Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Δεν ξέρω αν κάνουν ιεραποστολή οι δικοί μας στην Αφρική, και πόσο κολλητοί είναι εκεί με τους μουσουλμάνους...

Δεν ξέρω αν κάνουν ιεραποστολή οι δικοί μας στην Αφρική, και πόσο κολλητοί είναι εκεί με τους μουσουλμάνους που είναι κυρίαρχοι, κάνοντας δημόσιες σχέσεις με μεγάλους και τρανούς ισλαμιστές, ώστε να έχουν την στήριξη τους και την εδραίωση τους εκεί…

Είναι όμως πολύ πιο ξεκάθαρο ότι πράγματι κάνει μεγάλη ιεραποστολή στην Τουρκία, ο νούμερο ένα παπάς μας, ο οικουμενιστικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Χριστιανός αυτός, ορθόδοξος να πούμε, ο πρώτος ηγέτης της Εκκλησίας που σώζει… Θέλει κι αυτός τους πάντες να σωθούν, να έλθουν σε επίγνωση αληθείας. 

Και γι αυτό, όχι μόνο σφιχταγκαλιάζεται μέχρι παρεξηγήσεως με τους αιρετικούς παπικούς, άλλα και τους αλλόθρησκους θα ήθελε να κάνει ορθόδοξους χριστιανούς. 
Έτσι, εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή, αρχίζοντας βέβαια από τους φίλους και κολλητούς του, εκεί στην Τουρκία.
Ένας τέτοιος ήταν και ο τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.
Τον είχε τραπεζώσει μάλιστα στο σπίτι του στα Θεραπειά, τον δημοσιογράφο, πρόσφατα, στις 9 Ιανουαρίου, τον μουσουλμάνο, ο δικός μας ο πρώτος ιεραπόστολος να πούμε.


Φυσικά, θα βρήκε την ευκαιρία πάνω στο φαγητό, να τον κατηχήσει, θα προσπάθησε πάνω στο πιοτό να τον φέρει στην αλήθεια ώστε να μην πεθάνει στην πλάνη. 

Δεν πρόλαβε όμως να τον σώσει, διότι ο δημοσιογράφος πέθανε σαν ισλαμιστής μια εβδομάδα μετά.
Σήμερα όμως, ο μεγάλος ιεραπόστολος μας, μετά το αξέχαστο εκείνο τραπέζωμα που λέγαμε, πήγε να τιμήσει τον μουσουλμάνο φίλο του, στην κηδεία του, στο τέμενος του Τεσβίκιε (Teşvikiye) στην Κωνσταντινούπολη. 
Δεν ξέρουμε αν προσευχήθηκε κιόλας, υπέρ αναπαύσεως του αξέχαστου φίλου του, αλλά όπως μαθαίνουμε από "Τα Νέα" σήμερα (στην ιστοσελίδα τους), ο Βαρθολομαίος ήταν μαζί με τους επισήμους (παλιός αξιωματικός του τουρκικού στρατού, άλλωστε) στη νεκρώσιμη ακολουθία.

ΣΧΕΤΙΚΟ...  
(γλύψιμο, από τον μπλογκολόγο του Βαρθολομαίου,
 ..."θεολόγο" Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλο):

Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση τόσο στην οικογένεια του εκλιπόντος όσο και στους χιλιάδες παριστάμενους. 
 fanarion.blogspot.gr 

ΣΧΕΤΙΚΟ: 
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Το μνημόσυνο του Οικουμενικού Πατριάρχη, για τον μουσουλμάνο φίλο του, τον τούρκο δημοσιογράφο Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Πλήθος κόσμου και πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιούλ βρέθηκαν στην κηδεία του γνωστού δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, ο οποίος "έφυγε" απο τη ζωή την Πέμπτη.

Η κηδεία του Μεχμέτ Αλί Μπιράντ έγινε στην Κωνσταντινούπολη, και το παρών έδωσε και ο Οικουμενικός Πετριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον εκλιπόντα.

ysterografa.gr