Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Καλημέρα, και καλό σαββατοκύριακο! (και με την ευκαιρία να σας πω, ότι οι αναρτήσεις μου στο ιστολόγιο μου – το «xairete», από το περασμένο Σάββατο μέχρι σήμερα, ήταν…)

Ο κ. Ιωάννης Καρδάσης, είπε… «Το θέμα δεν είναι κυρίως το δάκτυλο, αλλά τα μαλλιά, που ως γνωστόν απαγορεύει ο Παύλος. Μαλλιά είχαν οι ανήκοντες στην αίρεση των Ναζηραίων, οι οποίοι δεν έπιναν ποτέ κρασί και δεν ακουμπούσαν νεκρό.»


Στο γωνιακό το μαγαζί: «Κύριε ὁ Θεὸς ἡμῶν, δόξῃ καὶ τιμῇ στεφάνωσον αὐτούς»


Νέα θεωρία: Ο Χριστός, δεν πέθανε σε κανέναν Σταυρό! Δεν έγινε καμία σταύρωση του, από Ρωμαίους και Εβραίους! Τον αποκεφάλισαν, οι Ταλιμπάν εκείνης της εποχής! (δες σχετική φωτο)


Φτώχυναν, και αυτοί, με την κρίση… Και για να εξασφαλίσουν τον άρτο τους τον επιούσιο… Κάνουν γενικό πλειστηριασμό… Και βγάζουν όλα τα υπάρχοντα τους (ρούχα, σκεύη οικιακά, κλπ) στο σφυρί! Χαρακτηριστική η φωτο: «-Αυτό το καθίκι, ποιος θα το πάρει;»


Χθες, ήταν το τριήμερο μνημόσυνο, του ιδρυτή του ομίλου ΑΝΤ1, του Μίνωα Κυριακού. Παρακολουθήσαμε όμως στο κανάλι του, να τελείται ένα ακόμα «μνημόσυνο»… του μη μακαριστού Χριστόδουλου!


Ορθόδοξος αγώνας, και ορθόδοξη αγωνία: Είναι χαρακτηριστική η έκφραση αυτού του ταλαιπωρημένου ανθρώπου… Τόση ώρα χωμένο το κεφάλι του, σε εκείνο το σκάφανδρο του κομμωτηρίου για να φορμάρει μαλλιά και γένια που μόλις τα έβαψε ξανθά … Χρειάστηκε μετά να του βάλουν -στο κεφάλι, και ένα ορθοπεδικό σαμαράκι, μέχρι να ξεπιαστεί ο σβέρκος του! Τραγικό!


Ο αδελφός Πανίκος (φωτο), έκανε μια ανάρτηση, και άρχισε να λέει για τον Αδάμ και την Εύα, για τον παράδεισο, και περί αμαρτίας. Έτσι κάνουν όλοι οι ιεροκήρυκες: Παίρνουν μια φράση από την Αγία Γραφή και λένε τα δικά τους για συμπλήρωμα… Μπήκα λοιπόν κι εγώ στη συζήτηση … Αλλά ο φίλος κ. Πανίκος με μάλωσε… ότι τάχα κάπου κάνω λάθος, με διόρθωσε τάχα, και με συμβούλεψε να διαβάσω καλύτερα ένα συγκεκριμένο εδάφιο, σχετικό με το πού βρήκε γυναίκα ο Κάιν. Εγώ το διάβασα, και επανήλθα στη συζήτηση πλήρως δικαιωμένος… Και τότε ο αδελφός, άλλαξε τροπάριο, και μου είπε ότι εγώ δεν πρέπει να δίνω ερμηνείες (μόνον αυτός μπορεί;) και ότι ο λόγος του θεού δεν είναι συζητήσιμος (μόνον αυτός θα τον συζητάει;). Χα!


Panagiotis Michalopoulos, προς Panikos Nicolaou, στο θέμα αν ήταν οι πρώτοι στον κόσμο, ο Αδάμ και η Εύα (2 ώρες πριν): «Ως προς αυτό δε που λέτε, ότι «δι᾿ ἑνὸς ἀνθρώπου ἡ ἁμαρτία εἰς τὸν κόσμον εἰσῆλθε», έχω ακόμα να παρατηρήσω και το έξης: Ποιος ήταν ο «ένας άνθρωπος»; Ο Αδάμ; Μα η Εύα αμάρτησε πρώτη, διότι αυτή ήταν που παρασύρθηκε από το φίδι. Δηλαδή τι; Δεν την θεωρεί και την Εύα ως άνθρωπο, η Αγία Γραφή; Ήταν μόνο μια βοηθός του Αδάμ; Μια Φιλιππινέζα του, για να του πλένει τα σώβρακα, μια δούλα χωρίς καμιά ευθύνη;»


Μαρούλα: «Και διερωτωμε εις τι θα μας ωφελεσει αν πιστευουμε αν υπηρχαν η οχι ανθρωποι πριν τον Αδαμ? Εχει να καμει αυτο με την σωτηρια της ψυχης μας?»


