Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Απορρίπτει τις κατηγορίες για αμέλεια για το θάνατο της 16χρονης

Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2011, 9:08
Από: tzenykar
tzenykar@gmail.com
Προς: blog “xairete”


ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Απορρίπτει τις κατηγορίες για αμέλεια ή ιατρικό σφάλμα στην περίπτωση του τραγικού θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, το νοσοκομείο Ρεθύμνου με σημερινή του ανακοίνωση. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ............

με βάσει τα κλινικά και εργαστηριακά δεδομένα των εφημερευόντων γιατρών, δεν στοιχειοθετείται ιατρική αμέλεια. Επισημαίνεται ακόμα πως η κατάχρηση αλκοόλ από τα νέα παιδιά είναι πρόβλημα κοινωνικό και όχι ιατρικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου, η οποία υπογράφεται απο τον Διοικητή κ. Γιώργο Μοσχοβάκη, τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Παθολογικής Κλινικής, ΜΕΘ, τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και το σωματείο εργαζομένων, αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή την πρόσφατη τραγική απώλεια της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, η Διοίκηση, οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου θέλουν να δηλώσουν πρώτα απ’ όλα και τη δική τους οδύνη. Είμαστε και εμείς συγκλονισμένοι από το γεγονός ενός τόσο απροσδόκητου θανάτου και εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της.

Κατανοούμε απόλυτα το δράμα των γονιών της άτυχης μαθήτριας. Θεωρούμε εύλογο από την πλευρά τους να διατυπώνουν ερωτηματικά, ακόμα και να αμφισβητούν τις επιστημονικές εξηγήσεις που δόθηκαν, για τις συνθήκες που οδήγησαν το παιδί τους σ’αυτή την τραγική κατάληξη. Θεωρούμε όμως ότι δεν βοηθάει κανένα, ούτε τους ίδιους τους γονείς, η υιοθέτηση αβάσιμων ισχυρισμών, η προσπάθεια να προκαταληφθεί το αποτέλεσμα της δικαστικής διερεύνησης που είναι σε εξέλιξη, η στοχοποίηση γιατρών, η προσωπική διαβολή ανθρώπων και η συνολική απαξίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Με βάσει τα κλινικά και εργαστηριακά δεδομένα, που έχουν τεκμηριωμένα εκθέσει οι εφημερεύοντες γιατροί όλων των ειδικοτήτων, θεωρούμε ότι δεν στοιχειοθετείται ιατρική αμέλεια ή ιατρικό σφάλμα. Όμως το θέμα αυτό είναι υπό διερεύνηση από τις επίσημες εισαγγελικές αρχές, το πόρισμα της οποίας πιστεύουμε ότι θα φωτίσει όλες τις πτυχές αυτού του τραγικού συμβάντος.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι αντιλαμβάνονται πως η κατάχρηση αλκοόλ από νέα παιδιά είναι πρόβλημα κοινωνικό και όχι ιατρικό. Και οφείλουμε όλοι, συντεταγμένη Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, γονείς, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες υγείας, να συστρατευτούμε για την δραστική πρόληψη αυτής της μάστιγας που υπονομεύει το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει πολλά προβλήματα και εμείς πρώτοι τα αναδεικνύουμε και αγωνιζόμαστε για να λυθούν. Όμως, αυτό το Νοσοκομείο, έχει και ευσυνείδητους γιατρούς, νοσηλευτές και γενικά επαγγελματίες υγείας, που δίνουν νυχθημερόν μια, άνιση πολλές φορές, μάχη με την αρρώστεια και το θάνατο. Γι’αυτό και οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια, το ψυχικό σθένος και το ηθικό αυτών των εργαζομένων.

Δεν θέλουμε, σε καμιά περίπτωση, να αντιδικήσουμε με πληγωμένους ανθρώπους.

Δεν εκδηλώνουμε μια κακώς νοούμενη «συναδελφική αλληλεγγύη».

Απλώς δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους, απέναντι σε συκοφαντικές επιθέσεις, συναδέλφους που κοσμούν το Νοσοκομείο και έχουν καθολική επιστημονική και κοινωνική αναγνώριση".

πηγή: rethnea 
http://heraklion1.blogspot.com/2011/04/16_29.html

Διαβάζω: «Τι δήλωσε ο πατέρας της αδικοχαμένης 15χρονης από το Ρέθυμνο;»


Ανατροπή στην έρευνα για το θάνατο της 16χρονης Στέλλας!

1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

Mary Gasparakis

Αν το νοσοκομείο έχει ευθύνη, σίγουρα θα φανεί κατά τη διερεύνηση του φρικτού αυτού γεγονότος. Παρόλα αυτά, ευθύνη έχει και το σχολείο που έχει ξεχάσει/παραμελήσει τον παιδαγωγικό του ρόλο σε κοινωνικά θέματα, αλλά και εμείς οι γονείς.
Τα σημερινά παιδιά/έφηβοι πίνουν πάρα πολύ, και το λέω αυτό εκ πείρας. Δεν θυμάμαι η δική μου γενιά να έπινε τόσο και μένω άναυδη όταν ακούω τί γίνεται στις παρέες τους. Π.χ. συμμαθητής τής κόρης μου έπεσε ξερός κατά τη διάρκεια τού μαθήματος αφού είχε πιει ένα μπουκάλι βότκα στο διάλειμμα. Ετρεξαν άρον-άρον οι καθηγητές και τον πήγαν στο νοσοκομείο και ευτυχώς έζησε. Περίμενα μετά το γεγονός αυτό πως το σχολείο θα έκανε κάποια ενημέρωση/ημερίδα -κατιτίς τέλος πάντων- σ' όλους τους μαθητές, αλλά τίποτα δεν έγινε...
Δεν γράφω δε πόσο μεθάνε στις εκδρομές... πιστεύω όλοι έχετε γνώση..

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=221490391197641&id=1035353326