Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Συζήτηση, περί «κωλόγερου Παΐσιου» στο facebook.

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Lialiaris Nikolaos
11 ώρες πριν
Panagiotis Michalopoulos

Του αγίου κωλο-Παϊσίου, τα εννιάμερα...
http://xairete.blogspot.gr/2015/01/blog-post_57.html

Panagiotis Michalopoulos

Περάστε κόσμε!
Μετά την αγιοποίηση από χθες του κωλόγερου Παΐσιου, και με αυτήν την ατραξιόν κάθε Πάσχα στον τάφο του Χριστού -με το «άγιο» κωλο-φως…
Πόσο πιο πολύ Καρνάβαλος και τσίρκο, μπορεί να γίνει αυτή η λεγόμενη «Ορθόδοξη Εκκλησία»;
Χα!
http://xairete.blogspot.gr/2015/01/blog-post_62.html

Fotis Mitsakos

Με ολο το σεβασμο θα μπορουσες να διατυπωσεις την οποια αποψη σου πιο σεμνα και χωρις υβρεις... δεν γνωριζω τις θρησκευτικες σου πεποιθησεις αλλα θεωρω οτι προσβαλλεις, εστω και ακουσια, την ορθοξη εκκλησια.
Panagiotis Michalopoulos

Διαβάζω:
«Ειδικά για την επαφή του με τον Γέροντα Παΐσιο, ο Μητροπολίτης Μόρφου είπε για την πρώτη τους συνάντηση: «Έφυγα λίγο παλαβωμένος.»
Σχολιάζω:
Ποιος άραγε από τους δυο να κόλλησε στον άλλον περισσότερη από την παλαβομάρα του;
Σχετικό:
γ.Παΐσιος (625 αναρτήσεις) ΕΔΩ
(O Fotis Mitsakos, μετά το δεύτερο σχόλιο μου το απαντητικό σε αυτόν, επείσθη τόσο ώστε έγινε φίλος μου στο Facebook, και κάνει και like στα σχετικά με τον Παΐσιο θέματα μου!)
 

John Konstantopoulos
Κε Μιχαλόπουλε, θα ήμουν εξίσου ικανοποιημένος από την άποψή σου αν μας λέγατε τη γνώμη σας και για τις άλλες θρησκείες και τους αγίους τους, ή θα προσβάλατε ομοίως δημοσίως το θρησκευτικό αίσθημα. Π.χ. Στις αρχές Ιανουαρίου, οι μουσουλμάνοι γιόρτασαν την γέννηση του Μωάμεθ και πργαμτοποίησαν πομπή στην Πλατεία Βάθη. Επίσης οι φέροντες την εβραική θρησκεία, έχουν κάθε τόσο ανακοινώσεις για τους άγιους βασιλείς τους και τους σύγχρονους ηρωές τους. Ποιά είναι η γνώμη σας ? Και γιατί σας απασχολεί τόσο πολύ να προσβάλετε το αίσθημα ανθρώπων που δεν έχουν ασχοληθεί μαζί σας και δεν σας έχουν βλάψει ? Και τέλος, ακόμα και ανάμεσα στου ομόπιστους, όποα δοαφωνία μπορεί να υπάρχει, δεν εκφράζεται με τέτοιο τρόπο. Ακόμα και άθεος να είναι κάποιος, έχει ως βασική του αρχή τον σεβασμό της προσωπικότητας του άλλου. Αν προσπαθεί να επιβάλλει με οποιοδήποτε βίαιο τρόπο (που είναι η η ύβρις) την άποψή του, τότε χάνει το δίκιο του.
 

Panagiotis Michalopoulos
Δεν είμαι υπάλληλος σας κύριε, για να μου ζητάτε να σας... ικανοποιώ!
Εγώ, είμαι ένας ελεύθερος δημόσιος σχολιαστής, με αναρτήσεις στο μπλογκ μου όπου προβάλω το καλό και ελέγχω το κακό.
Δεν είμαι κριτής των πάντων, αλλά κάθε μέρα σε ένα πρόχειρο σερφάρισμα στο διαδίκτυο, ενημερώνομαι μεν, αλλά και ψαρεύω κάποια θέματα που μου κάνουν τέτοια εντύπωση ώστε να θέλω μετά να τα προβάλω, να τα επαινέσω ή να τα σχολιάσω αρνητικά –σκωπτικά πολλές φορές.
Και τα θέματα του ενδιαφέροντος μου είναι κοινωνικά, εθνικά, ηθικά… Είναι και εκκλησιαστικά κυρίως, καθότι άνθρωπος της Εκκλησίας κι εγώ, από τα παιδικά μου χρόνια. (χθες έκλεισα τα 70)
Πέρα λοιπόν από τα σκάνδαλα με τις προκλητικές αυτές αγιοποιήσεις τελευταία, πέρα από τα κακώς κείμενα στην Εκκλησία μου, της οποίας έχω υπάρξει για πολλές δεκαετίες ενεργό μέλος και τιμημένο στέλεχος, έχω ασχοληθεί «δημοσιογραφικά» (σαν ιστολόγος) και με άλλους σχετικούς χώρους, όταν κάποια θέματα τους είναι στην επικαιρότητα.
Έτσι, έχω ασχοληθεί με την παπική εκκλησία, με τους Πεντηκοστιανούς, με τους Κόπτες, με τους χιλιαστές ψευδο-μάρτυρες του ιεχωβά, με τους βουδιστές και σε ένα μεγάλο μέρος και με το Ισλάμ. Όλα αυτά τα τελευταία 10χρονια στο μπλογκ μου το «χαίρετε», με τις σχεδόν 20.000 αναρτήσεις. Καταλάβατε; 


John Konstantopoulos
Κατάλαβα. Αν κάποιοι από αυτούς που θίγετε σας "κατηγορούσαν" ως "Άθεο", πως θα τους ονομάζατε ? Φανατικούς θρησκόληπτους ?
Panagiotis Michalopoulos
ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ:
1.Panagiotis Michalopoulos
Ελλάς, η χώρα των μεγάλων αντιθέσεων, και, στο πώς οι κάτοικοι της "ενδιαφέρονται" για την Παναγία:
-Οι μισοί Έλληνες, νεο-ειδωλολάτρες αυτοί (οι δεξιοί κυρίως, και οι χριστιανο-φασίστες), την έκαναν θεά την Παναγία, και την κουβαλούνε στα πανηγύρια -σαν παπικοί της λατινικής Αμερικής, …σε κουβούκλιο!
-Και οι άλλοι μισοί Έλληνες (του Σύριζα αυτοί, και των λοιπών αριστερών δυνάμεων, κυρίως) την βλασφημάνε αισχρότατα κάθε στιγμή…
2.δημητρης γαργαλας
εσεις τι αντιπροσωπευετε κυριε?την αιρεση ?
3.Panagiotis Michalopoulos
Το προφίλ μου: Χριστιανός Ορθόδοξος. Παλαίμαχος Κατηχητής - πτυχιούχος Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (δια χειρός Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη). Χειροθετημένος Αναγνώστης (δια χειρός Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη).
4.δημητρης γαργαλας
Και σε Ποια μητροπολη ανήκετε αν επιτρέπεται?
5.Panagiotis Michalopoulos
Ευχαρίστως να σας πω: Προηγουμένως, ήμασταν στην αρχιεπισκοπή Αθηνών, με ποιμένα μας τον Χριστόδουλο Παρασκευαΐδη. Μετά, μας προσάρτησαν στη νεοσύστατη τότε μητρόπολη Ν. Σμύρνης (με τον αείμνηστο Χρυσόστομο Βούλτσο αρχικά, και τον νυν μητροπολίτη Συμεών μετά), και τώρα με την νεοσύστατη μητρόπολη Γλυφάδας, ανήκουμε εκεί, με Επίσκοπο τον κατά 3 χρόνια μεγαλύτερο μου κ. Παύλο Τσαούσογλου.
6.δημητρης γαργαλας
Και γιατί αυτές οι ύβρεις?
7.Panagiotis Michalopoulos
Ποιες ύβρεις;
8.δημητρης γαργαλας
Αυτά που γράφετε για νεοειδωλολατρες και χριστιανο φασίστες σε ποιους αναφέρεστε?
9.Panagiotis Michalopoulos
Νέο ειδωλολάτρες, είναι αυτοί που θεοποιούν την Παναγία, αυτοί που λατρεύουν τις εικόνες σαν κανονικά ξόανα και τοτέμ! Χριστιανο-φασίστες δε (ή φασιστο-χριστιανοί, αν προτιμάτε), έχει αποδειχτεί ότι είναι οι περισσότεροι από τους οπαδούς του γ. Παΐσιου.
10.
δημητρης γαργαλας
 Δεν βγάζω άκρη καλή σας μερα
11.
Panagiotis Michalopoulos
 Δεν σας ήρθε αμέσως η επιφοίτηση; Κρίμα! Εγώ για να βγάλω άκρη, μελετώ καθημερινά επί 15 χρόνια τώρα, τα θέματα αυτά. Έχω δε γράψει κοντά στα 20.000 άρθρα, στα διάφορα ιστολογία μου! Χα!

https://www.facebook.com/nlialiaris/posts/10203538798971748

Δεν υπάρχουν σχόλια: