Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Panagiotis Michalopoulos: Ο κ. Τάσος Κουράκης προκαλεί πράγματι, με αυτήν την αναφορά του στο... να πληρώνουν φόρο βλακείας όσοι δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι!

Τάσος Κουράκης
ουλευτής και Συντονιστής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ)
1 ώρα, πριν.
ΔΙΑΒΑΖΩ:
Ο κ. 
Κουράκης δηλώνει πως θα πληρώνουν φόρο όσοι δηλώσουν Χ.Ο., με το σκεπτικό πως αφού θέλουν εκκλησίες και παπαδαριό θα πρέπει να το πληρώσουν κιόλας!
(Ζαράγκα Κοροβέση Πόπη)

ΣΧΟΛΙΑ:
Panagiotis Michalopoulos
Ο κ. Τάσος Κουράκης προκαλεί πράγματι, με αυτήν την αναφορά του στο... να πληρώνουν φόρο βλακείας όσοι δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι!
Με το ίδιο σκεπτικό, θα πρέπει να πληρώνουν
επιπροσθέτως και φόρο κάλου στον εγκέφαλο, όσοι Χ.Ο. δηλώνουν επίσης ΚΑΙ οπαδοί του αγίου κωλόγερου Παΐσιου!
Βρε, πού πάμε, βρε!

Antony Konstantina Ferentinos
Δεν είμαι Σύριζα, αλλά το έθεσε πολύ ωραία και απορώ γιατί εκραγήκατε. Μέχρι τώρα πληρώναμε ΟΛΟΙ τους παπάδες. Αν γίνει διαχωρισμός κράτους εκκλησίας, θα τους πληρώνει ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ. Πού βλέπετε το ρατσιστικό, δεν κατάλαβα.
Panagiotis Michalopoulos
Έλα, ντε!
Athanasia Panousopoulou
δηλαδη.. το.. 95%.. του.. ελληνικου. λαου..!! αφορμη.. για.. επιπλεον. . φορους.. τεκμηρια!!
Antony Konstantina Ferentinos
Δεν είναι επιπλέον, τα πληρώνουμε χρόνια αυτά τα λεφτά και προκοπή δεν είδαμε από την εκκλησία αυτά τα χρόνια που ο λαός υποφέρει. Και μη μου πείτε για συσσίτια και τέτοια ψίχουλα, σιγά μην φτωχύνει η εκκλησία.
Panagiotis Michalopoulos
Όχι το 95% του λαού, Αναστασία, αλλά το 2% του λαού! Αυτοί είναι οι τακτικά εκκλησιαζόμενοι! Να παίρνουν λοιπόν και παρουσίες στις εκκλησίες και μετά να δίνουν πιστοποιητικό (ταυτότητα) χριστιανού στους πιστούς τους οι παπάδες της ενορίας! Χα!
Ζαράγκα Κοροβέση Πόπη
Εδώ είσαι εντελώς λάθος φίλε Παναγιώτη. Επειδή δεν εκκλησιάζεται το μεγαλύτερο μέρος του λαού αυτό δε σημσαίνει πως διαχωρίζει τη θέση του από το θρήσκευμα ή δεν αισθάνεται Χ.Ο. ...  ίσα-ίσα, αυτοί που δεν εκκλησιαζόμαστε είμαστε και οι πιο συνειδητή Χριστιανοί και με την περισσότερη πίστη!
Athanasia Panousopoulou

το..2%.. εκκλησιαζομενοι.. τακτικα..!! αυτο.. δεν.. σημαινει.. οτι.. η.πλειοψηφια.. δεν..ειναι..χριστιανοι!!.. ας.. μην. κανουν. τοτε. βαπτιση. γαμο.. για.κοινωνικη .καταξιωση!! παρα .συμβολαια!!..
Panagiotis Michalopoulos
Η εκκλησία Πόπη, δεν είναι ρεμπέτ ασκέρι! Πληρώνουμε παπάδες για να πηγαίνουν δυο ώρες την Κυριακή στην εκκλησία για μια λειτουργία, και οι λεγόμενοι πιστοί τους, τους έχουν χεσμένους; Και σε έναν απλό σύλλογο να είσαι γραμμένος, απαιτείται η τακτική παρουσία σου αλλιώς σε διαγράφουν. Εδώ βέβαια στην εκκλησία δεν γραφτήκαμε εμείς, αλλά μας έμπασαν έντεχνα από μωρά με το βάπτισμα!
Και τέλος, υπάρχει κανόνας της Εκκλησίας σύμφωνα με τον οποίον αν δε εκκλησιαστείς τρεις συνεχόμενες Κυριακές και δεν είσαι δικαιολογημένος γι αυτό… Αφορίζεσαι! Χα!
Antony Konstantina Ferentinos

Παιδιά, μπήκα στο γκούγκλ τώρα μόλις από περιέργεια που μου αναψε η κουβέντα μας, και είδα ότι η περιουσία της εκκλησίας ( μητροπόλεις, ναοί, μοναστήρια, εισπράξεις από ενοίκια, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα αγνών χριστιανών κ.λ.π. ) είναι λέει 5 ΤΡΙΣ. Αντε να είναι 4, 3, 2 τρις, θα τους πληρώνουμε κι από πάνω; Ούτε θεός, ούτε διάολος δεν το πάει αυτό. 
Ζαράγκα Κοροβέση Πόπη
έτσι! η απάντησή μου στον  Παναγιώτη! Αυτή την εκκλησία δεν τη θέλω! είμαι Χ.Ο. με βαθειά και σταθερή πίστη αλλά όχι με αυτή την εκκλησία, που αν ζούσε ο Χριστός θα ξανάπαιρνε και πάλι στα χέρια το φραγγέλιο και όποιον πάρει ο...χάρος!!!
Xatzis Mixalis
η ασχετοσύνη είναι μέγα πρόβλημα ...η απουσία κάθε ικανότητας διερεύνησης της αλήθειας είναι ίδιο ανθρώπων μη σκεπτόμενων ή παρορμητικών, άρα εύκολα χειραγωγούμενων α) οι δηλώσεις Κουράκη είναι παλιές και μάλιστα από το συνέδριο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ β) η πρόταση - ιδέα Κουράκη εφαρμόζεται χρόνια με επιτυχία τώρα σε χώρες της Ευρώπης , όπως πχ η Γερμανία , όχι σαν μέθοδος επιβολής , αλλά σαν μέθοδος αποδεκτή με ελεύθερη επιλογή από τους πιστούς στο όποιο θρησκευτικό δόγμα ...και είναι μία από τις λύσεις στο θέμα του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους και στο πρόβλημα της εξεύρεσης πόρων για τις ανάγκες της εκκλησίας ...

Δεληβοριας Φώτης
Ο Κουράκης είπε το αυτονήτο, ότι σε όλες τις ευρωπαικές χώρες οι κληρικοί συντηρούνται από την εκκλησία , η οποία με τη σειρά της συντηρείται από τις εισφορές των πιστών. Και στην Ελλάδα ίσχυε το ίδιο σύστημα μέχρι το 1964. Ο Γ. Παπανδρέου (παπούς) με νόμο καθιέρωσε την μισθοδοσία των κληρικών από το κράτος. Είναι σαν την εισφορά υπέρ της ΕΡΤ. Είτε έχουμε τηλεόραση είτε όχι, όλοι την πληρώνουμε στο λογ/σμό της ΔΕΗ. Διαφωνείτε ή όχι αυτό είπε ο άνθρωπος και το πήραν τα ακροδεξιά σάιτ και το έκαναν σημαία. Και εμείς το αναπαράγουμε άκριτα. Και το κυριότερο: Αυτό ήταν μια προσωπική του άποψη που την διατύπωσε σε ένα συνέδριο πριν κάποια χρόνια και δεν είναι η επίσημη άποψη του κόμματος. 

Panagiotis Michalopoulos
Λίγο άσχετο, αλλά καλό κι αυτό: 
Προσκυνάτε, ευλογημένοι! 
(Ή, να πώς φτάσαμε μέχρι την αγιοποιήση του κωλόγερου Παΐσιου)
http://xairete.blogspot.gr/2015/01/daxtylo-87.html


https://www.facebook.com/popi.korovesi/posts/588929064572417

2 σχόλια:

Πόπη Ζαράγκα Κοροβέση είπε...

ξέχασες αυτό το σχόλιο...
"Εκεί ακριβώς που πριν από κάτι αιώνες το είχαν δει και οι Τούρκοι, αν γνωρίζετε λίγο από Ιστορία... Προνόμια είχαν οι μη ραγιάδες ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες, ραγιάδες για τους Τούρκους, ούτε προνόμια είχαν και πάνω απ όλα είχαν γαμηθεί στα χαράτσια!!!! Εκεί ακριβώς βλέπω το ρατσιστικό!!!"

P. MICHALOPOULOS είπε...

Καλωσόρισες στο φτωχικό μου, αγαπητή Πόπη! Θα χαρώ να τα λέμε, και, από εδώ! Χαίρε!