Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Βλέπουμε τακτικά διάφορους «κοσμικούς» -ακόσμους ανθρώπους, να διηγούνται ένα σωρό από ανόητα ανέκδοτα, σχετικά με την κόλαση και τον παράδεισο… Και χαχαχά, και χουχουχού, κλπ!

1. Βλέπουμε τακτικά διάφορους «κοσμικούς» -ακόσμους ανθρώπους, να διηγούνται ένα σωρό από ανόητα ανέκδοτα, σχετικά με την κόλαση και τον παράδεισο… Και χαχαχά, και χουχουχού, κλπ! 
Γνωστά μας είναι δε, και τα σχετικά σκίτσα σε εφημερίδες και περιοδικά...

2. Βλέπουμε επίσης και θρησκευτικούς ανθρώπους, διάφορους άγιους τάχα -γέροντες της ορθοδοξίας, να μιλάνε παρόμοια… Αυτοί υποτίθεται, με σοβαρό τρόπο… 

Μιλάνε, και γράφουν βιβλία για οράματα τους -τάχα, για μεταφυσικά βιώματα τους -τάχα, σχετικά με την κόλαση… Όπου τάχα έχουν πάει γνωστά τους πρόσωπα, και τα οποία αγωνίζονται να τα σώσουν με προσευχές, με μνημόσυνα, με σαρανταλείτουργα, και με τα κομποσκοίνια τους. 
Υπάρχει δε και εδώ -όπως με τους ασεβής σκιτσογράφους των ανέκδοτων… υπάρχει και εδώ, και για τις θρησκευτικές παραστάσεις δηλαδή, πλούσιο εικονογραφικό υλικό...
Υλικό, από δήθεν αγιογραφίες, με κολασμένες ψυχές, γυμνές μέσα σε φωτιές να κακοποιούνται από δαίμονες, να κατασπαράσσονται από δράκους και άλλα τέτοια σχετικά.

Σημείωση:
Τα λέω αυτά, διότι πριν από λίγο, σε μια επίσκεψη μου στο facebook, έπεσα πάνω σε ένα φίλο, που μόλις είχε αναρτήσει ένα τέτοιο σχετικό ανέκδοτο… «Πέθανε ο Τσίπρας και πάει στον Άλλο Κόσμο. Εκεί βλέπει τον Άγιο Πέτρο ο οποίος του λέει….»
 

Το σχόλιο μου δε, ήταν αυτό:
Δεν υπάρχει καμία κόλαση ακόμα, για καμία ψυχή. Αυτή, θα λειτουργήσει μετά, για ψυχές με σώματα… Μετά από την δεύτερη παρουσία του Χριστού… Στην τελική κρίση ζώντων και νεκρών… Για να υποδεχτεί τον διάβολο και τους δαίμονες, και όσους ανθρώπους θα κατακριθούν. Οι σωσμένοι δε, θα εισέρθουν στην βασιλεία των ουρανών.
Τώρα, για τις ψυχές των πεθαμένων, υπάρχει ένας «τόπος» (τρόπος ζωής) προσωρινός. Είναι ο Άδης για τους μεν, είναι και ο παράδεισος για τους δε. 

Εκεί -αμφότεροι, προγεύονται το τι θα επακολουθήσει για αυτούς, Εκείνη την Ημέρα.  

https://www.facebook.com/thanasis.gounaris/posts/1307184192667507

Δεν υπάρχουν σχόλια: