Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Όλα σκατά, λοιπόν! Στον δικό μας παράδεισο –ως γνωστόν, δεν θα έχουμε ούτε ουρί, ούτε και πιλάφι! Θα έχουμε όμως, λέει, κάτι γριές εκεί (φωτο: με το μαύρο τους, το χάλι) που θα φορούν και τσαρούχια, και θα πήζουν τυρί από ξινόγαλα! Συμπέρασμα: Άσε τότε, εμείς, δεν θα θέλουμε να πάρουμε! Θα συνδυάσουμε –αν γίνεται, και τους δυο παραδείσους, και τον δικό μας, και των μουσουλμάνων φίλων μας. Το σχέδιο: Θα είμαστε κάπου απόμερα, και θα περιμένουμε τη γριά-μπάμπο, να φτιάξει το τυρί, και να μας το φέρει. Μετά, φεύγει αυτή, και έρχεται το μανουλο-ουρί, για να μας σερβίρει στον οντά το πιλάφι, και να μας τρίψει μέσα και την μυτζήθρα της γριάς! Θαύμα!

Η ελενη βλαχογιαννη κοινοποίησε ένα σύνδεσμο. 
27 Ιανουαρίου στις 6:13 μ.μ.
Ἡ σεπτή Καθηγουμένη Μαριάμ, κατά κόσμον Δέσποινα Μανιοῦ   
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=303022160099856&id=100011762224727&pnref=story.unseen-section

ΔΙΑΒΑΖΩ:
«Μέ τά τσαρούχια στόν Παράδεισο»
(Από Dogma)
Γράφει, ο Μελινός Εμμανουήλ
Τίς ἐλάχιστες αὐτές ὀφειλετικές σκέψεις τῆς πολλαπλῶς εὐγνωμονούσης… καρδίας, ἐχάραξα γονυκλινῶς ψυχῇ τε καί σώματι, μή δυνάμενος νά μεταβῶ γιά νά συμπροσευχηθῶ στήν μυροβόλο Χίο τήν «προκαθημένη τῆς εὐσεβείας» κατά τόν μακαριστό Ποιμενάρχη της Χρυσόστομον εἰς τόν ὁποῖον καί ἀνήκουν οἱ λέξεις τοῦ τίτλου.
Ὁ ἀλήστου μνήμης Ἀρχιερεύς διαμένων κατά διαστήματα εἰς τήν ἱστορικήν Νέαν Μονήν, ὑπεραγαπῶν αὐτήν, εἶχε διατυπώσει καί ὁμολογήσει τήν πεποίθησή του πρό τεσσαράκοντα περίπου ἐτῶν, λέγων: 

«Ἡ Γερόντισσα εἶναι ἀπό τώρα μέ τά τσαρούχια στόν Παράδεισο»!
 ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Όλα σκατά, λοιπόν! 
Στον δικό μας παράδεισο –ως γνωστόν, δεν θα έχουμε ούτε ουρί, ούτε και πιλάφι! 
Θα έχουμε όμως, λέει, κάτι γριές εκεί (φωτο: με το μαύρο τους, το χάλι) που θα φορούν και τσαρούχια, και θα πήζουν τυρί από ξινόγαλα! 
Συμπέρασμα: ΙΣΛ
Άσε τότε, εμείς, δεν θα θέλουμε να πάρουμε! 
Θα συνδυάσουμε –αν γίνεται, και τους δυο παραδείσους, και τον δικό μας, και των μουσουλμάνων φίλων μας. 
Το σχέδιο: 
Θα είμαστε κάπου απόμερα, και θα περιμένουμε τη γριά-μπάμπο, να φτιάξει το τυρί, και να μας το φέρει. Μετά, φεύγει αυτή, και έρχεται το μανουλο-ουρί, για να μας σερβίρει -στον οντά, το πιλάφι, και να μας τρίψει μέσα και την μυτζήθρα της γριάς!
Θαύμα!
http://www.dogma.gr/dialogos/me-ta-tsarouchia-ston-paradeiso/8517/

Δεν υπάρχουν σχόλια: