Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Το ακούσαμε κι αυτό: «Σωστά λέγεται "Θεομήτωρ" η Παναγία, και "Μήτηρ Θεού", και "Θεογεννήτρια", διότι είναι... "η Μάνα του Θεού" ως… ανθρώπου!»

Το ακούσαμε κι αυτό:
«Σωστά λέγεται «Θεομήτωρ» η Παναγία, και «Μήτηρ Θεού», και «Θεογεννήτρια», διότι είναι... «η Μάνα του Θεού ως ανθρώπου!»
 

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
Καταλάβατε τώρα γιατί η Παναγία δεν λέγεται ούτε «Χριστοτόκος», ούτε «Ανθρωπο-Θεομήτωρ», ούτε «Μήτηρ Θεανθρώπου», ούτε και «Ανθρωπο-Θεογεννήτρια»;
Διότι εκτός από τον παπισμό που αναγνωρίζει σαν θεά την Παναγία, υπάρχει και η μονοφυσιτική αίρεση που διδάσκει ότι η θεία φύση του Χριστού επικράτησε και η ανθρώπινη εξαλείφθηκε!

(Διαβάζω: «Η θεία φύση του Χριστού θεωρείται κυρίαρχη επί της ανθρώπινης. Οι μονοφυσιτιστές, όπως αποκαλούνται, θεωρούν πως η θεία φύση του Χριστού απορρόφησε την ανθρώπινη και την εξαφάνισε.»)

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ:
Ανδριάνα Ανέστη Αντώνης Πορτέλος 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ...ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ.... ΑΡΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ.... ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΗΣΥΧΗ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ....

Panagiotis Michalopoulos

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:
1. Vanessa Energeia
Ειστε απαραδεκτος!
(Χθες στις 9:55 μ.μ.)
2. Vanessa Energeia
Ειτε τα γραψετε ειτε δεν τα γραψετε....σας εχουμε γραμμενο!
(Χθες στις 9:58 μ.μ.)
3. Panagiotis Michalopoulos
Ωχ, Βανέσα! Μη μας δείξεις τώρα και σε ποιο ακριβώς απόκρυφο σημείο του σώματος σου, μας έχεις γραμμένους!
Διότι αν το δει ΚΑΙ αυτό ο προστάτης σας άγιος Παΐσιος, θα μορφάσει και πάλι από αηδία, όπως και στην πιο πάνω φωτογραφία! 

Θα πει δε και τον λόγο του τον σχετικό, ότι το πράμα σου αυτό (το δικό σου ή ΚΑΙ της μαμάς σου) το γνώρισαν και το σιχάθηκαν κι αυτοί ακόμα οι ναύτες του 6ου αμερικανικού στόλου…
https://www.facebook.com/groups/aioniapoli3/permalink/769254833207416/

2 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ είπε...

Το σύμβολο της Πίστης, στο άρθρο 2, αναφέρει, ότι ο Χριστός είναι τέλειος Θεός ("εκ Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων...... Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού")και τέλειος άνθρωπος ("εκ Πνεύματος αγίου και Μαρίας της παρθένου και ενανθρωπίσαντα"), όπου το πρόσωπο είναι ένα, αυτό του Θεού Λόγου και ψυχή μία, αυτή του ανθρώπου (καθότι το Άκτιστο στερείται ψυχής).
Στο ένα και το αυτό πρόσωπο του Θεού Λόγου βρίσκονται και οι δυο φύσεις. Και βρίσκονται ενωμένες "ασυγχύτως, ατρέπτως, αδιαιρέτως, αχωρίστως (σύμφωνα με το το σύμβολο της Δ΄ Οικουμενικής).
Επίσης, η Εκκλησία μας ψάλλει κατά την περίοδον τον Χριστουγέννων: "και έτεκεν Υιόν τον Εμμανουήλ, Θεόν τε και άνθρωπον.....").
Ο Εμμανουήλ είναι ο Χριστός και είναι Θεός και άνθρωπος, με ισότιμη συμμετοχή της θείας και της ανθρώπινης φύσης. Επομένως, ούτε ο Χριστός είναι μόνον άνθρωπος (κατά τους Νεστοριανούς), ούτε ότι είναι μόνον Θεός (κατά τους Μονοφυσίτες).
Η Παναγία λοιπόν έτεκε Θεόν και άνθρωπον και όχι μόνον Θεόν. Άρα κανονικά θα πρέπει να λέγεται Θεανθρωποτόκος και όχι Θεοτόκος, που σημαίνει, ότι έτεκε Θεόν. Επίσης, θα πρέπει να λέγεται και Χριστοτόκος, όπου εδώ ο Χριστός είναι Θεός και άνθρωπος (κατά τον άγιο Ι. Δαμασκηνό) και όχι μόνον άνθρωπος (κατά τους Νεστοριανούς).
Το Θεοτόκος, ίσως είναι δυτικός επηρεασμός από την παπική Μαριολατρεία, όπου εμφαίνεται ότι η Παναγία έτεκε Θεόν, άρα και αυτή είναι θεά.

ΙΚ

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλημέρα, καλή εβδομάδα!
Σας ευχαριστούμε θερμά φίλτατε, και, γι αυτό το τόσο εμπνευσμένο σχόλιο σας!
Ο θεός να είναι πάντα μαζί σας!
Χαίρετε!