Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αλισβερίσι με τους ληστές επιδιώκει ο παπάς στο προσκύνημα του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου. Δίνει λίτρα για την επιστραφούν τα χαϊμαλιά – τάματα που αφαιρέθηκαν από την «θαυματουργή» εικόνα!

Για τη διάρρηξη σε ένα από τα πιο σούπερ προσκυνήματα της χώρας, αυτό της Μονής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Μανταμάδο της Λέσβου, που σημειώθηκε χθες το πρωί, και κάναμε αμέσως σχετική αναφορά στο μπλογκ, κάνει λόγο και η Εσπρέσο σήμερα…

Αναφέρεται στην «λεηλασία» – όπως αναφέρει - τη μονής, στην «αρπαγή» των ταμάτων των «πιστών» (της γνωστής «ευσεβούς» συναλλαγής) που ήταν τοποθετημένα στη «θαυματουργή» εικόνα του Ταξιάρχη, «προστάτη αγίου του νησιού».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας διαβάζω ότι οι δράστες αφαίρεσαν από τις τέσσερις από τις έξι προθήκες κοσμήματα-αφιερώματα πιστών, άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας. Οι άλλες δύο προθήκες, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, γλίτωσαν την τελευταία στιγμή καθώς χτύπησε ο συναγερμός και οι ληστές τράπηκαν σε φυγή.

Διαβάζω ακόμα:

"Στη μονή έσπευσε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό ο εφημέριος, καθώς και δεκάδες πιστοί από τον Μανταμάδο, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι το ιερό προσκύνημα μπήκε στο στόχαστρο κακοποιών. 

Ο ιερέας, πατήρ Χρήστος έκανε έκκληση στους διαρρήκτες να επιστρέψουν τα αφιερώματα καθώς, όπως είπε, αυτά είναι η ιστορία του ναού και έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: