Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Συζήτηση στο προφίλ μου στο facebook, σχετικά με το μυστήριο της εορτής της Αναλήψεως.

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
Panagiotis Michalopoulos
12 ώρες πριν
Διαβάζω:
Είναι ένα μυστήριο η εορτή της Αναλήψεως. Μυστήριο, που το ζει η Εκκλησία όχι μόνο κατά την ημέρα που τελούμε την ανάμνησή του, αλλά καθημερινά, σε κάθε στιγμή της υπάρξεώς της. Που το ζει και κάθε πιστός στις ώρες που στρέφει τα μάτια του στον ουρανό αναζητώντας το Σωτήρα του.
Τον βλέπει ανερχόμενον εις τον ουρανόν, καθήμενον εκ δεξιών του Πατρός στη δόξα της Θεότητος, όπως τον είδε ο πρωτομάρτυρας Στέφανος. Αισθάνεται τα χέρια Του σηκωμένα να τον ευλογούν και τους λόγους Του να τον καθησυχάζουν.

Σχολιάζω:
1. Πώς τον είδε τον Πατέρα, ο πρωτομάρτυρας Στέφανος; Σαν γέρο, όπως τον αγιογραφούν;
2. Πώς ευλογούσε ο Κύριος ανερχόμενος; Όπως τον αγιογραφούν οι παπικοί, ή όπως τον αγιογραφούμε εμείς;
3. Ο Κύριος πήρε μαζί και τον Σταυρό του, κατά την Ανάληψη του;


ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:

George Kmk 
Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει κάτι!!! Η Ορθόδοξη Χριστιανική Ανατολική Εκκλησία είναι γεμάτη συμβολισμούς!!! Ο Χριστός καθώς αναλήφθηκε δεν πήρε μαζί του τον σταυρό, αλλά πήρε τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων (που είναι ο πιο βαρύς σταυρός)!!! Και μιας και βλέπω ότι υποστηρίζεις πολύ την παπική εκκλησία (ο Θεός να την κάνει), μάθε ότι η εικόνα της Αγίας Τριάδος στην οποία ο Ουράνιος Πατέρας εικονίζεται ως γέρος ("ο παλαιός των ημερών") είναι παπικής προελεύσεως! Και αν καθόσουνα και αντί να σχολιάζεις εδώ τα πάντα και τους πάντες, διάβαζες και μάθαινες κάποια βασικά πράγματα για την Ορθοδοξία (μιας και λες ότι είσαι "ορθόδοξος") θα έβλεπε ότι η εικόνα της Αγίας Τριάδας παριστάνεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία με την σκηνή της φιλοξενίας του Αβραάμ! Και σε αυτή την εικόνα η Αγία Τριάδα εικονίζεται ως 3 άγγελοι, χωρίς κανένας να ευλογεί!!! Όσο για τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο, εσύ και εγώ και όλοι μας, είμαστε τρομερά αμαρτωλοί, μικροί και ασήμαντοι για να μπορέσουμε να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε το Θείο και εξ Ουρανού όραμα ενός Αγίου!!!
Panagiotis Michalopoulos 
1. ΔΙΑΒΑΖΩ:
George Kmk «Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει κάτι!!! Η Ορθόδοξη Χριστιανική Ανατολική Εκκλησία είναι γεμάτη συμβολισμούς!!! Ο Χριστός καθώς αναλήφθηκε δεν πήρε μαζί του τον σταυρό, αλλά πήρε τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων (που είναι ο πιο βαρύς σταυρός)!!!»
1. ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Και όμως υπάρχουν πατέρες της Εκκλησίας μας, που αναφέρουν ότι ο Χριστός με την Ανάληψη του, πήρε και τον Σταυρό του μαζί. Και με αυτόν σαν τρόπαιο θα έρθει στη Δεύτερη Παρουσία του. 

Επίσης να σου πω ότι μεγάλοι πατέρες δεν αναφέρουν πουθενά αυτήν την τάχα εύρεση του Σταυρού από την αγία Ελένη, και την τάχα ύψωση του! Αν ήταν αλήθεια, θα το αποσιωπούσαν ένα τέτοιο γεγονός;
Panagiotis Michalopoulos 

2. ΔΙΑΒΑΖΩ:
George Kmk «Και μιας και βλέπω ότι υποστηρίζεις πολύ την παπική εκκλησία (ο Θεός να την κάνει), …»
2. ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Αν υποστήριζα την «εκκλησία» αυτή, δεν θα την έλεγα παπική! 

Απλά, επίκαιρα ρώτησα σχετικά με την εικόνα της ανάληψης του Κυρίου.
Οι παπικοί, δείχνουν να ευλογεί με τα χέρια στη θέση του Εσταυρωμένου Χριστού. 
Οι «ορθόδοξοι», τον θέλουν να ευλογεί με το παπαδικό το κωλοδάχτυλο!
Panagiotis Michalopoulos 

3. ΔΙΑΒΑΖΩ:
George Kmk «μάθε ότι η εικόνα της Αγίας Τριάδος στην οποία ο Ουράνιος Πατέρας εικονίζεται ως γέρος ("ο παλαιός των ημερών") είναι παπικής προελεύσεως!»
3. ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Μάθε και εσύ, ότι αυτήν την πράγματι παπική εικόνα, την έχουμε σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησιές, στους ναούς μας παντού, και στο άγιο όρος, σαν εικόνες και σαν τοιχογραφίες.
Μάθε ακόμα καλέ μου «δάσκαλε», ότι ο «παλαιός των ημερών», είναι ο Χριστός! Όχι σαν γέρος, αλλά με λευκές τρίχες μαλλιών, που δείχνουν το αιώνιο, το άναρχο, το παλιό της ύπαρξης του, το ίδιο όπως και του Πατέρα που τον γέννησε.

Panagiotis Michalopoulos 

4. ΔΙΑΒΑΖΩ:
George Kmk «Και αν καθόσουνα και αντί να σχολιάζεις εδώ τα πάντα και τους πάντες, διάβαζες και μάθαινες κάποια βασικά πράγματα για την Ορθοδοξία (μιας και λες ότι είσαι "ορθόδοξος") …»
4. ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Α) Έχω μάθει τα βασικά από παιδάκι, σαν μαθητής κατηχητικών σχολίων, με δασκάλους σαν τον Νικόλαο Δρόσο μητροπολίτη Καρπενησίου, σαν τον αρχιμανδρίτη Δανιήλ Αεράκη, κλπ.
Β) Έχω μάθει τα βασικά, από χιλιάδες κηρύγματα του πατρός Αυγουστίνου Καντιώτη που τα παρακολουθούσα από έφηβος!
Γ) Έχω μάθει τα βασικά, από τη μελέτη πολλών θρησκευτικών βιβλίων σπουδαίων ορθοδόξων θεολόγων μας, και κυρίως από την αγία γραφή που πάντα την κρατούσα επάνω μου και τη μελετούσα, ακόμα και όταν ήμουν στρατιώτης, στη θητεία μου στο πολεμικό ναυτικό… Και στο κέντρο εκπαίδευσης στου Κανελλόπουλου, και στο πλοίο στη Ναυκρατούσσα!
Δ) Έχω μάθει τα βασικά, από στέλεχος κατηχητών της ιεραποστολικής αδελφότητας ο Σταυρός.
Ε) Έχω μάθει τα βασικά, όταν με εκπαίδευσε ως κατηχητή, η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Panagiotis Michalopoulos 

5. ΔΙΑΒΑΖΩ:
George Kmk «Όσο για τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο, εσύ και εγώ και όλοι μας, είμαστε τρομερά αμαρτωλοί, μικροί και ασήμαντοι για να μπορέσουμε να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε το Θείο και εξ Ουρανού όραμα ενός Αγίου!!!»
5. ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Με δεδομένο -από την αγία γραφή, ότι κάνεις δεν είδε το θεό, είναι εύλογο το ερώτημα για το τι είδε ο Στέφανος! Φαίνεται ότι κάτι το συμβολικό θα είδε, σχετικά με αυτό που ανέφερε! Όπως ο Μωυσής είδε τη βάτο, όπως ο Παύλος έφτασε μέχρι τον τρίτο ουρανό, κλπ...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1789662501096421&set=a.134489906613697.25213.100001580668005&type=3&theater

Δεν υπάρχουν σχόλια: