Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Κύριε ελέησον!



...Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ
μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος απάντησε στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» του Σαββάτου (Μέγα Σπήλαιο Resort).

«Το συγκεκριμένο συγκρότημα δεν είναι ξενοδοχείο, αλλά προεχόντως συνεδριακό κέντρο εκ παραλλήλου ξενοδοχείο» αναφέρει ο «άγιος».

Σε άλλη σελίδα θα διαβάσετε βεβαίως το πλήρες ρεπορτάζ,

...αλλά σημειώστε κι αυτό που ισχυρίζεται ο ιεράρχης:

«Είναι πέρα για πέρα ανακριβές ότι υπάρχει μια τεράστια πισίνα. Σας ερωτώ, μια πισίνα με διαστάσεις 6,5x13,5 θεωρείται τεράστια;»

(Κύριε ελέησον!)


X

www.espressonews.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ..
July 22nd, 2008

Αλλαγή πλεύσης επιχειρεί ο Αμβρόσιος προκειμένου να προσαρμόσει την επιχειρηματολογία του στα νέα δεδομένα που επέφερε η επιβολή προστίμου 70,000 ευρώ για την ανέγερση της επισκοπικής μεζονετας χωρίς την απαραίτητη πολεοδομική άδεια.

Η μέχρι πρότινος στέγη για άπορους ιερείς , μετατράπηκε εν μια νυκτί σε επισκοπική κατοικία. Κάτι το οποίο βέβαια ίσχυε από την πρώτη στιγμή , αλλά στην προσπάθεια του Αμβροσιου να θολώσει τα νερά και να δικαιολογήσει την άδεια που έλαβε από την Ναοδομία , χρησιμοποιήθηκε φρασεολογία προσαρμοσμένη στα τότε δεδομένα.

Ύστερα όμως από την αποτυχία του όλου εγχειρήματος και προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα , ο “σεβασμιότατος ” εξαναγκάζεται εκ των περιστάσεων να παραδεχτεί ότι τελικά πρόκειται για επισκοπική κατοικία και όχι για στέγη απόρων ιερέων όπως ισχυριζόταν από την πρώτη στιγμή.

Και αντι μιας συγνώμης συνεχίζει την προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Αυτοί κατά την γνώμη μας είναι οι άνθρωποι που με τον υποκριτικό και ψεύτικο λόγο τους σταύρωσαν τον Χριστό.

Αυτοί που τον επικαλούνται καθημερινά και προσπαθούν να καλύψουν τις παρανομίες τους στο όνομα Του.

Αλήθεια ο Αρχιεπίσκοπος τι γνώμη έχει για όλα αυτά ?

Είναι άραγε ενήμερος για τους τρόπους με τους οποίους επιχειρούν κάποιοι επίσκοποι να παρακάμψουν τους νόμους του Κράτους?

http://aigio.org/

Ανώνυμος είπε...

ΙΕΡΟ REAL ESTATE








Επισκέπτες του μοναστηριού Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος το οποίο βρίσκεται περίπου 20 χλμ από το Αίγιο, έμειναν άφωνοι όταν αντίκρισαν ένα πελώριο κτήριο στην μέση του πουθενά το οποίο περισσότερο μοιάζει με κάστρο παρα με μοναστήρι.

Στον συγκεκριμένο χώρο μοναζουν γύρω στις τριάντα καλόγριες και υπάγονται εκκλησιαστικά στην μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Μιλάμε για ένα πενταώροφο οικοδόμημα που καταλαμβάνει επιφάνεια περίπου ενός στρέμματος. Μέσα σε αυτό υπάρχουν δυο εστιατόρια (ένα για τους επισκέπτες και ένα για τις μοναχές) εργαστήρια,τα κελιά των μοναχών, ένα μικρο μαγαζί που πουλάει διάφορα εκκλησιαστικά είδη για τους επισκέπτες και ένα μικρο εκκλησάκι που δεν ξεπερνάει σε χωρητικότητα τα 30-40 άτομα.

Συνολικά η όλη επιφάνεια του οικοδομήματος πρέπει με πρόχειρους υπολογισμούς να ξεπερνάει τα 2000 τετραγωνικά μέτρα.

Ύστερα από την ξενάγηση που γίνετε στους επισκέπτες από τις μοναχές πολλοί επισκέπτες εντυπωσιασμένοι ρωτούν για το πως ένα τόσο επιβλητικό κτήριο κτίστηκε στην μέση του πουθενά .

Η απάντηση που δίνεται είναι ότι λόγω της δασικής βλάστησης της γύρω περιοχής δεν υπήρχε η δυνατότητα το κτήριο να απλωθεί σε επιφάνεια και έτσι του έδωσαν ύψος προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του μοναστηριού.

Τώρα τι ακριβώς είδους ανάγκες καλύπτει είναι ένα ερώτημα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Οι όροι δόμησης σε μια τέτοια περιοχή μόνο ευνοϊκοί μπορεί να χαρακτηριστούν είτε η οικοδομική άδεια έχει ληφθεί από την πολεοδομία Αιγίου είτε από την ναοδομία. Το ζήτημα είναι υπό ποιες προϋποθέσεις χορηγήθηκε τέτοια άδεια και από ποιον.

Η χρηματοδότηση επίσης του συγκεκριμένου ακινήτου πρέπει να είχε οικονομικά εύρωστους υποστηρικτές καθώς μιλάμε για μια επένδυση πολλών εκατοντάδων χιλιαδων ευρώ εάν όχι εκατομμυρίων. Τώρα υπό ποιες προϋποθέσεις και με με ποια οικονομική σκοπιμότητα έγινε μια τέτοια επένδυση με βασικούς χορηγούς την κ.Μερτικοπουλου και τον σεβασμιότατο Αιμιλιανό Σηλυβρίας (όπως αναφέρεται σε αναμνηστική πλάκα εντός του μοναστηριού) είναι άγνωστο σε εμάς.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι εάν όλα αυτά τα χρήματα διοχετεύονταν στην τοπική κοινωνία θα ανακούφιζαν πολλούς συμπολίτες μας.

Μόνο και μόνο βέβαια που στην όλη υπόθεση εμπλέκεται ο γνωστός στο πανελλήνιο για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες του μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης . Πράγμα στο οποίο πιστεύουμε συμφωνούν και οι αναγνώστες μας, μιας και οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.

http://aigio.org/