Αδάμ και Εύα: Ήταν άραγε αυτοί οι λεγόμενοι «Πρωτόπλαστοι», όπως λανθασμένα διδάσκουν οι παπάδες… Ή μήπως ήταν (το και πιθανότερο) οι τελευταίοι αληθινοί άνθρωποι εκείνης της ταραγμένης εποχής… Ενός κόσμου που εξελισσόταν σε κόσμο ανθρωποειδών τεράτων… Μεταλλαζόμενων συνεχώς -από το κακό προς το χειρότερο, τόσο στη μορφή όσο και στην ψυχή;


Ο αδελφός Panikos Nicolaou, σε μια συζήτηση που είχαμε αρχίσει από χθες, μου απάντησε σήμερα το πρωί με ένα σχόλιο του, και θέλοντας να υποστηρίξει ότι ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο ήταν οι πρωτόπλαστοι, μου συνέστησε να διαβάσω καλύτερα τη Γραφή, για να δω ότι ο Κάιν δεν «βρήκε» γυναίκα άλλη εκεί στην εξορία του μετά το φόνο του αδελφού του –όπως υποστήριζα εγώ για να δείξω ότι υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι πριν τον Αδάμ, αλλά εκεί απλά την «γνώρισε» και σεξουαλικά, την παντρεύτηκε δηλαδή, και την είχε φέρει μαζί του από το σπίτι του! Από το πρωί λοιπόν διαβάζω τα σχετικά κεφάλαια, και όλα τα σχόλια μου (και τα 18) τα δημοσίευσα με δόσεις στη σελίδα μου στο facebook. Προσεχώς, θα τα αναρτήσω σαν μια ενότητα, και στο ιστολόγιο. Προς το παρόν, αναρτώ στο μπλογκ τα προκαταρτικά από τη σελίδα του αδελφού.


Δέντρα εντοιχισμένα; Θαύμα –θαύμα!


Μονογενής, ή πρωτότοκος;


Είναι παγκόσμιος -διαχρονικός κανόνας, που τον ακολουθούν τυφλά και πιστά, όλοι οι αυθαίρετοι αγιογράφοι (ορθόδοξοι και αιρετικοί), καραμπινάτοι πλαστογράφοι της αγίας γραφής και των ιερών εικόνων: Δεν αισθάνονται άνετα και δεν μπορούν να εμπνευστούν στο έργο τους, αν δεν έχουν πάντα ένα… «πουλί», από πίσω τους!.. Να τους σπρώχνει συνέχεια, σε αυτό που κάνουν… Ένα… περιστέρι! (Τι βίτσιο κι αυτό! Το περιστέρι… η πιο διάσημη τσόντα, μετά από αυτήν με το… «παλαμάρι του βαρκάρη»!..)


Ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη παντρεύτηκαν. Το μυστήριο (το οποίο το τέλεσε τιμητικά για το ζευγάρι, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ.κ. Φούφουτος), έγινε στην βίλα της Μαριάννας και του Βαρδή Βαρδινογιάννη στην Εκάλη, οι οποίοι είναι και οι κουμπάροι του ζευγαριού.


Νέο μήνυμα από το facebook (πριν από λίγο)


Διαβάζω: «The Hand of God» (Το Χέρι του Θεού), by L'Art De Sant Marti


Μια σιχαμάρα, που είναι πια καθεστώς…


Ανάλογα με το τι είδους ερωτευμένος είσαι… Αν δεν γιόρτασες του αγίου Βαλεντίνου (ορθόδοξος άγιος)… Μπορείς να γιορτάσεις σήμερα, που είναι του αγίου Υακίνθου (επίσης ορθόδοξου αγίου). Η διαφορά έγκειται στο αν είσαι τύπος έντονος -άγρια παθιασμένος με τον έρωτα (brutal) οπότε σου πάει ο Βαλεντίνος… Ή αν είσαι απλά ένας ρομαντικός (retro) τύπος, και εκλεκτικός –επιλεκτικός (viral ), οπότε σου πάει ο Υάκινθος! (δες σχετική μελέτη)


Μόλις ορκίστηκε!


Νέο μήνυμα από το facebook (πριν από λίγο)


Θαύμα –θαύμα! Μια άλλη Παναγιά (δες σχετική φωτο), εμφανίζεται, στην Ταϊλάνδη! Ανάστατοι οι κάτοικοι!


Αγία τετράδα: Τρία πουλιά (που δεν κάθονταν όλα), και η Παναγία… 1. Ένα πουλί, το περιστέρι (δεν ξέρουμε αν είναι αρσενικό ή θηλυκό). 2. Τα άλλα δυο πουλιά (μικρά ή μεγάλα, ακμαία ή σιτεμένα), δεν φαίνονται στην εικόνα… Διότι τόσο ο γέρος όσο και ο νέος –όσο και αν μοιάζουν με χίπηδες, δεν είναι γυμνοί στα Μάταλα, αλλά είναι ντυμένοι! (Α, …και δυο αυγά, Τουρκίας… Για τις ανάγκες, της αγιογράφησης! Χα!)


Καλημέρα, καλό σαββατοκύριακο, και καλό μήνα! (και με την ευκαιρία να σας πω, ότι οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις μου στο ιστολόγιο μου – το «xairete», ήταν…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: