποία δίπλα δίνονται γαμήλιες εκδηλώσεις και οργανώνονται διάφορα event.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αρκετά ζευγάρια επιλέγουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στο «Σήμαντρον» καθώς προσφέρει ολοκληρωμένα πακέτα. Διαθέτει εκκλησάκι για το μυστήριο, πισίνα για τη δεξίωση ενώ το ζευγάρι μπορεί να διαμένει σε μια από τις πολυτελείς σουίτες του ξενοδοχείου!


102,5 ευρώ το μονόκλινο και 155 ευρώ το δίκλινο

Και τα 42 δωμάτια (δυναμικότητας 108 κλινών) είναι σουίτες που έχουν τηλεόραση, βιβλιοθήκη, Ιντερνετ και 24ωρο ρουμ σέρβις. Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμα μεγάλη κάβα κρασιών, παραδοσιακό πρωινό, δυνατότητα χορτοφαγικού μενού, μπαρ, μπουτίκ με παραδοσιακά προϊόντα, σύνδεση με την παραλία του Ελαιώνα με ηλεκτρικά αμαξίδια, βιολογικό κήπο και φάρμα με ζώα... Και όλα αυτά σε λογικές τιμές... Σύμφωνα με τους υπευθύνους το μονόκλινο δωμάτιο κοστίζει μόνο 102,5 ευρώ και το δίκλινο 155 ευρώ. Βέβαια η τιμή αναβαίνει ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη και την εποχή.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
www.espressonews.gr



Διαθέτει εκκλησάκι για το μυστήριο, πισίνα για τη δεξίωση ενώ το ζευγάρι μπορεί να διαμένει σε μια από τις πολυτελείς σουίτες του ξενοδοχείου!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τον κλώνο του Καλαβρύτων
http://mkka-clone.blogspot.com/

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Ο Δεσπότης του Αιγίου κ. Αμβρόσιος, με δημοσίευση στο μπλόγκ του (http://mkka.blogspot.com/2008/09/blog-post_20.html) έλεγε πριν 4 μέρες ότι, όσα διαδραματίζονται γύρω από τη Μ. Βατοπαιδίου …χαλάνε τη εικόνα της Εκκλησίας της Ελλάδος! Γράφει συγκεκριμένα: «Η οργή όμως του κόσμου… στρέφεται εναντίον όλων των εκκλησιαστικών παραγόντων, που…στελεχώνουν διοικητικά την Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτό όμως είναι μια μεγάλη αδικία εις βάρος μας. Επειδή εμείς, οι ανήκοντες στην Εκκλησία της Ελλάδος, ούτε τα προνόμια των Αγιορειτών απολαμβάνουμε, ούτε και τις οικονομικές δυνατότητες των Αγιορειτών Πατέρων διαθέτουμε».
Σε νεότερη έκδοση όμως της…σκέψης του, διαφοροποιείται από τον εαυτό του και κατηγορεί τους δημοσιογράφους γράφοντας και τα εξής: οι σημοσιογράφοι “βρήκαν την ευκαιρία να παραστήσουν για μια ακόμη φορά τους τιμητές των πάντων και να δικάζουν δημόσια ενόχους ή και καθ΄υπόθεση ενόχους, στήνοντας κάποια ιδιότυπα λαϊκά δικαστήρια, που μας θυμίζουν κάποιες άλλες εποχές και κάποια δίσεκτα χρόνια”.
Φαίνεται, πως λόγω ηλικίας, και στην πρώτη και τη δεύτερη παρέμβασή του, ξέχασε τα αντίστοιχα σκάνδαλα της ελλαδικής Εκκλησίας του 2005. Ξέχασε πως τη διαπίστωση περί σκανδάλων στην Ιεραρχία, την διατύπωσε τότε (2005), ο ίδιος ο ομογάλακτος πνευματικός αδελφός του Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος καυτηρίασε την φιλαργυρία των δεσποτάδων και τις οικονομικές ατασθαλίες που στις ελλαδικές Μητροπόλεις γίνονται. Ξέχασε τα σκάνδαλα των Μ.Κ.Ο. (ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΣΥΜΕΑΝ), που ο αυτάδελφός του Χριστόδουλος συνέστησε. Ξέχασε πόσα εκατομμύρια κατασπατάλησαν, πόσα εκατομμύρια χρωστούν. Ξέχασε πόσες απορίες άφησαν, όσα είπε για τη Διαθήκη του Χριστόδουλου, που ο ίδιος παρέδωσε στον νυν Αρχιεπίσκοπο. Δεν σχολίασε τη δημοσίευση του περιοδικού (“Ιερά Παρακαταθήκη”) για την ακριβή ζωή του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, όπως φαίνεται με όσα πανάκριβα και χλιδάτα προσωπικά αντικείμενα άφησε πίσω του, εκατοντάδων εκατομμυρίων.
Δεν μας λέει, ακόμα, τίποτε για τις δικές του πολεοδομικές παρανομίες (όπως έγραφαν τα κανάλια και οι εφημερίδες), ως προς το ιδιωτικό διαμέρισμα που χτίζει στο Αίγιο, ως προς το ΜΕΤΟΧΙ Α.Ε., που μετονόμασε σε ΣΗΜΑΝΤΡΟ, του οποίου ο προορισμός ήταν να γίνει Συνεδριακό κέντρο. Χάλασε εκατοντάδες εκατομμύρια γι’ αυτό. Και τώρα θυμήθηκε πως ένα τέτοιο συγκρότημα δεν είναι δυνατόν να τα βγάζει πέρα με ένα-δυό συνέδρια το χρόνο, κι έτσι, αναγκαία θα λειτουργεί ως ξενοδοχείο! Ένα συγκρότημα όμως, που 1 μήνα λειτουργεί ως συνεδριακό κέντρο και 11 μήνες ως ξενοδοχείο, είναι ξενοδοχείο και περιστασιακά Συνεδριακό κέντρο. Πράγμα που ήξερε ο Καλαβρύτων, αλλά για να πάρει την άδεια το…βάπτισε Συνεδριακό κέντρο!!! Δραστήριος στα οικοδομικά, αλλά στα πνευματικά του καθήκοντα ανεπαρκής. Κι όταν κάποιος Αιγιώτης θεολόγος του το “υπενθύμισε”, ο ακριβοδίκαιος και ευαίσθητος για τα σκάνδαλα των άλλων Αμβρόσιος, τον…αφόρησε!!!

Διαβάζουμε στο http://orthodox.tk
«Δι ευχών των αγίων επιχειρήσεων ημών...το μετόχι που έγινε Grand Resort
paratata08@freemail.gr
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008.
Ο μητροπολίτης προσπαθεί να μας πείσει ότι το ΣΗΜΑΝΤΡΟ είναι περισσότερο φτιαγμένο για Συνεδριακό Κεντρο;

Η ξανθιά καλλονή θα κάνει τις εισηγήσεις φαίνεται!!!!!
Απο τις 50 εικόνες (που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του ΣΗΜΑΝΤΡΟΥ http://www.semantron.gr/image-library.aspx) οι 2 είναι συνεδριακές. Οι υπόλοιπες μαρτυρούν από μόνες τους και διαψεύδουν το Μητροπολίτη».

Εύλογο, μετά τα παραπάνω, ανακύπτει το ερώτημα: Τι θέλει και ανακατεύεται ο κ. Αμβρόσιος; Μήπως για να θολώσει τα νερά για τα δικά του ανοιχτά θέματα;
28 Σεπτέμβριος 2008 9:41 μμ

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΓΙΟΧΟΣ 7-10-2008
(εφημ. Αιγίου)
Γράφει ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος

Αμβρόσιος
Η άνοδος και η πτώση
Για ποιόν χτυπά το ...Σήμαντρον;

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται... Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να αντιληφθεί φυσικά ο οποιοσδήποτε ότι με την κατάρρευση του «οικοδομήματος» της Χρυσοπηγής ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τραγικά απομονωμένος βρίσκεται ενώπιον των ...επιλογών του!
Χωρίς πλέον κάλυψη και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «αποστασιοποιημένο» από το παρασκήνιο, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος βρίσκεται πλέον σε δυσχερή θέση. Άλλωστε η δήλωση Ιερώνυμου το επίμαχο διάστημα της άδικης κατηγορίας του (για τη διαχείριση των οικονομικών της Εκκλησίας) ότι: «ένας Μητροπολίτης από την Πελοπόννησο ήταν ο εμπνευστής του σχεδίου εις βάρος του», που του στέρησε την εκλογή το 1997 και τον ενέπλεξε σε δικαστικές περιπέτειες, δεν αφήνει περιθώριο για αναζήτηση παρασκηνιακής στήριξης.
Η χθεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου δεν ήρθε να προσθέσει νέα στοιχεία στο ρεπορτάζ για το «φάκελο» Μετόχι που έχει αναδειχθεί στην τοπική κοινωνία με σειρά δημοσιευμάτων του Ημερήσιου Αιγίοχου και αναδημοσιεύτηκαν σε δεκάδες αθηναϊκές εφημερίδες.
Διακριτική και έντιμη ήταν άλλωστε και η στάση μας τώρα που οι απεσταλμένοι του ΑΛΤΕΡ μας ζήτησαν συμμετοχή στη χθεσινή εκπομπή και τους παραπέμψαμε στα δημοσιεύματά μας επιλέγοντας συνειδητά να μην έχουμε καμία άλλη επαφή. Τότε που έπρεπε... φυσικά οι πάντες κώφευαν αλλά τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να προ-αναγγελθεί από ένα πανελλαδικό δίκτυο ότι: «καθυστέρησε πολύ... επί τρία χρόνια η προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Αθηνών».
Θα προσθέταμε ότι το ίδιο έγινε και με το ΣΔΟΕ... Προφανώς η ανάδειξη των «έργων και των ημερών» του πάλαι ποτέ παντοδύναμου Αμβροσίου μόνο τυχαία δεν είναι...
Η δε πορεία του πλέον προδιαγεγραμμένη αφού ο ίδιος με μια ανεξήγητη
εμμονή σε σωρεία αυθαιρεσιών και παραβάσεων βρίσκεται εκτεθειμένος ενώπιον του νόμου και φυσικά της ελληνικής κοινωνίας, αφού η ιδιότυπη ασυλία που απολάμβανε φαίνεται ότι λαμβάνει και τυπικά πλέον οριστικά τέλος.