Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τάματα: Περίεργη κλοπή σε ναό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από μια ανακοίνωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του "Καθεδρικού Ναού της Νέας Φιλαδέλφειας" μαθαίνουμε ότι την περασμένη Δευτέρα το πρωί (γύρω στις 6:30) έγινε μια κλοπή στο ναό αυτό, από άγνωστους λέει, οι οποίοι αφαίρεσαν όλα τα τάματα από την εικόνα της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, που είναι Πολιούχος και Προστάτιδα της πόλης, λέει!

Έτσι φαίνεται κατάλαβαν κάποιοι το νόημα της Καθαράς Δευτέρας, και έσπευσαν να… καθαρίσουν την εικόνα αυτή, από όλα αυτά τα τάματα (της βεβήλωσης και της ασέβειας) με τα οποία είχε φορτωθεί… 
Τάματα, τα οποία θα πρέπει να ήταν ΚΑΙ πρόκληση, λόγω της μεγάλης τους αξίας… Αφού μιλάμε για μια Παναγία… «Προστάτιδα της πόλης»! 

Το περίεργο είναι ότι εκείνη την ώρα, τόσο πρωί Δευτεριάτικα, βρισκόταν λέει και ο νεωκόρος στο ναό, ο οποίος - λένε - τραυματίστηκε (έφαγε μπουνιές) κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Περιμένουμε λοιπόν να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις ο νεωκόρος, σχετικά με το πώς έγινε το συμβάν αυτό. Περιμένουμε ακόμα και (από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο) περισσότερη πληροφόρηση, σχετικά με το είδος των ταμάτων αυτών, και ποιας αξίας ήταν.

Πηγή: 
http://filadelfia-xalkidona.blogspot.com/2011/03/blog-post_5294.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: