Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εδώ και αρκετούς μήνες (από την αρχή του καλοκαιριού) περιμένουν πως και πως, να με τιμωρήσει ο αρχάγγελος, αυτός που είναι στο Μανταμάδο στην Λέσβο…

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εδώ και αρκετούς μήνες (από την αρχή του καλοκαιριού) περιμένουν πως και πως, να με τιμωρήσει ο αρχάγγελος, αυτός που είναι στο Μανταμάδο στην Λέσβο… 
Γιατί; Διότι αμφισβήτησα κάποια «τέρατα και σημεία» που οι θρησκόληπτοι του αποδίδουν… 
Ο ένας μάλιστα (καλό ανθρωπάκι κατά τα άλλα) είναι και γείτονας μου (κατάγεται από εκεί) και κάθε μέρα που με βλέπει να είμαι καλά, γουρλώνει τα ματιά του από έκπληξη!

Και αφού πέρασε τόσος καιρός, ...
...αντί να τιμωρηθώ εγώ, τιμωρήθηκε τελικά η ασέβεια, και το εμπόριο της θρησκείας στον συγκεκριμένο τόπο.

Όπως μαθαίνω λοιπόν σήμερα ...
Εκλεψαν τα τάματα από στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου στην Λέσβο. Τα τάματα, από τον Ταξιάρχη στο Μανταμάδο… Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ήταν τρεις άγνωστοι (προφανώς όχι Άγγελοι) οι οποίοι φορούσαν κουκούλες, εισήλθαν στον ιερό ναό αφού έσπασαν τη διπλανή πόρτα εισόδου με λοστό και αφαίρεσαν από 4 προθήκες όπου βρίσκονταν τα τάματα πιστών, άγνωστο αριθμό και αξίας κοσμήματα. 
«Χρυσά αντικείμενα, απροσδιόριστης μέχρι στιγμής αξίας, τα οποία αποτελούσαν αφιερώματα» λέει η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου …

Αμέσως μετά τη διάρρηξη της πόρτας, σήμανε ο συναγερμός που είναι συνδεδεμένος και με το Αστυνομικό Τμήμα του Μανταμάδου.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν επί τόπου διαπίστωσαν αμέσως την κλοπή, αλλά οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει, με κινηματογραφικό τρόπο. (μήπως ήταν Άγγελοι τελικά;)

Το ρεπορτάζ του LesvosNews.gr, μας λέει ακόμα ότι…
Εκτός από το συναγερμό, στον Ιερό Ναό λειτουργεί και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο έχει καταγράψει όλο το σκηνικό της κλοπής και οι αστυνομικοί το επεξεργάζονται ενδελεχώς.
Οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, μετά τις πρώτες εκτιμήσεις είναι αισιόδοξοι ότι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. (Δεν πιστεύω να υποπτεύονται τον Βαρθολομαίο!)
Ένα άλλο παράδοξο με τον αρχάγγελο αυτόν, με την εικόνα του, είναι ότι εκτός από το ότι τον θεωρούν σαν τιμωρό ("όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει" με το σπαθί του), του αποδίδουν ακόμα και την ιδιότητα του κλέφτη! 
Αν λένε, κάποιος παραμελήσει να του πάει το τάμα το οποίο του υποσχέθηκε, κατεβαίνει τότε ο Άγγελος από την εικόνα (υπάρχουν μαρτυρίες ότι εξαφανίζεται), και πάει στον αμελή πιστό, και του το παίρνει το τάμα με το ζόρι!!!..

ΣΧΕΤΙΚΟ:

Αλισβερίσι με τους ληστές επιδιώκει ο παπάς στο προσκύνημα του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου. Δίνει λίτρα για την επιστραφούν τα χαϊμαλιά – τάματα που αφαιρέθηκαν από την «θαυματουργή» εικόνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: