Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ: «Ειρηνη Χριστιανη»,‎ προς «Panagiotis Michalopoulos»… (στο χρονολόγιο μου, στη σελίδα μου στο facebook)

Ειρηνη Χριστιανη‎ (27 κοινοί φίλοι) προς Panagiotis Michalopoulos
(3 ώρες πριν)
δεν εχω καταλαβει γιατι δηλωνεις Χριστιανος Ορθοδοξος .....και βλασφημας την Θεια .... Ο Θεος να σε φωτισει

Σχόλια
Panagiotis Michalopoulos
Καλή σου μέρα, αδελφή μου! Καλή εβδομάδα, και ο θεός μαζί σου καλή μου!
Panagiotis Michalopoulos
Σε ευχαριστώ για τον κόπο σου να έρθεις εδώ στο χρονολόγιο μου, στον τοίχο μου, στον δικό μου τον άμβωνα, και να καταθέσεις το σχόλιο σου.
Panagiotis Michalopoulos
Μπορεί να έχεις δίκιο σε αυτά που λες, μπορεί και να κάνεις λάθος. Ουδείς αλάθητος, που λένε.
Αν θέλεις λοιπόν, μπορούμε να κάνουμε ένα σχετικό διάλογο. Χωρίς πάθος για να πείσει ή να μειώσει ο ένας τον άλλον, χωρίς φανατισμό και προσωπική επίθεση, χωρίς γενικόλογα, αλλά με θέση, άποψη, τεκμηριωμένη με στοιχεία και ντοκουμέντα. Θέλεις, μπορείς;
Panagiotis Michalopoulos
Βάζε λοιπόν ένα-ένα, τα θέματα στα οποία θέλεις να με ανακρίνεις, και εγώ ευχαρίστως θα σου απαντήσω με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο σου, θεωρώντας το, ως εικόνα θεού, όπως θεωρώ τον κάθε άνθρωπο χωριστά.
Panagiotis Michalopoulos
Προς το παρόν δε, να μου επιτρέψεις να διατηρώ τον τίτλο «χριστιανός ορθόδοξος» στη σελίδα μου, και να έχω τη γνώμη πως όχι μόνο δεν βλασφημώ εγώ τα θεία, αλλά αντίθετα πολεμώ (με τον τρόπο μου, με το χιούμορ μου, κλπ) όλους εκείνους που τα βλασφημούν αυτά ακριβώς τα θεία, εκείνους που γελοιοποιούν την πίστη μας, είτε με γνώση τους είτε από άγνοια.
Panagiotis Michalopoulos
Άλλωστε 72 ετών πια, και κανένας ποτέ στη ζωή μου…
1. δεν αμφισβήτησε σοβαρά και επίσημα την ιδιότητα μου ως μέλους της ορθόδοξης εκκλησίας την οποίαν έχω από τα παιδικά μου χρόνια, ως κατηχητόπουλο, με πρώτο μου κατηχητή, τον Νικόλαο Δρόσο, μετέπειτα μητροπολίτη Καρπενησίου, και δεύτερο τον μεγαλύτερο ιεροκήρυκα και ιεραπόστολο, τον Δανιήλ Αεράκη…
Ως έφηβος δε, και ως νέος, είχα την ευτυχία να έχω προσωπικά, κορυφαίους πνευματικούς πατέρες, όπως τον Αυγουστίνο Καντιώτη, και τον Επιφάνειο Θεοδωρόπουλο!
Panagiotis Michalopoulos
Άλλωστε 72 ετών πια, και κανένας ποτέ στη ζωή μου…
2. δεν με αμφισβήτησε ποτέ, ως τιμημένο πρόσωπο, ως τον παλαίμαχο και έναν από τους πιο επιτυχημένους κατηχητές της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Έχω δε σε περγαμηνή, και το σχετικό δίπλωμα, με την υπογραφή του τότε αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη, και κανείς δεν μου το ζήτησε πίσω.
Επίσης κανένας, ούτε βέβαια και η μητρόπολη Φλώρινας, δεν αμφισβήτησε ποτέ την ιεροσύνη που φέρω, αφού από τα νιάτα μου (1969) έχω χειροθετηθεί Αναγνώστης, σε επίσημη –λαμπρή τελετή στον μητροπολιτικό ναό, δια χειρός ενός αγίου εκκλησιαστικού πρόσωπου, του αείμνηστου πατρός Αυγουστίνου Καντιώτη!

https://www.facebook.com/panagiotis.michalopoulos1/posts/1308240352571974?pnref=story

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Ειρηνη Χριστιανη
Τόπος διαμονής: Corfu, Kerkira, Greece
Τόπος καταγωγής: Corfu, Kerkira, Greece
(Από τα Ιώνια νησιά, ...
τον τόπο των περισσότερο φιλοπαπικών, ...
και των μεγαλύτερων βλασφήμων των θείων!)
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Νέος σεισμός εγένετο εις την Κεφαλληνία χρόνια τον αναμέναμε να σπάσει την ανία. Ο κόσμος σε κατάσταση βρέθηκε πανικού και μερικοί ετάζανε λαμπάδες του Χριστού. Με το 'να χέρι ο γείτονας έκανε το σταυρό του με τ' άλλο του, εμούτζωνε αλλόφρων το θεό του. 

ΠΗΓΗ aftodioikisi. gr
Διαβάζω: 

Για να επιβεβαιωθεί το παλιό τραγουδάκι των Επτανήσων -που μου έλεγε η γιαγιά μου: 
Κεφαλονίτης βλασφημος, Ζακυνθινός ρουφιάνος, Κερκυραίος κερατάς, στο κόσμο δεν είν άλλος. 
Το λένε και μόνοι τους!
http://xairete.blogspot.gr/2014/01/blog-post_6528.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: