Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

1. Ο χρήστης «Ι.ν.Αγ.ΤΡιάδος Πέτρος Παππάς» (Ηγουμενίτσα) έχει για φωτογραφία εξωφύλλου στο προφίλ του, τη βλάσφημη εικόνα της αγίας τριάδας όπου το άγιο πνεύμα φαίνεται ενσαρκωμένο σε ένα πανταχού παρών κωλοπεριστέρι, ο δε πατέρας σαν ενσαρκωμένος κωλόγερος που ευλογεί με το κωλοδάχτυλο μαζί με τον σαρκωμένο γιο του. 2. Ο χρήστης αυτός λοιπόν, αποδεικνύεται με δυο σχόλια του –πριν λίγο, ένας πάρα πολύ μεγάλος μαλάκας! 3. Με ένα σχόλιο του σε δική μου ανάρτηση που μου λέει «σε λυπάμαι», και με ένα σε μια δική του, που μου λέει ότι μου απαντάει με τη «σιωπή» του!

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Τι εννοούμε όταν μιλάμε για το φως της Μεταμορφώσεως; Εννοούμε μόνο το πρώτο φως, αυτό στο πρόσωπο και στα ρούχα του Χριστού, ή και αυτό της νεφέλης;

ΣΧΕΤΙΚΑ:
 Ι.ν.Αγ.ΤΡιάδος Πέτρος Παππάς
Διαβάζω:
Ι.ν.Αγ.ΤΡιάδος Πέτρος Παππάς
4 ώρες πριν
Το φώς της Μεταμόρφωσης του Κυρίου Ιησού Χριστού και Θεού,

να μεταμορφώσει τις δικές μας ψυχές, 
χρόνια πολλά και Ευλογημένα 
καλη Εβδομάδα
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
ΤΙ ΦΩΣ ΗΤΑΝ;
ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ;
ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ;

Δήμητρα Γότση
Το Φως είναι ο Κύριος μας και Θεός μας
Panagiotis Michalopoulos
Δήμητρα Γότση,
ΔΙΑΒΑΖΩ: 

«Το φώς της Μεταμόρφωσης του Κυρίου Ιησού Χριστού»
Ι.ν.Αγ.ΤΡιάδος Πέτρος Παππάς
Panagiotis Michalopoulos,
η σιωπή μου
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=143987419848837&id=100027127388323
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Ι.ν.Αγ.ΤΡιάδος Πέτρος Παππάς
Ηγουμενίτσα

https://www.facebook.com/profile.php?id=100027127388323
ΣΧΕΤΙΚΟ:
https://xairete.blogspot.com/2018/08/blog-post_43.html
ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos 
1. Ο χρήστης «Ι.ν.Αγ.ΤΡιάδος Πέτρος Παππάς» (Ηγουμενίτσα) έχει για φωτογραφία εξωφύλλου στο προφίλ του, τη βλάσφημη εικόνα της αγίας τριάδας όπου το άγιο πνεύμα φαίνεται ενσαρκωμένο σε ένα πανταχού παρών κωλοπεριστέρι, ο δε πατέρας σαν ενσαρκωμένος κωλόγερος που ευλογεί με το κωλοδάχτυλο μαζί με τον σαρκωμένο γιο του.
2. Ο χρήστης αυτός λοιπόν, αποδεικνύεται με δυο σχόλια του –πριν λίγο, ένας πάρα πολύ μεγάλος μαλάκας! 
3. Με ένα σχόλιο του σε δική μου ανάρτηση που μου λέει «σε λυπάμαι», και με ένα σε μια δική του, που μου λέει ότι μου απαντάει με τη «σιωπή» του!
Ioannis Kyriakides
Αξιζει της δικης μας λυπησης!
https://www.facebook.com/groups/721265688083440/permalink/844455189097822/

ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ:
Σε πολλούς τόπους πιστεύουν ότι την παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το βράδυ… Κάποια ώρα, ανοίγουν ξαφνικά οι ουρανοί και φαίνεται το «άγιο φως»... Σε όσους είχαν την υπομονή και την πίστη να ξαγρυπνήσουν.
Διαβάζω τα νεο-ειδωλολατρικά:
Ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, οι πιστοί προσφέρουν στους ναούς τα πρώτα σταφύλια της χρονιάς, για να ευλογηθούν από τον ιερέα μετά την θεία λειτουργία, και να διανεμηθούν ως ευλογία στους πιστούς.
Σε ορισμένους μάλιστα τόπους προσφέρουν στον ναό το πρώτο λάδι της χρονιάς, για να ευλογηθεί, ώστε η ευλογία να επεκταθεί και στην υπόλοιπη παραγωγή.
Πρόκειται για το αρχαίο έθιμο των απαρχών, της προσφοράς δηλαδή των πρώτων καρπών στον Θεό, μια μορφή αναίμακτης τελετουργικής θυσιαστικής προσφοράς, που πέρασε και στον χριστιανισμό.


ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Δεν έχουμε φως, άγιο φως, μόνο το Πάσχα, στα Ιεροσόλυμα… Έχουμε και τώρα τον Αύγουστο (ο δεκαπενταύγουστος λέγεται και «μικρό Πάσχα») στο Όρος Θαβώρ… Πρόκειται περί της εμφανίσεως της «Αγίας Νεφέλης»… Η οποία αν είναι νύχτα, φωτίζει, και αν είναι μέρα, κάνει και σκιά!


ΣΧΕΤΙΚΟ:
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

«Ξέρετε ότι»... Έχουμε ετικέτα με τίτλο «Μαλακισμένη Εκκλησία Ελλάδος»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: