Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

1. Τα άμφια των παπάδων μας που ανεμίζουν («να βάλω τα μεταξωτά και να φυσάει») θυμίζουν κάπως την εντυπωσιακή μπέρτα του Σούπερμαν, καθώς και αυτήν του Μπάτμαν… 2. Και μασκαρεύονται έτσι αυτοί οι δικοί μας σωτήρες, από επιδειξιμανία, από σνομπισμό, και επειδή είναι γεννημένοι γελοίοι μασκαράδες οι άνθρωποι! 3. Σου λένε ότι μπέρτα είχε και ο Χριστός, τον λεγόμενο άρραφο χιτώνα του! 4. Ψέμα! Ο χιτώνας του Χριστού δεν ήταν καμιά κυριλέ καμπαρντίνα, καμιά ρεντιγκότα εποχής, εξωτερική να ανεμίζει! Ήταν ένα εσώρουχο, ήταν η μακριά ολόσωμη εσωτερική του φανέλα!

Την ταινία «batman v superman dawn of justice» (Μπάτμαν εναντίον Σούπερμαν: η αυγή της δικαιοσύνης), πρόβαλε αργά χθες το βράδυ η τηλεόραση του ΣΤΑΡ.
Η υπόθεση:
Για κάποιο λόγο οι δυο αυτοί ήρωες έρχονται αντιμέτωποι. Από μια παρεξήγηση ο Μπάτμαν θέλει να σκοτώσει τον Σούπερμαν! 

Την τελευταία στιγμή η παρεξήγηση λύνεται, ο Μπάτμαν καταλαβαίνει το λάθος του, και τότε για να εξιλεωθεί, σπεύδει πρώτος για να σώσει τη Μάρθα τη μητέρα του Σούπερμαν τη στιγμή ακριβώς που θα την σκότωναν οι κακοί.
Ο Μπάτμαν τους προλαβαίνει και τους εξουδετερώνει, ελευθερώνοντας τη Μάρθα, προς την οποία σκύβει και της ψιθυρίζει: «μη φοβάστε κυρία, είμαι φίλος του γιου σας του Σούπερμαν!», και εκείνη του απάντα με ένα γλυκό χαμόγελο: «Το κατάλαβα από την αρχή παιδί μου! Από την… μπέρτα σου!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΚΙΤΣΑ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: